Farkındalık Söyleşisine Yoğun İlgi
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR - Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri olan obezite ele alındı. Çukurova Üniversitesi’nden Metabolizma Uzmanı Doç. Dr. Zafer Yönden, katıldığı söyleşide, karbonhidrat tüketimi, beslenme alışkanlıkları ve obezitenin yıkıcı etkileri hakkında önemli bilgiler verdi.
"KARBONHİDRATTAN UZAK DURUN, TOKLUK SÜRESİNİ ARTIRIN"
Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde (BAKSM) gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Dr. Zafer Yönden, beslenme alışkanlıklarının sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Karbonhidrat tüketiminin insülin salgısını artırarak obeziteye yol açtığını belirten Yönden, şunları söyledi:
“Karbonhidrat tüketirseniz vücudunuz insülin salgılar. Bu da obeziteye ve obezite kaynaklı hastalıklara neden olur. Obezite, ölüm oranı en yüksek hastalıklara kapı açar. Çözüm, özümüze dönmekte yatıyor. Karbonhidratı azaltarak, yağdan daha uzun süre tokluk sağlayabilirsiniz. Meyveyi yemekten önce yiyin, önce çiğ gıdalarla başlayın ve sonrasında ana yemeklerinizi tüketin.”
DÜNYADAN ÖRNEK: İKERİA ADASI
Dr. Zafer Yönden, dünyada insan ömrünün en uzun olduğu yerlerden biri olarak bilinen Yunanistan’ın İkeria Adası’ndan örnekler verdi. İkeria Adası’nda insanların doğayla uyumlu yaşadıklarını, mevsiminde beslenip ihtiyaçları kadar tüketim yaptıklarını belirtti. “Biz ise sürekli yemek yiyoruz” diyen Yönden, sürdürülebilir bir yaşam için sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemine vurgu yaptı.
KÜLTÜREL BESLENME ALIŞKANLIKLARI VE SAĞLIK
Obezitenin yalnızca bir kilo sorunu değil, aynı zamanda kültürel alışkanlıklarla da ilişkili olduğunu ifade eden Yönden, bireylerin bilinçlenmesinin önemini vurguladı. Sağlıklı bir yaşam için beslenme düzeninin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirtti.
ETKİNLİĞE YOĞUN KATILIM
Etkinlik, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi, toplum sağlığını korumaya yönelik etkinliklerini sürdüreceğini duyurarak, benzer etkinliklerle vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.
www.egitimdenhaberler.net internet sitesinin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Yusuf Özvatan Ortaokulu Müdürü Özkan Dağ ile bir araya geldi.
egitimdenhaberler.net imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Nezir Karayün, Koç Ortaokulu Müdürü Şaban Bilgiç’i ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’nin Keşan ilçesinde bir kişi nehir yatağında ölü bulundu. Kimlik tespiti ve olayın meydana gelişine ilişkin soruşturma sürüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim-Sen İstanbul 11 Nolu Şube Başkanlığı, sendikal çalışmaların gücünü artırmak ve bölgesel iş birliğini pekiştirmek amacıyla Silivri İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.
SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk... Otizm eğitimine dijital platform SOBEP
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,1 arttı... İnşaat sektörü güçlü artış gösterdi
Konya Veledromu’nda Torku rüzgar! Madalyalar peş peşe
Kandilli’den Marmara için kritik adım! Deprem Erken Uyarı Sistemi ilk sınavı başarıyla verdi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.