Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye Sert Eleştiri: "Cehalet ve Ukalalık Bir Arada!
HABER / NEZİR KARAYÜN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP ve bazı belediyelerin anaokulları ile kreş hizmetleri konusunda sergilediği tutumu eleştirdi. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belediyelere gönderilen uyarı yazısına dikkat çeken Erdoğan, "Türkiye bir hukuk devletidir, kimse kuralları hiçe sayamaz" dedi.
CHP’NİN ANAYASA MAHKEMESİ KARARI GÜNDEMDE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı’nın belediyelere gönderdiği yazının gerisinde, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne taşıyarak iptal ettirdiği bir düzenlemenin yattığını ifade etti. CHP’yi "istismar siyaseti yapmakla" suçlayan Erdoğan, “Tıpkı öğrenci bursları meselesinde olduğu gibi burada da müsebbibi oldukları konuyu istismar etmeye çalışıyorlar” dedi.
"CEHALET VE UKALALIK ÇEKİLMEZ BİR HAL ALIYOR"
Belediyelere gönderilen yazının ardından CHP Genel Başkanı ve bazı belediye başkanlarının açıklamalarını eleştiren Erdoğan, “Cehalet tek başına katlanılabilir bir eksikliktir ama cehaletle ukalalık bir araya geldiğinde inanın çekilmez bir hal alıyor. Son hadisede CHP’nin ve belediye başkanlarının sergilediği tablo tam olarak budur” ifadelerini kullandı.
"KURALLARA UYULMASI ZORUNLUDUR"
Erdoğan, eğitim kurumlarının standartlarına ve kurallarına vurgu yaparak, “Kreş açmanın, anaokulu açmanın; lise ve üniversite açmanın kuralları bellidir. Hiç kimse ‘kanunlara uymuyorum, kuralları takmıyorum’ diyemez” dedi. CHP’li belediyeleri ve parti yönetimini siyasi fırsatçılıkla suçlayan Erdoğan, “Ailelerin ve çocukların arkasına saklanacak kadar çaresiz ve kifayetsiz bir tablo sergiliyorlar” diye konuştu.
"ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ ADINA ÜZÜLÜYORUZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve belediye yönetimlerinin bu tutumunun ciddiye alınacak bir yanı olmadığını ancak bu durumun ülke adına üzüntü verici olduğunu dile getirdi. “Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk ve nizam devletidir” diyen Erdoğan, kanunlara ve kurallara uymanın herkesin sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta sağlık yatırımları büyüyor. Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde 8 mahallede Aile Sağlığı Merkezi için yer tahsisi tamamlandı. Yeni merkezler kısa sürede hizmete açılacak.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 takvim yılında ücret geliri elde eden gerçek kişilerin vergilendirilmesine yönelik hazırlanan “Ücret Geliri Elde Edenler İçin Vergi Rehberi” güncellenerek kamuoyunun kullanımına sunuldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN - İstanbul Aksaray’daki merkezinde geleneksel iftar programını bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştiren Manisa Vakfı, hemşerilerini aynı sofrada buluşturdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Karate Yıldızlar Ligi’nde önemli dereceler elde eden Beylikdüzü Diyanet Gençler Spor Kulübü sporcuları, antrenörleriyle birlikte Beylikdüzü İlçe Müftüsü Selami Sayın’ı makamında ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, Ramazan etkinlikleri kapsamında Kavaklı Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Seyithan İzsiz, Esenyurt’ta düzenlenen “STK Temsilcilerimiz ile Büyük Aile Sofrası” iftar programında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İsrail ordusunda görev aldığı öne sürülen vatandaşlara ilişkin iddiaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın milli ve manevi değerlerle iç içe büyümesi, bir toplumun köklerine sadık kalarak yükselmesinin en temel şartıdır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.