HASAN KILCA: CAMİLERİMİZ COĞRAFYAMIZDAKİ TAPU SENETLERİMİZDİR
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç ile birlikte ilçede bulunan Selçuklu, Osmanlı ve sonraki dönemlerde inşa edilen tarihi cami ile mescitlerde incelemelerde bulundu. Söz konusu yapılan son durumu ile buralarda yapılabilecek ortak çalışma ve projeleri Yılmaz Kılınç ile istişare eden Başkan Hasan Kılca; “Hakkın, hakikatin ve adaletin simgeleri olan ibadethanelerimiz tarihimizin, medeniyetimizin ve coğrafyamızın birer tapu senetleridir. Köklü tarihiyle her köşesinde kıymetli miraslar barındıran ilçemizdeki bu kıymetli mirasa sahip çıkmak ve geleceğe aktarmak adına mümkün olan her yapı için projeler geliştiriyoruz” dedi.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Karatay’daki Selçuklu, Osmanlı ve sonraki dönemlerde inşa edilen tarihi cami ile mescitlerde incelemelerde bulundu.
Başkan Hasan Kılca ile Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç; söz konusu tarihi cami ve ibadethanelerin mevcut durumu ile söz konusu yapılarda yapılması planlanan restorasyon, düzenleme ve yenileme çalışmaları ve bu konuda Karatay Belediyesi’nin katkılarını istişare etti.
CAMİLERİMİZ COĞRAFYAMIZDAKİ TAPU SENETLERİMİZDİR
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tarih boyunca cami ile mescitlerin; ibadet ve devlet kurumu gibi hizmet alanlarının yanı sıra eğitim, sosyal, siyasal ve kültürel hizmetlerin de önemli birer merkezi konumunda olduklarına vurgu yaptı.
Karatay’ın bu bağlamda köklü tarihiyle her köşesinde kıymetli miraslar barındırdığına vurgu yapan Başkan Hasan Kılca; “Medeniyetimizin en önemli maddi unsurları camilerimizdir. İnşa edilen her cami ve ibadethane, bu kadim topraklara vurulan yeni bir mühürdür. Bu mühürlerin her biri aynı zamanda coğrafyamızdaki tapu senetlerimizdir. Bu mirasa sahip çıkmanın ve gelecek nesillere aktarmanın hepimizin sorumluluğunda olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda Karatay Belediyesi olarak bizler de, birçok alanda olduğu gibi bu konuda da mümkün olan her yapının korunmasına yönelik projeler geliştiriyor ve uyguluyoruz. Bu kapsamda da üzerimize düşeni yapmayı sürdürecek ve ecdadımızdan, tarihimizden bizlere miras bu yapıları koruyup geleceğe aktarmak için de çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım attı. 7552 sayılı İklim Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Büyük Birlik Partisi (BBP), Meclis’te bazı muhalefet partileri tarafından gündeme getirilen “kalıcı ve yasal nitelikte komisyon kurulması” önerisine sert tepki gösterdi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN –/ADOM AJANS- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un yeni sedan modeli T10F’nin test sürüşünü gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yeşilay Beylikdüzü Şubesi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinlik için hazırlık yapıyordu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Mahmutköy’deki orman yangını bölgesine giderek ekiplerden bilgi aldı. Yaralıları ziyaret etti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne İl Jandarma Komutanlığı, okul öncesi öğrencilerini ağırlayarak teşkilatın tanıtımını yaptı; minikler araçları ve köpek timlerini ilgiyle izledi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne'de düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. LGS sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan’da bir çocuk, ailesi tarafından evden kovulduğunu ifade ederek yurda yerleşme talebinde bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.