Tarih: 20.09.2018 19:40

Fark Yaratan Cadde..!

Facebook Twitter Linked-in

          Büyükçekmece Belediyesi’nden fark yaratan yeni bir cadde daha

Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün ilçe geneline yayılmış olan yol yapım çalışmaları arasında yer alan caddelerden biri de Turgut Özal 1 Caddesi.

Büyükçekmece Belediyesi, Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerini birbirine bağlayan ve konum itibariyle önemli bir noktada bulunan caddenin tamamında hummalı bir çalışma sürdürüyor.

Büyükçekmece’nin en önemli caddelerinden biri

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatı doğrultusunda yenileme çalışmalarının başlatıldığı caddede kaldırım, yol yapım, tretuvar, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları tamamlandığında Büyükçekmece en prestijli caddelerinden birine kavuşmuş olacak. Büyükçekmeceliler, gün içerisinde insan ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu caddeyi daha güvenli bir şekilde kullanmaya devam edecek.

Büyükçekmece marka caddeler kazanıyor

Bugüne kadar Büyükçekmece’ye Pınartepe Mahallesi Akyurt Caddesi, Avrupa Caddesi, Tepecik Ulus Mahallesi Atatürk Caddesi, Dizdariye Mahallesi Cumhuriyet 5 Caddesi ve 19 Mayıs Mahallesi İstanbul 1 Caddesi gibi onlarca marka cadde kazandıran Başkan Akgün, gününün neredeyse tamamını yenilenecek cadde ve sokakları denetleyerek geçiriyor. Yapılacak çalışmaların vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik olabilmesinin önemini vurgulayan Akgün, Büyükçekmecelilerin istek ve önerilerini Büyükçekmece Belediyesi Çözüm Masası’na iletmelerinin önemini de vurguluyor.

Yollar beton zemin üzerine yapılıyor

Sağlam yollar için caddenin zeminine ilk olarak demirli beton atılıyor. Demirli beton zeminin üzerine ise asfaltlama çalışması yapılıyor. Beton zemin sayesinde sağlam ve daha dayanıklı bir caddeye kavuşuluyor. Başkan Akgün’ün daha önce de Tepecik Ulus Mahallesi Atatürk Caddesi’nde uyguladığı beton zemin çalışması sayesinde ömürlük caddeler yapmak mümkün.

“İlçemizin yaşam standartlarını yükseltiyoruz”

Turgut Özal 1 Caddesi’nde gerçekleştirilen çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, caddenin Büyükçekmece için oldukça önemli olduğunu vurgulayarak; “Beton zemin üzerine sağlam yollar yapmak için daha önce uyguladığımız sistemi bu caddemizde de hayata geçirdik. Böyle önemli bir noktada yer alan Turgut Özal 1 Caddesi’nde yapılan çalışmalar tamamlandığında Büyükçekmece yeni, güvenli modern bir caddeye daha kavuşmuş olacak. İlçemizin yaşam standartlarını yükseltmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —