Haklarını İyileştireceğiz

Büyükçekmece Belediyesi ve Belediye – İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi belediye hizmet binasında gerçekleştirildi.

İSTANBUL 23.01.2020 09:17:14 2708 0
Haklarını İyileştireceğiz

Haklarını İyileştireceğiz

Büyükçekmece Belediyesi ve Belediye – İş Sendikası  arasındaki Toplu İş Sözleşmesi belediye hizmet binasında gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Belediye İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Sezai Akyürek ve belediye başkan yardımcıları 2020 yılına ilişkin Toplu İş Sözleşmesini imzaladı.

 

“İmkânlarımızı zorlayacağız”

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Belediyesi’nin çalışan personeli ve Büyükçekmece ailesine hizmet eden arkadaşlarım olarak 2020 – 2021 yıllarını kapsayan sendikayla yaptığımız sözleşmede alabildiğine şartlarımızı zorlayarak verebileceğimiz en azami imkânı verdik. Yaklaşık olarak yüzde 20 yevmiyelerinize zam yapıldı. Öğretim yardımının yanına bir de kreş yardımı getirildi. İşçi bayramında hediye getirildi. Kanun hükmünde kararnameyle belediye şirketlerine aktarılan arkadaşlarımızın durumu kötüdür. Onların da ekonomik şartlarının düzenlenmesi için hukuki düzenlemelerin merkezi hükümet tarafından yapılması lazım. Prensip olarak 2500 TL net rakamın altında maaş alanı bırakmayacağız. İmkânlarımızı zorlayacağız. Ekonomik şartlarımız düzeldikçe bizimle birlikte bu hizmeti yapan arkadaşlarımızın şartlarını düzeltmeye kararlıyız. İnşallah imkânlar artar ve sizi daha çok mutlu ederiz. Bu sözleşmenin değerli mesai arkadaşlarımıza ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum. Sendika başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

“İşçi arkadaşlarımızın tek sermayesi alın teriyle aldıkları maaş”

Büyükçekmece Belediyesi ile Belediye – İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi’nin 01.01.2020 – 31.12.2021 tarihleri arasında yürürlükte olacağını söyleyen Belediye – İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Sezai Akyürek, “Bu sözleşmemizin imzalanmasında sayın belediye başkanımıza ve sözleşme komisyon ekibimize teşekkür ediyorum. Sistem bu krizi emekçilere yüklemek istiyor. Ama emekçiler kabul etmeyecek. 16 milyon yoksul ve 18 milyona yakın yoksulluk sınırında çalışan işçiler var. KHK ile çalışan arkadaşlarımız şuanda sefalet ücretinde çalışıyor. İnşallah 20 Haziran’da bu süreç bitiyor. İnşallah bu arkadaşlarımızın da haklarını iyileştireceğiz. İşçi arkadaşlarımızın tek sermayesi alın teriyle aldıkları maaş. Bu sözleşmenin hepimiz adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

 

 

 


MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Özer, “Demokrasinin işleyebilmesi için gece gündüz demeden halkın bilgi alma hakkını karşılayan basın emekçilerine gereken saygıyı ve ilgiyi göstereceğiz” dedi.

Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla belediye personellerini görev yerlerinde ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçeye büyük bir özveriyle hizmet veren emekçilerin işçi bayramını kutladı.

Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor

İncelemelerin ardından Balcıoğlu, sahil kesiminde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların beklenti, talep ve önerilerini dinledi.

Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu

Mimaroba Büyük Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yoğun olurken farklı kültürlerden danslar öğrenen vatandaşlar hem Dünya Dans Günü’nü kutladı hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini yaptığı görüntülü basın açıklamasıyla değerlendir

Travmaları Aşmanın Yolları..!

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Dünde kalsın travmalar, biz bugünü yaşayalım” adlı bir seminer düzenlendi. Travma tedavisinin ele alındığı seminerde uzman psikolog Gül Çolak, EMDR tedavi sürecinin üzerinde durdu.

İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret

Yüksek ilgi, ayrımcılık yapmamak, bir de gerçekten hizmet verirken topyekun, tüm karma duyguları içinde tutan, nitelikli, liyakatli, ahlaklı davranan herkesin bizimle yol yürüyebileceğini ispat eden, hassas bir dönemi yöneteceksin

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.