Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Türkiye Halkoyunları Federasyonu 2025 yılı faaliyetinde bulunan Mardin Halkoyunları kulüpler arası il yarışması Artuklu kapalı spor salonunda düzenlendi.
MARDİN (İGFA) - Hakem Kurulu tarafından yarışmada derece alan ve Mardin'i bölge şampiyonasında temsil edecek kulüpler, Mardin Gökkuşağı Spor Kulübü, düzenlemesiz yıldızlar ve düzenlemesiz büyükler kategorisinde il birincisi olup bölgeye gitmeye hak kazandı.
Mardin Anadolu Folklor Spor Kulübü minikler dalında il birincisi olup Mardin'i bölgede temsil etmeye hak kazandı.
Midyat Halkoyunları spor kulübü düzenlemesiz gençler dalında il birincisi olup Mardin'i bölgede temsil etmeye hak kazandı.
Mardin Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile düzenlen yarışmada dereceye giren kulüplere Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Doğan Ağalday, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Serhat Çakı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mehmet Nezir Akhun ve Türkiye Halkoyunları Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Ferhan Ekin tarafından ödülleri verildi.
Program sonunda organizasyonun çok renkli ve heyecanlı geçtiğini dile getiren Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Doğan Ağlalday;
"Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun'un talimatları doğrultusunda bu organizasyona Büyükşehir Belediyesi olarak destekte bulunduk. Çocuklarımız ve gençlerimiz de hünerlerini sergilediler. Ödüllerini alan gençlerimizin gözlerinin içinin güldüğüne şahit olmak bizleri fazlasıyla heyecanlandırıp sevindirdi. Diğer yandan bölgemizin Kültürel değerlerini taşıyan yöresel kıyafetlerinizin zenginliği de bu vesileyle ön plana çıkıyor. Davul ve zurna enstrümanını çalan sanatçılarımızın da bir özelliği mevcut. Bu meslekleri babadan oğula geçmiş durumda. Kardeş olan hem babalar hem de onların çocukları bugün bu salonda beraber sanatlarını icra ettiler. Ne mutlu bana ki geçmişte babaları ile şimdi de evlatları ile çalışma fırsatı buldum. Bu kardeşlerimiz bu alanın son jenerasyonu diyebiliriz. Hem bu kardeşlerimize hemde kültürel değerlerimizi çalışan yarışmacı kardeşlerimize elimizden geldiğince sahip çıkacağız." diye konuştu.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD ile olan dış ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini paylaştı. Türkiye, üretim ve tedarik üssü olarak ABD’li firmaların radarında.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS-Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, ilçedeki sanayi kuruluşlarını ziyaret ederek üretim süreçlerini yerinde inceledi. “Sanayicilerimizin başarısı, Esenyurt’un gururudur” dedi.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Deprem gerçeği bir kez daha kendini hatırlattı. İstanbul’da binlerce riskli bina için harekete geçildi. Devlet destekleri artırıldı, yeni komisyon kuruldu.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıflar Haftası’nda kültür mirasının korunmasına vurgu yaptı: “Canla başla çalışıyoruz.”
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Beylikdüzü Belediyesi’nin Yaşam Bahçesi projesi, yaz mevsimi için ilk fideleri toprakla buluşturdu. Hem üretim var hem de dayanışma.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenyurt’ta kadınlar için her gün farklı bir mahallede ücretsiz kanser taraması yapılıyor. Erken teşhis hayat kurtarıyor.
HABER / DUYGU CANKO - Beylikdüzü Kent Konseyi’nde gazeteci Emrah Öztürk’e yönelik yapılan skandal müdahale ve tehdit girişimi, basın camiasında büyük tepkiyle karşılandı.
HABER / NİLÜFER ALBAYRAK / ADOM AJANS - Yaklaşık 15 yıldır Beylikdüzü'nde halkın sesi olan, haberleriyle kamuoyunu aydınlatan gazeteci Emrah Öztürk, Kent Konseyi’nde akıllara durgunluk veren bir olayla karşı karşıya kaldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Eğitim alanında çeyrek asrı geride bırakan deneyimli eğitimci Ulaş Salih Özdemir, meslek hayatında yeni bir sayfa açtı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze'deki insanlık dramına sessiz kalmadı. Birleşmiş Milletlere özel bir çağrıda bulundu, gözler şimdi dünya liderlerinde.
Hava sıcaklığının, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Birleşmiş Milletler, yapay zekâ sistemlerinin insan haklarına etkilerini görüşmek üzere New York’ta bir zirve düzenledi.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Rusya ve Ukrayna, ilk kez "ön şartsız" ateşkes için masaya oturacaklarını duyurdu. Bu tarihi açıklama, barış umutlarını yeniden canlandırdı ve dünya çapında büyük yankı uyandırdı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.