Tarih: 01.01.0001 00:00 5693

Esenler Gazileriyle Tek Yürek

19 Eylül Gaziler Günü'nde düzenlenen gecede gaziler ve şehit yakınlarına seslenen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, terör örgütlerini bu milletin kararlılığı ve birliğinin bitireceğini söyledi.

Esenler Gazileriyle Tek Yürek

Esenler Belediyesi, Esenler Kaymakamlığı ile birlikte 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, gaziler ve şehit yakınlarına özel yemekli program düzenledi. Geceye; Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Muharip Gaziler Derneği üyesi Gazi Poyraz Nevruz, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Gazi Nevruz Söz Aldı

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Muharip Gaziler Derneği üyesi Gazi Poyraz Nevruz, "Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir" dedi.

Terörü, Birliğimiz Ortadan Kaldıracak

Gazilik ve şehitlik unvanlarının kutsal olduğuna dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bir insan için taşınabilecek en güzel vasıflardan biri gaziliktir. Çünkü bir insanın gazi olmasının arkasında onun bedel ödediği gerçeği vardır. Bizim dinimize göre bu bedeli ödemenin, vatanı ve milleti uğruna gazi veya şehit olmanın dünyevi ve uhrevi çok büyük anlamları vardır. İyi ki varsınız" diye konuştu. Göksu, bu milleti ayakta tutan gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini belirterek, "Çok sayıda terör örgütü bu toprakları parçalamaya çalışıyor. Bunların kararlılığını ortadan bu milletin imanı, cesareti, bu toprakların şehit ve gazileri kaldıracaktır" ifadelerini kullandı.

Siz Bizim Övünç Kaynağımızsınız

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin de, şehitler ve gazilerle gurur duyduklarını söyleyerek, "Biz gazi bir milletiz, şehitleriyle övünen bir ülkeyiz. Biz gazi ve şehitlerimizle gurur duyuyoruz, siz bizim övünç kaynağımızsınız. Şehitlerimizin yakınları, sizler de bize şehitlerimizin emanetisiniz. Her zaman yanınızdayız ve emrinizdeyiz" şeklinde konuştu.

Şehitlere Dualar

Şahin ve Göksu, gazilerle ve şehit yakınlarıyla tek tek sohbet etti. Gecenin sonunda Esenler Müftüsü Halil Şekerci'nin şehitlerimizin ruhları için okuduğu duaya, salonu dolduranlar hep birlikte amin dediler.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.