“Geleceğimizin Teminatı Gençliğimizdir”
Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 No’lu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde 19 Mayıs 1919’un taşıdığı tarihi anlamı vurguladı. Gençliğin sadece yarının değil, bugünün de güçlü dinamiği olduğunu ifade eden Aktan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitleri ve kahraman gazileri minnetle andı.
İbrahim Ender Aktan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı bağımsızlık meşalesinin tüm Anadolu’ya yayıldığı, bir milletin yeniden şahlanışa geçtiği tarihtir. Bu kutlu mücadele, azimle, kararlılıkla ve milletimizin sarsılmaz iradesiyle zafere ulaşmıştır. Atatürk’ün bu özel günü gençliğimize armağan etmesi, gençliğe duyduğu güvenin ve verdiği değerin en açık göstergesidir.”
“Bizler eğitimciler olarak inanıyoruz ki; ilimle, irfanla, milli ve manevi değerlerle yetişmiş bir gençlik, Türkiye Cumhuriyeti’nin en güçlü teminatıdır. Gençlerimiz yalnızca geleceğin değil, bugünün de mimarlarıdır. Onlara güvenmeli, onların önünü açmalı ve ülkemizi taşıyacak donanıma sahip bireyler olarak yetişmeleri için var gücümüzle çalışmalıyız.”
“Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve fedakâr gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Tüm milletimizin ve özellikle de değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”
İbrahim Ender Aktan ayrıca, gençlerin eğitimine yapılan her yatırımın, güçlü bir Türkiye’nin inşasına katkı sağladığını; öğretmenlerin bu süreçteki misyonunun tarihi bir sorumluluk taşıdığını da sözlerine ekledi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, spora gönül vermiş ve geleceğini bu alanda şekillendirmek isteyen pırıl pırıl gençlerimiz için harika bir hizmete daha imza atıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt halkı için oldukça önemli ve umut verici bir gün yaşandı. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kalabalık nüfusuyla İstanbul’un kalbi olan esenyurtta.
Haber: Meral Çetiner / Antalya - Alanya’mızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan emniyet teşkilatımıza yakışır bir yenileme çalışması tamamlandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türkiye’nin Suriye politikalarında Türkmenlerin eşit haklara ve adil temsile sahip olması gerektiğini vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - İstanbul Yeşilköy Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, 22–25 Ocak tarihleri arasında Ardahan’ın kültürünü, lezzetlerini ve dayanışma ruhunu ağırlayacak.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Milletvekili Mehmet Akalın, yerel basının yaşadığı ekonomik ve yapısal sorunlara dikkat çekerek, basının desteklenmemesi halinde kamuoyunun doğru bilgiye ulaşmasının zorlaşacağını vurguladı.
Haber: NEZİR KARAYÜN / İSTANBUL - Kıymetli vatandaşlarım, bugün yüreğimizi sızlatan, sabrımızı zorlayan alçakça bir hadise üzerine konuşmak istiyorum.
Haber: NEZİR KARAYÜN / İSTANBUL - Gönlümüzde taht kuran, en kederli anımızda dert ortağımız, en neşeli günümüzde eğlencemiz olan o büyülü kutu yani radyo için yine söz sırası millete geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, pazarın kapatılmasına ilişkin belediye kararını eleştirerek esnafın mağdur edildiğini söyledi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - İstanbul Ardahan Kültür Evi, On Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da gazetecilerle bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Hamzabeyli Gümrük Sahası’nda bir tırda 220,7 kilo kokain ve 69 kilo skunk ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne Valisi ile Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Adana’nın Çukurova ilçesinde iş yeri sahibinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının şüphelileri, yurt dışına kaçma hazırlığındayken Edirne’de polis ekiplerince yakalandı.
Türkgenç, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda bu mübarek gecenin milletçe birlik, kardeşlik ve manevi diriliş için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.