Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nin Güz Dönemi Kayıtları Başladı

Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nin Güz Dönemi Kayıtları Başladı

BELEDİYE HABERLERİ 4.09.2024 11:09:31 76 0
Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nin Güz Dönemi Kayıtları Başladı

Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinde eğitim veren akademisyenlerin, Esenyurtlu çocukları geleceğe hazırladığı Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nin güz dönemi kayıtları başladı. Bilim, bilişim ve sanat alanında eğitimlerin verileceği kursların kayıtları 14 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Esenyurtlu çocukları bilime ve sanata yönlendirmek, ilgi duydukları ya da yetenekli oldukları alanlarda donanımlı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nin güz dönemi kayıtları başladı. Öğrenciler bu üniversitede, ilkokul 2. sınıftan başlayarak 7. sınıfa kadar sosyal ve zihinsel gelişimlerini destekleyici aktivitelerle dolu bilimsel programlarda eğitim alıyor. Merkezde Fen, Matematik, İngilizce, Robotik Kodlama, Blok Tabanlı Programcılık, Deney ve bilim, Akıl ve Zekâ Oyunları, Mimari Resim, Ritim Müzik, Grafik Animasyon, Hızlı Okuma Teknikleri, Yaratıcı Drama gibi 16 farklı eğitim programı sunuluyor.

Kayıtlar 14 Eylül Tarihine Kadar Devam Ediyor

16 Eylül’de başlayacak derslerde öğrencilere, tam zamanlı olarak 10 farklı modülde akademik ve uygulamalı eğitim verilecek. Öğrenciler 14 Eylül tarihine kadar merkezin 0212 302 96 35 numaralı telefonunu arayarak veya Çocuk Üniversitesi’ne bizzat başvurarak kayıt yaptırabilecek.

“10 Farklı Modülde Bilim, Bilişim ve Sanat Eğitimleri Veriyoruz”

Merkezde tam zamanlı eğitime geçtiklerini söyleyen Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi Eğitim Programları Danışmanı Mutlu Demircioğlu, “Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Özer’in önderliğinde başlatmış olduğumuz programlarımızda yaz dönemi eğitimlerinin sonuna geldik. 16 Eylül itibarıyla başlatacağımız yeni dönem programlarımızın kayıtlarını almaya başladık. 10 farklı modülde çocuklarımıza 16 farklı eğitim programı sunuyoruz. Hafta içi ve hafta sonları sabah ve öğlen programlarımız var. İkinci sınıftan 7. sınıfa kadar öğrencilerimiz eğitim programlarımızdan faydalanabiliyor. Burada akademik ve uygulamalı olarak bilim, bilişim ve sanat eğitimleri veriyoruz. Eğitimlerimiz, 4 ay boyunca okullarımızla paralel olarak devam edecek” dedi.

“Eğitimler Gayet Eğlenceli ve Güzel Geçiyor”

Eğitimlerde eğlenerek öğrendiklerini belirten ortaokul öğrencisi Belinay Doğa Çiftçi şöyle konuştu: “Eğitimler gayet eğlenceli ve güzel. Hiç sıkılmıyoruz. Zor da değil. Her çocuğun kolaylıkla yapabileceği şeyler öğreniyoruz. Burada bilgisayar kullanmayı, deney bilimle ilgili birçok şeyi, hızlı okuma atölyesinde ise kelimeleri nasıl yutmadan okuyacağımızı ve metinleri daha iyi nasıl aklımızda tutacağımızı öğrendik. Bütün arkadaşlarıma buraya gelmelerini tavsiye ediyorum.”

“Belediye Başkanımıza Teşekkür Ederim”

Yeni dönemde de merkezden eğitim almaya devam edeceğini ifade eden Mehmet Furkan, “Buradan çok memnunum. Bir sürü eğlenceli şeyler yapıyoruz. Umarım burası her gün açık kalır. Yeni dönemde devam edeceğim. Esenyurt Belediye Başkanımıza burayı açtığı için çok teşekkür ederim” diye konuştu. 


