HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE -
Yeniden Refah Partisi Edirne Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Ali Babacan, Gazze’de yaşanan zulme karşı Türk gençliğinden tarihi bir çağrı yaptı. Babacan, Gazze için gönüllü askerlik başvurularının yapılmaya başlandığını açıkladı.
“GAZZE, BİR SOYKIRIMDIR”
Babacan, yaptığı açıklamada, 7 Ekim’den itibaren Gazze’de yaşananların bir savaş değil, doğrudan soykırım olduğunu ifade etti. “Kadınların, çocukların, yaşlıların üzerine yağan bombalar, yıkılan hastaneler, hedef alınan ambulanslar” gibi insani değerlerle bağdaşmayan zulümleri dile getirerek, uluslararası toplumun bu konuda duyarsız kaldığını vurguladı. Babacan, Gazze’nin yalnız olmadığını ve Türk gençliğinin yalnızca dua ile yetinmeyeceğini söyledi.
GÖNÜLLÜ ASKERLİK İÇİN DİLEKÇELER VERİLİYOR
Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları olarak, Gazze'ye gönüllü askerlik yapmak için dilekçelerinin teslim edilmeye başlandığını belirten Babacan, bu hareketin sadece bir başvuru değil, aynı zamanda zalime karşı bir iman beyanı olduğunun altını çizdi. “Bu dilekçe, katil İsrail’e karşı Türk gençliğinin tokadıdır!” şeklinde konuşan Babacan, bu duruşun, Türk milletinin zulme karşı dik duruşunun bir simgesi olduğunu ifade etti.
“İSRAİL, TERÖRÜN KENDİSİDİR”
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın sözlerini hatırlatan Babacan, “İsrail, terörün bizzat kendisidir. Bütün dünyada zulmün, işgalin, gözyaşının temsilcisidir.” diyerek, bu sözlerin kendilerine ilham verdiğini ve hareketlerinin temel amacını açıkladı. Babacan, “Bu söz, susanlara tokat, mazlumlara umut, zalime meydan okumadır.” dedi.
TÜRK GENÇLİĞİ, GAZZE’YE DESTEK İÇİN HAZIR
Babacan açıklamalarının devamında, Türk gençliğinin vicdanının hala dimdik ayakta olduğunu belirterek, “Gazze, Kudüs, Filistin yalnız değildir! Bu necip milletin evlatları yalnızca dua etmeyecek, icabında göğüs göğüse muharebe edecektir!” dedi. Tüm Türkiye genelindeki askerlik şubelerinde gönüllü askerlik başvurularının teslim edildiğini ve bu hareketin bir neferi olmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti.
“GAZZE YANGININA SU DEĞİL, İMAN ATEŞİ TAŞIYORUZ”
Son olarak Babacan, “Milletimizin yüreğinde yanan Gazze yangınına su değil, iman ateşi taşıyoruz.” diyerek, gençliğin Gazze’ye destek vermek için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu söyledi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.
Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İzmir’in Kınık ilçesinde, Kınık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anlamlı bir ziyaretle şehit Halil Balye’nin ailesi, Cumalı Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret edildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM) Müdürü Hayrullah Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yürütülen “Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” projesi kapsamında Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim Sen İstanbul 11 Nolu Şube, 1. Olağan Genel Kurulunu 30 Kasım 2025 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENLER - Genç iletişimciler ile medya sektörünün deneyimli isimlerini buluşturan 6. Medya Akademisi, bu hafta gazeteci Ersin Çelik’i konuk etti.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / BAĞCILAR - Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig’in ilk haftasında taraftarlarına büyük bir mutluluk yaşattı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, ilçe sakinlerinden gelen talepleri dikkate alarak belediyeye bağlı spor salonlarında kapsamlı bir yenileme çalışması yaptı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.