Gençlere Atatürk'ü Sevdirmek İstiyorum
Kırklareli'nin Vize ilçesinden olan ve Hollanda'da yaşayan Bülent Türker "Atatürk ve Çanakkale müzemi açmak için Trakya'da bir yer arıyorum" dedi.
Aslen Kırklareli Vize’li olan, Vize ve Hollanda da yaşamını sürdüren Bülent Türker, Hollanda da yıllardır Çanakkale ve Atatürk müzesi ile milyonlarca insanın Avrupa’da sevgisini kazandı. Geçtiğimiz yıl 27 Nisan’da Hollanda’daki müzesi, Türk Dünyası Dünya Kültür ödülünü alan, Hollanda Kraliyet Madalya sahibi ve 2005 yılında Hollanda da halk oylaması ile 40 yılın en iyi kalpli insanı seçildi. Vize’li Bülent Türker, Türkiye'deki objeleri ve Hollanda’daki malzemelerinin bir bölümü ile Trakya’da tarihi bir binada muhteşem bir Atatürk ve Çanakkale galerisi açmak istediğini, bu konuda duyarlı Belediyeler ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu, elinde bulunan koleksiyonunun Türkiye’deki insanların da görmesi gerektiğini, gençlere Atatürk ve Çanakkale’yi sevdirmeyi düşündüğünü belirtti.
Malzemeleri Halkımız Görmeli
Bu konuda tarihi bir bina ve büyük olması gerektiğini, hatta yurtdışındaki Atatürk’ün altın işlemeli silahını da bu galeriye getirmeyi düşündüğünü belirten Bülent Türker, “Vize’li olmaktan gurur duyuyorum. 25 yıllık yurt dışı koleksiyonum ve dünyanın her yerinden satın aldığım malzemeleri halkımız görmeli. Hatta girişten alınacak ufak meblağlarında sokak hayvanları ve başarılı sporcular ile engelli insanlar için projelerde kullanmayı planlıyoruz. Bu galeriyi açacak belediye gelecek yüz binlerce ziyaretçinin il veya ilçeye ne kadar büyük getiri sağlayacağını düşünmeli. Trakya da böyle bir galeri yok. Bunun için görüşmelere açığım” dedi.
Atatürk’ü Tanıttığım İçin Mutluyum
Türker, 10 yıldır Fransa, Hollanda, Almanya ve Belçika da fuarlar açtığını, Atatürk ve Çanakkale müzesini 2015 yılından beri Hollanda’daki kendi evinde, 309 m2 müzesi ile 1 milyondan fazla insana ücretsiz olarak tanıttığım için çok mutluyum." dedi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne'de düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. LGS sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan’da bir çocuk, ailesi tarafından evden kovulduğunu ifade ederek yurda yerleşme talebinde bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.