Tarih: 01.01.0001 00:00 3998

'Hedefimiz Hizmet Eksikliğini 5 Yılda Tamamlamak'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal Fatih Mahallesi’nde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal Fatih Mahallesi’nde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Uysal, “Vatandaşlarımızın en büyük şikâyeti hizmet eksikliği. Hedefimiz 25 yıllık hizmet eksikliğini 5 yılda tamamlamaktır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Başkan Uysal Cuma Namazını Atatürk Mahallesi’ndeki Yeşiltepe Camii’nde kıldıktan sonra esnaf ziyareti gerçekleştirmek için Fatih Mahallesi’ne geçti. Mahalleyi dükkân dükkân gezen Uysal, yolda karşılaştığı vatandaşlara da karanfil vererek sohbet etti.

Hedefimiz 25 Yıllık Hizmet Eksikliğini 5 Yılda Tamamlamak


Fatih Mahallesi’nde esnaf ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Uysal, “Seçim maratonunda son bir aya girdik. Aday olarak Büyükçekmece’de tespit ettiğimiz problemlerden daha önemlisi vatandaşlarımızın burada gördüğü problemleri dinlemek” dedi.

Vatandaşların problem olarak neleri gördüklerini ve bu problemlere sundukları çözüm önerilerini de dinlediğini aktaran Uysal, “Ziyaretlerimizde gördüğüm belediye hizmetlerinden herksin çok şikâyetçi olduğu. Her şeyden şikâyetçiler. Çünkü burada hizmet çok eksik. Vatandaşlarımız şayet bize görev verirse buranın tüm hizmet eksikliklerini tamamlayacağız. Hedefimiz 25 yıllık hizmet eksikliğini 5 yılda tamamlamak. Vatandaşın beklentisi bu şekilde” ifadelerini kullandı.

Uysal, “Ulaşım probleminin nasıl giderileceğini merak ediyorlar. İstanbul’un en önemli sorunu ulaşım. Büyükçekmece’de ise ulaşım daha da büyük bir sorun. İstanbul’da Metrobüs ve Metronun olduğu yerlerde toplu ulaşım konusunda rahatlama var. Büyükçekmece’de bu ulaşım sistemleri olmayınca ciddi problemler yaşanıyor. Burada insanların özlemle beklediği Metro ve Metrobüs. Bizler Yenikapı – Beylikdüzü Metro Hattı’nı Yenikapı – Büyükçekmece Metro Hattı olarak değiştiriyoruz. Metrobüsü ise Büyükçekmece’nin içine kadar ulaştırmayı planlıyoruz” dedi.

Vatandaşlarımız Önce İmar Diyor, Önce Ulaşım Diyor


İmar sorununun çözümü konusunda da çok soru ile karşılaştığını belirten Başkan Uysal, “Beş belde belediyesi 2008 yılında kapatılarak ilçe belediyesine bağlandı. O dönemde yapılan imar planları birbiri ile uyuşmuyor. Vatandaşlarımız ilçe merkezine gitmek istese gidemiyor, hastaneye ulaşamıyor. Haliyle başka ilçeye gitmek daha kolay oluyor. Belde belediyelerinin kapatılmasının sebebi imar planlarının ve altyapı hizmetlerinin daha iyi yapılacak olmasıydı. Ama 2009’dan beri hiç biri yapılmadı. Vatandaşlarımız önce imar diyor, önce ulaşım diyor. Böyle olunca biz altyapı, imar planı sorunu ve ulaşım problemlerini hızlı bir şekilde çözeceğiz” diye konuştu.

 

Uysal Fatih Mahallesi ziyareti sonrası Büyükçekmece Esnaf Sanatkârlar Odası’nı ve Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Kent Plus Sitesi’ni ziyaret ederek Büyükçekmece için projelerini anlattı ve hasbihal etti.
 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.