Tarih: 11.11.2021 14:27

FETÖ Önümüzü Kesiyordu

Facebook Twitter Linked-in

FETÖ Önümüzü Kesiyordu

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk’te yayımlanan moderatörlüğünü Nezir Karayün’ün yaptığı Hürbakış programının konuğu İSİYAD Genel Başkanı Cemal Çoban oldu.

Nezir Karayün ile Hürbakış programına katılan İSİYAD (İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği) Genel Başkanı Cemal Çoban dernek çalışmalarını ve Türkiye’de sanayinin durumunu değerlendirdi.

 “İş Dünyasına Katılmalarında Öncülük Ettik”

Derneğin kuruluş amacını ve çalışmalarını anlatan İSİYAD Genel Başkanı Cemal Çoban; “İSİYAD (İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği) 2010 yılında kuruldu. Kuruluş amacı Türkiye’de ve İstanbul’da özellikle sanayi profili olan iş adamlarını bir araya getirmek, KOBİ’ye hitap eden, KOBİ sınıfını kalkındıran, İstanbul’un kültür, sanat ve ticaretini geliştirmek için kurulan bir dernek. Yerli ve milli bir derneğiz. Rozetimize dahi Türk bayrağı koyduk. Derneği ilk kurduğumuz dönemde ilk önce girişimcilik kurslarına başladık. KOBİ sınıfında olan üyelerimize devletimizin verdiği imkânları hizmetlerine sunduk. Yaklaşık 850 girişimci kardeşimize KOSGEB ile iş birliği yaparak dükkânlarını açmalarını sağladık ve iş dünyasına katılmalarında öncülük ettik.

“7 Şehit Verdik”

2014 yılından sonra sanayicilere hitap etmeye başladık. 2014 yılından 2016 yılına kadar aktif çalışıyorduk ama o dönemlerde FETÖ denen hainlerin kurmuş olduğu dernekler önümüzü kesiyorlardı çünkü onlar bizim onlara katılmamızı istiyorlardı. Tabi biz onların hain olduklarını biliyorduk ve cemaatçi derneklerle işimiz olmadı. Biz yerli ve milli bir derneğiz, bizim siyasetle ve cemaatle asla bir diyalogumuz olmaz. Onlar devletin içine yayıldıkları için bizim faaliyetlerimizin önü kesiliyordu. KOSGEB bize bir veriyorsa onlara beş veriyordu. Biz bunları raporluyorduk ama 2016’daki hain darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onları temizlemesiyle önümüz açıldı. Darbe gecesi Cumhurbaşkanının konuşmasından sonra biz hemen hemen 2 bin üyemizle sokağa çıktık. Sabaha kadar bayraklarımızla darbeye dur dedik ve üyelerimizden 7 şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

 “Hedefimiz Güçlü Ekonomi Ve Üreten Türkiye”

Girişimci arkadaşlarımdan sonra sanayiye ağırlık vermeye başladık. Üye sayılarımızı günden güne arttırarak iş adamlarımızın daha rahat iş yapabilmesi ve devletimizden nasıl teşvik alabileceklerine dair çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonucunda üyelerimizin yüzde yetmişini sanayiciler oluşturmaya başladılar. Biz ‘Hedefimiz güçlü ekonomi ve üreten Türkiye’ sloganıyla yola çıkan bir dernek olduğumuz için diğer derneklerden farkımız vardı. Tekirdağ’da Saray bölgesinde Milli Emlak’tan bir arsa alarak, yakında 350 fabrikamızın temelini atacağız inşallah” dedi.

Herkes Üniversite Okuyor Ama Hiçbir Şey Bilmiyor

Türkiye’de sanayinin durumunu ve eleman sıkıntısını değerlendiren Çoban; “Meslek okullarının kapatılmasıyla yetişmiş eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Eleman bulup yetiştirmek istiyoruz. Şimdi herkes üniversite okuyor, iş beğenmiyor ama hiçbir şey bilmiyor. Türkiye’de sanayinin ne kadar gelişmiş olduğunu dünyadaki herkes gördü. Fransa bir makine satıyor 30 bin dolara biz bir makineyi 12 bin dolara satıyoruz ve bunun farkına vardılar. Türk yatırımcılar yurt dışına değil, kendi ülkesine yatırım yapmalı. Ülkemiz şuan ekonomik anlamda çok güçlü çünkü yapılan birçok saldırılara, ihanetlere karşı dimdik ayakta.” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —