HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE -
Yeniden Refah Partisi Edirne Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Ali Babacan, Gazze’de yaşanan zulme karşı Türk gençliğinden tarihi bir çağrı yaptı. Babacan, Gazze için gönüllü askerlik başvurularının yapılmaya başlandığını açıkladı.
“GAZZE, BİR SOYKIRIMDIR”
Babacan, yaptığı açıklamada, 7 Ekim’den itibaren Gazze’de yaşananların bir savaş değil, doğrudan soykırım olduğunu ifade etti. “Kadınların, çocukların, yaşlıların üzerine yağan bombalar, yıkılan hastaneler, hedef alınan ambulanslar” gibi insani değerlerle bağdaşmayan zulümleri dile getirerek, uluslararası toplumun bu konuda duyarsız kaldığını vurguladı. Babacan, Gazze’nin yalnız olmadığını ve Türk gençliğinin yalnızca dua ile yetinmeyeceğini söyledi.
GÖNÜLLÜ ASKERLİK İÇİN DİLEKÇELER VERİLİYOR
Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları olarak, Gazze'ye gönüllü askerlik yapmak için dilekçelerinin teslim edilmeye başlandığını belirten Babacan, bu hareketin sadece bir başvuru değil, aynı zamanda zalime karşı bir iman beyanı olduğunun altını çizdi. “Bu dilekçe, katil İsrail’e karşı Türk gençliğinin tokadıdır!” şeklinde konuşan Babacan, bu duruşun, Türk milletinin zulme karşı dik duruşunun bir simgesi olduğunu ifade etti.
“İSRAİL, TERÖRÜN KENDİSİDİR”
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın sözlerini hatırlatan Babacan, “İsrail, terörün bizzat kendisidir. Bütün dünyada zulmün, işgalin, gözyaşının temsilcisidir.” diyerek, bu sözlerin kendilerine ilham verdiğini ve hareketlerinin temel amacını açıkladı. Babacan, “Bu söz, susanlara tokat, mazlumlara umut, zalime meydan okumadır.” dedi.
TÜRK GENÇLİĞİ, GAZZE’YE DESTEK İÇİN HAZIR
Babacan açıklamalarının devamında, Türk gençliğinin vicdanının hala dimdik ayakta olduğunu belirterek, “Gazze, Kudüs, Filistin yalnız değildir! Bu necip milletin evlatları yalnızca dua etmeyecek, icabında göğüs göğüse muharebe edecektir!” dedi. Tüm Türkiye genelindeki askerlik şubelerinde gönüllü askerlik başvurularının teslim edildiğini ve bu hareketin bir neferi olmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti.
“GAZZE YANGININA SU DEĞİL, İMAN ATEŞİ TAŞIYORUZ”
Son olarak Babacan, “Milletimizin yüreğinde yanan Gazze yangınına su değil, iman ateşi taşıyoruz.” diyerek, gençliğin Gazze’ye destek vermek için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu söyledi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Küçük kız, oyun oynarken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Ailesi polise başvurdu. Olay, “taksirle yaralama” suçu kapsamında değerlendirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tutukluluğunun 102. gününde acil ameliyata alınacak.
HABER / ADOM AJANS – İSTANBUL - Küçükçekmece’de yaşanan bir olay, basın camiasında tepkilere yol açtı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı heyeti, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’ı makamında ziyaret ederek yeni dönemde başarı temennilerini iletti.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan açık hava aktiviteleri, beraberinde önemli bir sağlık riskini de gündeme getiriyor:
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.