HABER / NEZİR KARAYÜN - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, eski Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yalçın hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Yalçın, kapatılan Jiyan TV ile bağlantılı olduğu ve terör örgütü PKK/KCK ile irtibatlı faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle aranıyor.
"Silahlı terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak" suçundan tutuklanarak Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Özer hakkında "terörizmin finansmanı" suçundan yeni bir soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma kapsamında, Özer’in belediye başkanlığı döneminde yardımcısı olan Osman Yalçın’ın da inceleme altına alındığı öğrenildi.
Soruşturma kapsamında Osman Yalçın’ın kapatılan Jiyan TV ile bağlantısı olduğu belirlendi. Ayrıca, terör örgütü elebaşlarından Duran Kalkan’ın yaptığı bir açıklamayla, “Kent Uzlaşısı” adı verilen plan çerçevesinde örgüt mensuplarının belediyelere yerleştirilmesi talimatının ardından Yalçın’ın Esenyurt Belediyesi’nde görevlendirildiği iddia edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Beylikdüzü ve Esenyurt’ta düzenlediği operasyonlarda Osman Yalçın’a ait cep telefonu ve dijital materyallere el koydu. Şüpheli Yalçın’ın firari olduğu ve arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Osman Yalçın’ın halen Esenyurt Belediye Meclis Üyesi olduğu, Ahmet Özer döneminde Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü gibi önemli birimlerden sorumlu belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptığı ifade edildi.
HABER / ERCAN KUTLU - Memurlara verilen 8.043 TL’lik seyyanen zammın emeklilere yansıtılmaması yargıya taşındı. Yargıtay emekli hâkimi Seyfettin Çilesiz’in açtığı davada Memur-Sen yöneticileri ve avukatları duruşmada yer aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, öğrencilerin temiz ve sağlıklı içme suyuna ücretsiz erişimini sağlamak amacıyla okullara su sebili yerleştirme uygulamasını hayata geçirdi.
Büyükçekmece İş Adamları Derneği BİAD ve İktisadi ve Kültürel Kalkınma Platformu İKAP Genel Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Muhammed Mustafa Karayün, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen ve TOKİ ile Emlak Konut iş birliğiyle hayata geçirilecek Gürpınar Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtım programı yoğun katılım.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt Siteler Ortaokulu Müdürü Ferdi Altın, uzun yıllara dayanan eğitim yöneticiliği tecrübesiyle ilçede örnek gösterilen isimler arasında yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şehit Öğretmenler Anısına Öğretmenler Arası Voleybol Turnuvası,
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen Beylikdüzü Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi ile Beylikdüzü Planetaryumu, çocukları ve gençleri bilim, sanat ve uzayla buluşturmaya devam ediyo
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, okul ziyaretleri yaptı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt, büyük düşünür ve mutasavvıf Hz. Mevlana’nın vuslatının yıl dönümünde anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğiyle Afetlere Karşı Kentsel Dirençlilik Çalıştayı düzenledi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ESENLER - Esenler Belediyesi Futbol Gelişim Merkezi, Türk futbolunun geleceğine katkı sağlayacak önemli bir eğitime ev sahipliği yapıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Bilim Sanat Merkezi Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sınavı kapsamında Esenyurt Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.