7 bölge ve il derneklerine ait stantlarda yöresel kültürlerin sergilendiği ve bölgesel sanatçıların sahne aldığı festivalin ikinci gününde vatandaşlar, yöresel dans ekibi ve sanatçı Ahmet Aslan’ın konseri ile doyasıya eğlendi.
Esenyurt Belediyesi’nin öncülüğünde il derneklerinin desteği ile bu yıl ikincisi düzenlenen “Kardeş Kültürler Festivali”, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda devam ediyor. 23 Ekim’e kadar sürecek olan etkinliğin ikinci gününde Yeni Belediye Meydanı’nda yapılan Güneydoğu gecesinde, bölgesel halk oyunu gösterileri yapıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un da katıldığı etkinlikte dans gösterisinin ardından sanatçı Ahmet Aslan, şarkılarını Esenyurtlu vatandaşlar için söyledi.
Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festivalde 44 ilin standı kurularak, ülkenin dört bir yanının tanıtılması amaçlandı. Her gün bir bölgenin tanıtımı yapılacak olan etkinliğin ikinci günü Güneydoğu gecesi oldu. Festivalde geleneksel el sanatları stantları ve yörelerin kıyafet kültürü, yemek kültürü ve zanaatlarının gösterileceği zanaatkârlar sokağı kuruldu. Ayrıca etkinlikte halk oyunları, halk âşıkları, mahalli sanatçılar, yöre ozanları ve yörelerin gelenek ve göreneklerini tanıtan programlar da yer alıyor.
Kardeş Kültürler Festivalinde 30 yıllık bir tecrübesi olan Çamlı Gıda Organizasyonu'nun sahibi olan Filiz Çamlı ile sizler için konuştuk.
Birçok güzel organizasyonlara imza atan Çamlı Gıda Organizasyonu'nun sahibi Filiz Çamlı ile keyifle okuyabileceğiniz bir röportaj yaptık.
Çamlı Gıda Organizasyon Musa Tunoğlu ve bana ait bir orgnazisyon şirketidir. Ben Çorumluyum. Çorum standında Gözlemeler yapıyoruz. Patatesli, peynirli, ıspanaklı, karışık, kaşarlı ve kıymalı olmak üzere işin uzmanı olan ablalarım yapıyor.
Yine Bartın Derneğinde de Bartın standandı da gözlemelerimiz var. Batman Standında ise Nefis yaprak döner yapıyoruz. Erzurum standında ise Cağ kebabı var. Zaten sizin bildiğiniz gibi Erzurum Cağ kebabı ile ünlüdür. Bunların hepsi Çamlı Gıdaya aittir.
Tecrübe olarak ise 4 yıllık bir firmayız. Fakat 30 yıldır sektörün içindeyiz. 4 yıldır Çamlı Gıda altında devam ediyoruz. Öncesinde ise farklı isimlerimiz vardı. Aynı zamanda ortağım olan Musa Tunoğlu çok iyi organizatördür. Hemşeri günleri etkinlikleri, Yöresel etkinlikler, Yemek organizasyonları çadırları kurar. Deprem bölgesinde de 2000 bin kişiye aynı iftar yapabilecek çadır kurmuştur. Musa Tunoğlu organizasyon konusunda gerçekten tecrübelidir. Et üzerine, yani döner ve cağda çok iyidir. Bu konuda bir markadır.
Esenyurt 2. Kardeş Kültürler Festivali geçtiğimiz cumartesi günü başladı. Pazartesi günü akşamı bitecektir. Organizasyon 10 günlüktür.
Esenyurt 2. Kardeş Kültürler Festivaline 44 tane dernek katıldı. Hepsinin kendine ait standları bulunmaktadır.
Vatandaş tarafından çok yoğun bir ilgi var. Vatandaş memnun, esnaf memnun. Konserler vardı. İsrail’in Filistinde uyguladığı vahşet ve o hastaneyi bombalamasından sonraki eğlence boyutu iptal edildi.
Ama buna rağmen Esenyurt Meydanında halk bu etkinliğe çok büyük ilgi gösteriyor. Hem Esenyurttan hemde Büyükçekmece, Beylikdüzü gibi çevre yakın çevre ilçelerden de geliyorlar.
Etkinlikten vatandaş memnun. STK’lar memnun. Dernekler memnun. Esnaflarda memnun. Fiyatlarda uygun.
Esenyurt Belediyesi burada güzel bir organizasyon yapmış. Esenyurt Belediyesinede bu anlamda teşekkür ediyoruz.
Yılda bir sefer yapılıyor. Tabiki farklı bölgelerde, farklı ilçelerdeki belediyelerde buna benzer etkinlikler yapıyorlar. Biz o tür belediyelerin yapmış olduğu organizasyonlara da aynı zamanda stand esnafı olarak katılım sağlıyoruz. Veya bazı organizasyonları direk olarak kendimiz yapıyoruz.
Bizler sizlere teşekkür ediyoruz. Buraya kadar geldiniz, bizi ziyaret ettiniz. Bizleri çok memnun ettiniz.
MHP Bandırma İlçe Başkanlığı, Ramazan’ın manevi ikliminde düzenlediği iftarda siyaset, sivil toplum ve yerel dinamikleri bir araya getirdi. Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel ve eşinin de katıldığı programda birlik mesajlarıöne çıktı
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Geçkinli Köyü’nde 100 yıllık şeker toplama geleneği, bu bayramda da minikler tarafından yaşatıldı.
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili ve MKYK üyesi Seyithan İzsiz, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve bölgede görev yapan basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Ramazan Bayramı mesajında, bayramın barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ederek, tüm vatandaşların bayramını kutladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, ilçenin önde gelen protokol üyelerini iftar programında bir araya getirdi.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / YEHA - Gazeteci-yazar Ferhat Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ü Fikir Fabrikası’nda ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Esenyurt’un Yeşilkent Mahallesi’nde yıllardır atıl halde bulunan ve tamamlanamayan Yeşilkent Camii, Esenyurt Belediye Başkanı Can Aksoy'un liderliğinde bir ay gibi kısa bir süre içinde tamamlandı.
HABER / NEZİR KARAYAÜN / YEHA - Beylikdüzü Belediyesi’nin her yıl Kadir Gecesi’nde düzenlediği geleneksel Hayırlı İftar Sofrası, bu yıl 10. kez kuruldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanarak Silivri Marmara Cezaevi’ne gönderilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mektup gönderdi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, ekmek fiyatlarına yapılan zamma itiraz etti ve hukuki süreci başlatma kararı aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması nedeniyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından İBB Meclisi, yeni başkan vekilini belirlemek üzere toplandı.
HABER / DUYGU CANKO / YEHA - İstanbul’un duayen gazetecilerinden ve Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Onursal Başkanı Mustafa Küpeli, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ü “Fikir Fabrikası”nda ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Beylikdüzü Belediye Meclisi, tutuklanan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yerine başkan vekilini belirlemek için kritik bir seçim gerçekleştirdi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, 26 Mart Balkan Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Balkan Savaşları'nda vatan uğruna canlarını feda eden kahramanları andı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.