Gözaltıların Sayısı Artıyor
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında beşinci dalga operasyon başlatıldı. Aralarında eski milletvekilleri, belediye başkanları ve belediye yöneticilerinin de bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
"5. DALGA OPERASYONDA YENİ İSİMLER GÖZALTINDA"
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü dört ayrı dosya kapsamında düzenlenen beşinci dalga operasyonunda, İBB bünyesinde görev yapan önemli isimlerin yanı sıra çeşitli ilçe belediyelerinde görev yapan başkanlar ve yardımcılarının da yer aldığı 47 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı.
Gözaltı kararı verilenler arasında, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy, İSFALT Genel Müdürü Burak Korzay, İBB Ağaç AŞ Genel Müdürü Ali Sukas, eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu ve eski Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Erçevik bulunuyor. Ayrıca Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in de yer aldığı çok sayıda belediye başkanı da gözaltı listesinde.
"BAŞSAVCILIK: SORUŞTURMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR"
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, “Toplamda 47 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı işlemleri uygulanmaktadır. Soruşturmalar titizlikle sürdürülmektedir” denildi.
"TOPLAM 110 KİŞİ TUTUKLANDI"
19 Mart’ta başlayan İBB merkezli yolsuzluk ve terör soruşturmaları kapsamında bugüne kadar toplamda 271 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 110’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Son dalgayla birlikte gözaltına alınan kişi sayısı daha da artarken, operasyonların süreceği belirtiliyor.
İngiltere’nin önde gelen finans kuruluşlarından Standard Chartered, altın fiyatlarının önümüzdeki aylarda yükseliş trendini sürdüreceğini açıkladı.
Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Nebahat Çehre, 81 yaşında olmasına rağmen yıllara meydan okuyan zarafeti ve duruşuyla bir kez daha dikkat çekti.
"ESKİ TİP EHLİYETLERİN YENİLEME SÜRESİ 31 TEMMUZ’DA SONA ERİYOR"
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ünlü model ve sunucu Çağla Şıkel, katıldığı bir televizyon programında geçmişte maruz kaldığı şiddetle ilgili samimi açıklamalarda bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - ŞİMAL'İN VEFAT HABERİ KAMUOYUNA DUYURULDU
"YUSUF TEKİN: ERKEN TATİL HUKUKEN VE PEDAGOJİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.