İstanbul,Esenyurt Belediyesi
belediye365.com

Özdemir, Katliamı Dünyaya Duyuruyoruz…

Bağcılar’da Çocuklar, Gazze’deki Zeytin Ağacı Katliamını Zeytin Çekirdeğinden Tespih Yaparak Protesto Etti.

Beslenme Saatine Ödül…

Beylikdüzü Belediyesi'nin “Beslenme Saati” Uygulaması Sürdürülebilir İş Ödülleri 2024'te Ödüle Layık Görüldü

Türkgenç; Her Zaman Devletimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz…

Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Türkgenç’ten Kaymakam Bülent Karacan’a Ziyaret.

Özel, Askıda Yemek Uygulaması Başlıyor…

Ülke genelindeki 49 Kent Lokantası'nda kısa süre içinde "Askıda Yemek" uygulamasını başlatacaklarını belirten Özel, bu uygulamanın toplumsal dayanışmayı güçlendireceğini vurguladı.

Soylu: : Dünya’daki Uyuşturucuyu CIA Yönetiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyadaki paylaşımında, Süleyman Soylu’nun, “Amerika Afganistan’ı uyuşturucu merkezi yaptı. Dünya’daki uyuşturucuyu CIA yönetir” açıklamasına dikkat çekildi.

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan yeni Valiler Kararnamesi ile 16 ilin valisi değiştirildi. Ayrıca, 12 ilin valisi "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi. Bu önemli karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe gir

55 Ülkeden Bilim İnsanları Katıldı

Uluslararası Tarım, Biyoloji Ve Yaşam Bilimleri Konferansı Trakya Üniversitesi'nde Başladı 55 Ülkeden Bilim İnsanları Katıldı.

Konsey, Yeşil ve Doğal Alanları Korumaya Kararlı

Esenyurt’ta Temizlik İşleri Projesine Yeniden Değerlendirme Çağrısı, Kent Konseyi, Yeşil Ve Doğal Alanları Koruma Konusunda Kararlı.

Artar; Hedef Daha İleri ve Çağdaş Eğitim

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar'dan İlk Toplantısında, Hedef Daha İleri ve Çağdaş Eğitim seviyesine ulaşmak olacak dedi.

Erdoğan’dan Müteahhitlik Sektörüne Tam Destek…

Erdoğan, Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türk müteahhitlerin dünya genelindeki başarılarını vurguladı. Erdoğan, müteahhitlik sektörünün Türkiye'nin en güçlü olduğu alanlardan biri.

Silivride Gaziler Günü Kutlanıyor

Silivri, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Silivri Kaymakamlığı bünyesinde gerçekleştirilecek bu özel kutlama, Silivri Atatürk Meydanı’nda düzenlenecek.

‘Üç Köy Üç Meydan’ Projesi Sona Geldi…

Çalık: Amacımız Komşularımız İçin Daha İyi Bir Yaşamı Tasarlamak. Gürpınar’da ‘Üç Köy Üç Meydan’ Projesinde Sona Yaklaşıldı dedi.

TEKNOFEST’te “İklim Değişikliği” Sunumu…

Kayalı’nın “Yapay Zekâ Derin Öğrenme Modeli ile Geçmişin Geleceği; Antarktika Örneği” isimli çalışması, kutuplardaki sıcaklık artışının küresel iklim değişikliğinden iki kat daha fazla etkilendiğini ortaya koyuyor.

Düğün Tadında Toplu Sünnet Şöleni

162 Çocuk İçin Renkli Görüntülerin Yaşandığı 4. Geleneksel Toplu Sünnet Töreni düzenlediler.

Postacı, İle Eğitimde Kalite ve Yeni Bir Dönem

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni atanan Zekeriya Postacı'yı ziyaret etti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.