Hepimizin Gözbebeği

'Cumhuriyet, hepimizin gözbebeği durumundadır”.

EĞİTİM 4.11.2019 17:01:27 4269 0
Hepimizin Gözbebeği

Hepimizin Gözbebeği

Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu Müdürü Cengiz Yeşilyurt, Cumhuriyet Bayramı’nda öğretmenlere, velilere, ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Cumhuriyet, en ideal yönetim biçimlerinden biri olan demokrasiyi, bağrında geliştirebilen en iyi sistemdir. Milletimiz de cumhuriyetini geliştirip, demokrasinin nimetlerinden en üst seviyede sürekli faydalandığı anda, kadim tarihi ve eşsiz kültürüyle, üst düzey toplumlar içindeki yerini sağlama alacaktır. Bu nedenle ülkemizi koruyup geliştirmek hepimizin öncelikli görevi olmalıdır”.

Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız

Yeşilyurt, “Bizler gelecek nesillerimize her yönüyle gelişmiş bir Türkiye bırakmanın tek yolunun, Cumhuriyet olduğunun bilinciyle, el ele kenetlenerek bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve köklü medeniyetimizin bize kazandırdığı değerlere sahip çıkmalı, bu konuda üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeliyiz. Siz çocuklarımız ise, her safhası eşsiz kahramanlık örnekleriyle dolu olan tarihimizi öğrenip idrak ederek, geleceğe daha ümitle bakmalıdır. Cumhuriyet; hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Eşitlik ve özgürlük temeline dayanan büyük bir Millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyet, hepimizin gözbebeği durumundadır”.

Aydınlık Yarınlarımızı Hep Birlikte Kuracağız

Yeşilyurt, “Cumhuriyetimizi, nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyuyoruz. Milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak, çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur. Farklı dil, inanç ve kültürleri tek bir üst kimlik altında bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılı münasebetiyle yaşadığımız gurur ve heyecanın hat safhaya çıktığı bu anlamlı günde hepinizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla tebrik ediyor, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna seve seve canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” dedi.

 

 


Büyükçekmece’de Yetkili Sendika Eğitim İş!

Eğitim İş Sendikası Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece ilçeleri birleştirilerek Eğitim İş İstanbul 3 Nolu Şubesi kuruldu.

Evin, Kızımız Duygulandırdı...

Kavaklı Ortaokulu Spor Kulübü öğrencisi Evin Demir Avrupa serbest güreş şampiyonasında 3. Oldu.

BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER

Aşık Mustafa Kurbanoğlu, “Ben 45 yıllık halk sanatımda her şeye türkü yazdım ama Balıkçı Kenan sağolsun balıklara da türkü söyletti. Balıklara da türkü söyleniyormuş. Bu ilki Balıkçı Kenan’da yaşadık” diye konuştu.

BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı

Büyükçekmece Servisçiler Derneği'nin Genel Kurulu’nda başkan seçilen Ömer Akduman, ilk toplantısını kahvaltılı bir organizasyon ile gerçekleştirdi.

Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız

Engelli ve dezavantajlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’na yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

Sanata Adanan Çeyrek Asır…

Sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş, Türk sinemasının unutulmaz isimlerini anılarıyla buluşturdu.

3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor

19 Mayıs Pazar günü ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Emir Can İğrek 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi

Başkan İnan Güney ise, “Başkanımızın daha örnek alacağımız çok projesi var. Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Tuzla’da bu belediyeleri aldıysak, böyle güzel projelerin o ilçelerde de duyulması sayesinde oldu.

Büyükşehir Şampiyon Oldu…

Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Satrançta İstanbul Şampiyonu olurken, okul müdürü Cevat Ağırbaşlı, başarılarımıza başarı katmaya devam edeceğiz.

Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı

“Bağcılar Anneleriyle Güzel” mottosuyla ilçe genelinde 3 farklı etkinlik düzenledi. Anneler Günü için gerçekleştirilen etkinlikler, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda başladı.

Yazlık Fideler Toprakla Buluştu

“Bu kentin toprakları bu kentin yoksullarını doyuracak diye yola çıkmıştık. Aynı anlayışla burada üretmeye devam edeceğiz ve tarımsal üretime katkı sağlayacağız”  şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…

Esenyurtlu kimliği, bir kardeşlik merkezi inşa edelim. Bu merkezde Vanlı da Ordulu da herkes yani tüm Esenyurt aynı çatı altında olacak” dedi.

Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!

Bizler yerel yönetimler olarak merkezi yönetimin refleks gösteremediği noktalarda ayrım yapmaksızın vatandaşımızın yanında olmalıyız.

BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI

Çalık, “Annelere güzel bir gelecek borçluyuz. Beylikdüzü, tüm annelerin mutlu olacağı, huzurla ve güvenle yaşayacağı bir kent olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.