Farkındalık Söyleşisine Yoğun İlgi
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR - Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri olan obezite ele alındı. Çukurova Üniversitesi’nden Metabolizma Uzmanı Doç. Dr. Zafer Yönden, katıldığı söyleşide, karbonhidrat tüketimi, beslenme alışkanlıkları ve obezitenin yıkıcı etkileri hakkında önemli bilgiler verdi.
"KARBONHİDRATTAN UZAK DURUN, TOKLUK SÜRESİNİ ARTIRIN"
Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde (BAKSM) gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Dr. Zafer Yönden, beslenme alışkanlıklarının sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Karbonhidrat tüketiminin insülin salgısını artırarak obeziteye yol açtığını belirten Yönden, şunları söyledi:
“Karbonhidrat tüketirseniz vücudunuz insülin salgılar. Bu da obeziteye ve obezite kaynaklı hastalıklara neden olur. Obezite, ölüm oranı en yüksek hastalıklara kapı açar. Çözüm, özümüze dönmekte yatıyor. Karbonhidratı azaltarak, yağdan daha uzun süre tokluk sağlayabilirsiniz. Meyveyi yemekten önce yiyin, önce çiğ gıdalarla başlayın ve sonrasında ana yemeklerinizi tüketin.”
DÜNYADAN ÖRNEK: İKERİA ADASI
Dr. Zafer Yönden, dünyada insan ömrünün en uzun olduğu yerlerden biri olarak bilinen Yunanistan’ın İkeria Adası’ndan örnekler verdi. İkeria Adası’nda insanların doğayla uyumlu yaşadıklarını, mevsiminde beslenip ihtiyaçları kadar tüketim yaptıklarını belirtti. “Biz ise sürekli yemek yiyoruz” diyen Yönden, sürdürülebilir bir yaşam için sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemine vurgu yaptı.
KÜLTÜREL BESLENME ALIŞKANLIKLARI VE SAĞLIK
Obezitenin yalnızca bir kilo sorunu değil, aynı zamanda kültürel alışkanlıklarla da ilişkili olduğunu ifade eden Yönden, bireylerin bilinçlenmesinin önemini vurguladı. Sağlıklı bir yaşam için beslenme düzeninin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirtti.
ETKİNLİĞE YOĞUN KATILIM
Etkinlik, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi, toplum sağlığını korumaya yönelik etkinliklerini sürdüreceğini duyurarak, benzer etkinliklerle vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.
Geçici okulda eğitim gören çocuklar için düzenlenen etkinlikte, Türk Kızılayı gönülleri fethetti. Başkan Mehmet Salih Ün’ün duyarlı yaklaşımı öğrencilere umut, ailelere moral oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan orman yangınları tehlikesine dikkat çeken Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yayınladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Beylikdüzü, İstanbul – Uzun bir bekleyişin ardından, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nda taşlar yerine oturdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan Belediyesi’nde promosyon ihalesi tamamlandı. 152 personele kişi başı 75 bin TL ödenecek.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Trakya Üniversitesi’nde 230 doktor mezun oldu. Vali Yunus Sezer, genç hekimlere mezuniyet belgelerini takdim etti.
Beklenen sonuç raporu düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Bu önemli çalıştayın basın bültenini siz okuyucularımız ile paylaşıyoruz.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Çömlekakpınar köyünde hayata geçirilen kapalı sistem sulama projesiyle 2.800 dekar tarım arazisi suya kavuşarak,2. ürün ekme imkanı oldu.2025 hedefi 25.000 dekar arazi.
ADOM AJANS / ANTALYA - Mega TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Bölge Şube Başkanı Meral Çetiner, Alanya’nın yeni Kaymakamı Şakir Öner Öztürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı, önemli bir siyasi buluşmaya ev sahipliği yaptı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul’un merkezi ilçelerinden biri olan Şişli, yeni bir sivil toplum kuruluşu ile iş dünyasında önemli bir adım atıyor.
HABER / M. MUSTYAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İklim değişikliğiyle mücadelede yerel yönetimlerin etkisini artırmayı hedefleyen uluslararası bir projenin Türkiye Final Konferansı, İstanbul’da yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bilim ve teknolojiye ilgi duyan öğrenciler, Beylikdüzü’nde düzenlenen “TÜBİTAK 4006-C Bilim Fuarı Festivali”nde projelerini sergiledi.
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Sıcak havaların etkisini artırdığı bugünlerde uzmanlar, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekiyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.