Türk Müteahhitleri Dünya Listelerinde Zirvede
Erdoğan’dan Müteahhitlik Sektörüne Tam Destek…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türk müteahhitlerin dünya genelindeki başarılarını vurguladı. Erdoğan, müteahhitlik sektörünün Türkiye'nin en güçlü olduğu alanlardan biri olduğuna dikkat çekti.
“TÜRKİYE, DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜTEAHHİTLERİ ARASINDA”
Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi listesinde Türkiye’nin 43 firmayla temsil edildiğini belirten Erdoğan, "Firma sayısı itibarıyla Çin Halk Cumhuriyeti'nden sonra ikinci sıradayız. Gelir sıralamasında ise ilk 8 ülkeden biriyiz" dedi.
“TEKNİK MÜŞAVİRLİKTE DE GÜÇLÜYÜZ”
Erdoğan, teknik müşavirlik alanında da Türkiye’nin güçlü bir konumda olduğunu ifade ederek, "Dünyanın en büyük 225 teknik müşaviri listesinde 8 firmamız bulunuyor. Bu başarılar, ülkemizin uluslararası alandaki saygınlığını artırıyor" şeklinde konuştu.
“GEÇİCİ DÜŞÜŞE RAĞMEN UMUT VERİCİ GELECEK”
Bu yıl proje gelirlerinden elde edilen payda kısmi bir düşüş yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu düşüşü gelecek yıllarda süratle telafi edeceğimize inanıyorum. Ülkemizin büyüklüğüne ve uluslararası konumuna yaraşır bir şekilde müteahhitlerimizle iftihar ediyoruz" dedi.
Son olarak Erdoğan, ödül alan firmaları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Haber: Nezir KARAYÜN
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Cilt hastalıklarının teşhis ve tedavisinde gösterdiği başarıyla tanınan Dermatoloji Uzmanı Dr. Yıldıray Korkmaz, geçirdiği hastalık sonucu hayatını kaybetti.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, “Her Mahallesiyle, Her Hikâyesiyle İstanbul” sloganıyla kapsamlı bir saha programı başlattı.
İlçemiz Büyükçekmece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait 1 (Bir) adet aracın satış ihalesi yapılacaktır.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara yönelik sosyal hizmet yatırımlarına devam ediyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji üretiminde önemli bir eşiği aştığını açıkladı.
İmamoğlu, mesajına “Aziz milletim, çok değerli vatandaşlarım” sözleriyle başlayarak, seslenişini Silivri’deki hücresinden gerçekleştirdiğini belirtti.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis’in (Papa Fransuva) vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS Esenler Belediyesi’nin 15. kez düzenlediği Uluslararası Barış Ekmeği Festivali başladı. Çocuklar barış için bir araya geldi, elleriyle boyadıkları duvarda Filistin’e özgürlük mesajı verdiler.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS Beylikdüzü Belediyesi’nin 23 Nisan’a özel düzenlediği çocuk şenliği başladı. Renkli etkinliklerle dolu programda çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS Türkiye genelinde yapılan bir ankete göre, çalışanların yüzde 76’sı çocuklarının devlet memuru olmasını istiyor. Velilerin çoğu masa başı, garantili işlerin peşinde.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS Mart ayında yurt dışına yönelik üretici fiyatları artışını sürdürdü. TÜİK verilerine göre YD-ÜFE yıllık bazda yüzde 19,34 artarken, enerji grubu hariç tüm sektörlerde yükseliş görüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne’de kontrolden çıkan araç, bir sitenin duvarı ile balkon arasında asılı kaldı. Kazada sürücünün yanındaki yolcu yaralandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.