Türkiye tarihine 'postmodern darbe' olarak geçen 28 Şubat 1997'deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının üzerinden 28 yıl geçmesi dolayısıyla paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Şubat'ın demokrasi tarihine geçen kara bir leke olduğunu belirtti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, videolu paylaşımda bulundu.
ANKARA (İGFA) - 28 Şubat "postmodern darbesi"nin 28'nci yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Şubat'ın eğitim hakkı elinden alınan binlerce genç kızın göz yaşı olduğunu ve milletin iradesine vurulmak istenen bir darbe olduğunu belirtti.
Bakan Yerlikaya, paylaşımında, "28 Şubat ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden karanlık bir zihniyetin timsaliydi. Bu zihniyetin temsilcileri 28 Şubat’ın 1000 yıl süreceğini hayal ediyordu. Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Aziz Milletimizin desteğiyle 28 Şubat; hak ettiği yere, tarihin çöplüğüne gömüldü" ifadelerini kullandı.
Bakan Yerlikaya paylaşımına, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın o kararına ilişkin fotoğrafı da iliştirdi.
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN VİDEOLU PAYLAŞIM
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, sosyal medya hesabından “28 Şubat”a ilişkin videolu bir paylaşımda bulundu.
İletişim Başkanı Altun, paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletinden aldığı güçle 28 Şubat kalıntısı uygulamalara birer birer son verdiğini belirterek, "Darbecilerden hesap sorulmasının önünü açtı, cuntacıların açtığı yaraların sarılmasını sağladı ve yasakçı anlayışa neşter vurdu" dedi.
https://youtu.be/JYz1-c_bljc
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürü Malik Ejder Batur, Esenyurt’a önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - TRT İstanbul Radyosu’nda uzun yıllar ses sanatçısı olarak görev yapan ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mezunu olan Türk halk müziği sanatçısı Sami Aksu, siyasete adım attı.
Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, 2025-2026 eğitim öğretim yılıyla ilgili, Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e bilgiler veren Postacı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 15 Mayıs 2025’te yapılan Karayolu Taşıma Yönetmeliği değişikliğiyle birlikte moto-kuryeler artık resmi olarak mevzuata dâhil oldu.
Kocaeli Zabıtası'ndan okul kantinlerine sıkı takip
Avrupa Hareketlilik Haftası’na Eskişehir’de AB desteği
Beylikdüzü’nün en çok tercih edilen okullarından biri olan Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu, 2025-2026 eğitim öğretim yılına hızlı bir başlangıç yaptı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Esenyurt, eğitim alanında yakaladığı başarılarla adından söz ettiriyor.
Kader Mahkumları Derneği Genel Başkanı Necdet Yüksel, Adom Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Karayün ile bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Türkiye'den Almanya'ya giden tırda 1.871 parça tarihi eser, Bulgaristan gümrüğünde yakalandı.
Edirne’nin İpsala ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenen İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında yapılan Kel Aliço Anma Yağlı Güreşleri, hem büyük heyecana sahne oldu hem de güreşseverleri tribünlere çekti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar, bu hafta sonu tam anlamıyla çocukların şenlik alanına döndü! Bağcılar Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlendi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.