Esenyurt’ta "2. Kardeş Kültürler Festivali" renkli anlara sahne oldu

Esenyurt Belediyesi’ninbu yıl ikincisini düzenlediği “Kardeş Kültürler Festivali”, Güneydoğu gecesiyle renkli anlara sahne oldu

KÜLTÜR-SANAT 21.10.2023 01:29:21 482 0
Esenyurt’ta

7 bölge ve il derneklerine ait stantlarda yöresel kültürlerin sergilendiği ve bölgesel sanatçıların sahne aldığı festivalin ikinci gününde vatandaşlar, yöresel dans ekibi ve sanatçı Ahmet Aslan’ın konseri ile doyasıya eğlendi.
Esenyurt Belediyesi’nin öncülüğünde il derneklerinin desteği ile bu yıl ikincisi düzenlenen “Kardeş Kültürler Festivali”, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda devam ediyor. 23 Ekim’e kadar sürecek olan etkinliğin ikinci gününde Yeni Belediye Meydanı’nda yapılan Güneydoğu gecesinde, bölgesel halk oyunu gösterileri yapıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un da katıldığı etkinlikte dans gösterisinin ardından sanatçı Ahmet Aslan, şarkılarını Esenyurtlu vatandaşlar için söyledi.
Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festivalde 44 ilin standı kurularak, ülkenin dört bir yanının tanıtılması amaçlandı. Her gün bir bölgenin tanıtımı yapılacak olan etkinliğin ikinci günü Güneydoğu gecesi oldu. Festivalde geleneksel el sanatları stantları ve yörelerin kıyafet kültürü, yemek kültürü ve zanaatlarının gösterileceği zanaatkârlar sokağı kuruldu. Ayrıca etkinlikte halk oyunları, halk âşıkları, mahalli sanatçılar, yöre ozanları ve yörelerin gelenek ve göreneklerini tanıtan programlar da yer alıyor.

Kardeş Kültürler Festivalinde 30 yıllık bir tecrübesi olan Çamlı Gıda Organizasyonu'nun sahibi olan Filiz Çamlı ile sizler için konuştuk.

Birçok güzel organizasyonlara imza atan Çamlı Gıda Organizasyonu'nun sahibi Filiz Çamlı ile keyifle okuyabileceğiniz bir röportaj yaptık. 

  •  Çamlı Gıda Organizasyonundan biraz bahseder misiniz?

Çamlı Gıda Organizasyon Musa Tunoğlu ve bana ait bir orgnazisyon şirketidir.  Ben Çorumluyum.  Çorum standında Gözlemeler yapıyoruz. Patatesli, peynirli, ıspanaklı, karışık, kaşarlı ve kıymalı olmak üzere işin uzmanı olan ablalarım yapıyor.

Yine Bartın Derneğinde de Bartın standandı da gözlemelerimiz var. Batman Standında ise Nefis yaprak döner yapıyoruz. Erzurum standında ise Cağ kebabı var. Zaten sizin bildiğiniz gibi Erzurum Cağ kebabı ile ünlüdür. Bunların hepsi Çamlı Gıdaya aittir. 

  • Bu sektördeki tecrübeniz nedir?

Tecrübe olarak ise 4 yıllık bir firmayız. Fakat 30 yıldır sektörün içindeyiz. 4 yıldır Çamlı Gıda altında devam ediyoruz. Öncesinde ise farklı isimlerimiz vardı. Aynı zamanda ortağım olan  Musa Tunoğlu çok iyi organizatördür. Hemşeri günleri etkinlikleri, Yöresel etkinlikler, Yemek organizasyonları çadırları kurar. Deprem bölgesinde de 2000 bin kişiye aynı iftar yapabilecek çadır kurmuştur. Musa Tunoğlu organizasyon konusunda gerçekten tecrübelidir. Et üzerine, yani döner ve cağda çok iyidir. Bu konuda bir markadır. 

  • Festival ne zamana kadar devam edecek?

Esenyurt 2. Kardeş Kültürler Festivali geçtiğimiz cumartesi günü başladı. Pazartesi günü akşamı bitecektir. Organizasyon 10 günlüktür. 

  • Festivalde kaç dernek stand kurdu?

Esenyurt 2. Kardeş Kültürler Festivaline 44 tane dernek katıldı. Hepsinin kendine ait standları bulunmaktadır.

  • Vatandaş festivali nasıl buldu? İlgi var mı?

Vatandaş tarafından çok yoğun bir ilgi var. Vatandaş memnun, esnaf memnun. Konserler vardı. İsrail’in Filistinde uyguladığı vahşet ve o hastaneyi bombalamasından sonraki eğlence boyutu iptal edildi.

Ama buna rağmen Esenyurt Meydanında halk bu etkinliğe çok büyük ilgi gösteriyor. Hem Esenyurttan hemde Büyükçekmece, Beylikdüzü gibi çevre yakın çevre ilçelerden de geliyorlar. 

Etkinlikten vatandaş memnun. STK’lar memnun. Dernekler memnun. Esnaflarda memnun. Fiyatlarda uygun.

  • Organizasyonu kiminle tertip ettiniz.

Esenyurt Belediyesi burada güzel bir organizasyon yapmış. Esenyurt Belediyesinede bu anlamda teşekkür ediyoruz. 

  • Bu festivallerin devamı gelecek mi?

Yılda bir sefer yapılıyor. Tabiki farklı bölgelerde, farklı ilçelerdeki belediyelerde buna benzer etkinlikler yapıyorlar. Biz o tür belediyelerin yapmış olduğu organizasyonlara da aynı zamanda stand esnafı olarak katılım sağlıyoruz. Veya bazı organizasyonları direk olarak kendimiz yapıyoruz.

  • Türkiye Yerel Basın Birliği ve Medya90 Adına sizlere teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.

Bizler sizlere teşekkür ediyoruz. Buraya kadar geldiniz, bizi ziyaret ettiniz. Bizleri çok memnun ettiniz.


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Tüm dünyada büyük bir okur kitlesi tarafından gün geçtikçe daha da yakından takip edilen yazar, bu kitapta “Barış Psikolojisi” konusunu bütün detaylarıyla, kapsamlı bir biçimde ele alıyor. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitapta barış,

Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği

Sabahın ilk saatlerinde göreve başlayan Avcılar Belediyesi ekipleri mahalleyi sokak sokak gezerek çalışmalarını gerçekleştirdi . Avcılar’ın genç ve dinamik başkanı Utku Caner Çaykara da çalışmaları yerinde takip etti.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Özer, “Demokrasinin işleyebilmesi için gece gündüz demeden halkın bilgi alma hakkını karşılayan basın emekçilerine gereken saygıyı ve ilgiyi göstereceğiz” dedi.

Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla belediye personellerini görev yerlerinde ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçeye büyük bir özveriyle hizmet veren emekçilerin işçi bayramını kutladı.

Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor

İncelemelerin ardından Balcıoğlu, sahil kesiminde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların beklenti, talep ve önerilerini dinledi.

Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu

Mimaroba Büyük Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yoğun olurken farklı kültürlerden danslar öğrenen vatandaşlar hem Dünya Dans Günü’nü kutladı hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini yaptığı görüntülü basın açıklamasıyla değerlendir

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.