Göçmen Kuşlara Cezaevi İstemiyoruz!

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan yaptığı açıklamada, T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’ nden Küçük kerkenez kuşlarının üreme ve yavrulama yerleri olan Boşnak Bahçe’ deki falez

İSTANBUL 29.05.2021 17:36:28 0
 Göçmen Kuşlara Cezaevi İstemiyoruz!

 Silivri’ De Göçmen Kuşlara Cezaevi İstemiyoruz!

                                                                                                 

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan yaptığı açıklamada, T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’ nden Küçük kerkenez kuşlarının üreme ve yavrulama yerleri olan Boşnak Bahçe’ deki falezlerin Milli Park Alanı olmasını talep etti.

Başkan Ali Korsan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyada koruma altında olan Küçük Kerkenezler kışı Afrika’ da geçirdikten sonra yazın üremek için Silivri’ ye geliyorlar, yani burası küçük kerkenez kolonisinin son kalesi…

Silivri Boşnak Bahçe mevkiindeki falezlere çekilen çelik ağlardan dolayı kerkenezler yuvalarına giremiyor, girenlerinse bazıları çelik ağlara takılıp ölüyorlar.

Silivrili çevreciler olarak, dünyada koruma altına alınmış olan ve bu falezlere üremek için gelen küçük kerkenez kolonisinin bölgede tek üreme yavrulama yeri olan falezlerin milli park olmasını öneriyoruz.

Silivri Boşnak Bahçe’ deki falezlerden kopan kayaları önlemek amacıyla (Silivri Belediyesi’ nin talebi üzerine) İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından insan sağlığı düşünülerek, tamamen iyi niyetle yapılan bir çalışma ama bu falezler göçmen kuşlara binlerce yıldır ev sahipliği yapmaktadır.

Afrika’ dan her yıl yavrulamak için göçüp gelen Küçük kerkenezler bölgede tek üreme yeri olan Boşnak Bahçe falezlerine geldiklerinde, 17 000 metrekare alana çekilen, 900 metre uzunluğunda çelik ağlarla karşılaştılar.

Silivri Çevre Derneği’ ne gelen şikayetler üzerine bölgeye giderek çelik ağları geren firma yetkilileriyle görüştüğümüzde bize yetkili olan İBB yapı işleri mühendislerinin telefonlarını verdiler. İBB Mühendisleriyle görüştüğümüzde, buranın binlerce yıldır yaşayan kerkenezlerin yavrulama yeri olduğunu ve kuşların yuvalarına girebilmeleri için çelik ağlara delikler açılmasını talep ettik. Yetkili arkadaşlar da kurul kararı olduğunu söyleyerek bizden bir dilekçe yazmamızı talep ettiler, bu dilekçeyi kurula sunacaklarını belirttiler.

Silivri Çevre Derneği olarak bu konuyla ilgili beş farklı kuruma dilekçeler yazdık. Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediye Başkanlığı, İBB Başkanlığı, İBB Yapı İşleri Müdürlüğü, MHP İlçe Başkanlığı ve CHP İlçe Başkanlığı’na dilekçelerimizi gönderdik.

Bir gün sonra İBB Yapı İşleri Müdürlüğünden yetkililer bizi arayarak, çekilen çelik ağlara 40’ ar santimetrelik delikler açacaklarını ifade ettiler. Daha sonra kuş gözlemcisi arkadaşlarla bu deliklerin yeterli olmadığını tespit ettik. İBB Yapı İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle durumu paylaştığımızda bir sonraki gün alana gelen yetkililer, kuş gözlemcisi arkadaşlarımız ve bizlerin nezaretinde yuvaların önünü kapatan çelik ağların tamamının sökülmesine karar verdiler.

Çelik ağlar çekilmeden önce 277 adet tespit ettiğimiz küçük kerkenez kuşlarının, yuva sayısının şu anda 30 olduğu görülüyor.

Silivri Çevre Derneği olarak, kuş gözlemcileri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte kuşların üremeleri ve yavrularını büyütmeleri için gerekli önlemleri almış olduk.

Silivri Çevre Derneği, Kuş Gözlemcileri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü yetkilileri ve uzmanlarla birlikte göçmen kuşların yaşam alanı olan falezlerin koruma altına alınmasını görüşüyoruz.

Mustafa Necati Işık’tan Regaip Kandili Mesajı

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Adem Demirtaş’tan Regaip Kandili Mesajı

Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Zeki Koçinkağ’dan Regaip Kandili Mesajı

Ensar Vakfı Beylikdüzü İlçe Başkanı Zeki Koçinkağ, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Temel Başalan’dan Regaip Kandili Mesajı

AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Temel Başalan, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ekrem Kap’tan Regaip Kandili Mesajı

ÖNDER Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ekrem Kap, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vehbi Orakçı’dan Regaip Kandili Mesajı

AREV Vakıf ve AREV Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tuncay Altaylı’dan Regaip Kandili Mesajı

AK Parti Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Tuncay Altaylı, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin taşıdığı derin manevi anlamlara dikkat çekti.

İlyas Yılmaz’dan Regaip Kandili Mesajı

CHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi İlyas Yılmaz, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yılmaz, bu mübarek gecenin manevi iklimine dikkat çekerek birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Mülayim Demirtaş’tan Regaip Kandili Mesajı

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cafer Belen’den Regaip Kandili Mesajı

AK Parti Kabataş Belediye Meclis Üyesi Cafer Belen, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Belen, bu mübarek gecenin gönüllerin arınmasına ve toplumsal dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diledi.

Veysel Karatay’dan Regaip Kandili Mesajı

Siyasetçi ve işadamı Veysel Karatay, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, bu mübarek gecenin tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Mahmut Yusuf’tan Regaip Kandili Mesajı

Siyasetçi ve iş insanı Mahmut Yusuf, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İlker Gürbüz’den Regaip Kandili Mesajı

AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi İlker Gürbüz, Regaip Kandili dolayısıyla anlam yüklü bir mesaj yayınladı.

Ahmet Yanık’tan Regaip Kandili Mesajı

İstanbul Erzurumlular Federasyonu Başkanı Ahmet Yanık, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Paşali Beşli’den Regaip Kandili Mesajı

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Paşali Beşli, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin ilim, irfan ve ahlaki diriliş için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.