Tarih: 01.01.0001 00:00 4451

Festivalde Olay Yaratan Hareket!

Uluslararası Adana Film Festivali'nin düzenlenen ödül gecesinde sunuculuk yapan Meltem Cumbul, en iyi yönetmen ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu'nun elini sıkmadı geceye damga vurdu.

Festivalde Olay Yaratan Hareket!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 24. Uluslar arası Adana Film Festivali’nin büyük ödül töreni Çukurova Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene çok sayıda sinemacı, sanatçı ve kent protokolü katıldı. Oyuncu Meltem Cumbul’un ve Yazar Ayşe Arman’ın sunuculuğunu yaptığı geceye, Cumbul’un tavrı damga vurdu.  

Salondakiler Şaştı Kaldı

Siyah Beyaz çektiği Buğday filmi ile En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan Semih Kaplanoğlu,   sahnede elini uzattığı Meltem Cumbul’dan karşılık alamadı. Meltem Cumbul'un bu hareketi salondakilerin büyük şaşkınlık yaşamasına neden oldu.

Bu tavrın ardından Semih Kaplanoğlu sosyal medya hesabından açıklama yaptı; “ Adana ff’de sahnede maruz kaldığım kabalığın ardından bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere ve dostlara teşekkürler...”

Yüreğime Ve Sevgiye Düşman Olanla…

Kaplanoğlu'nun  soysa medya da yaptığı açıklaması ve polemik başlatılması üzerine Meltem Cumbul’ da bir açıklama yaparak yönetmenin neden elini sıkmadığını Twitter hesabından şu sözlerle anlattı: "Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sakışmayı; kendinden olmayanları ötekileştirenle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfları hor görenle yapmayı reddediyorum. Yüreğime ve sevgiye düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olamaz."


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.