İmamoğlu; Diğer Alanlarında Takibini Yapıyoruz..!

Mülkiyet sorunlarının aşılmasında şeffaflık ilkesiyle hareket ettik.

YAŞAM 5.12.2017 16:26:17 3336 0
İmamoğlu; Diğer Alanlarında Takibini Yapıyoruz..!

 

2017 YILININ SON MECLİSİ TOPLANDI

 

Beylikdüzü Belediyesi 2017 yılı son Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu gerçekleşti. Mecliste önemli çıkarımlarda bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belediye mülkiyetine kazandırılan alanlar ve gayrimenkul edinimleriyle ilgili süreci aktararak, mülkiyet sorunlarının aşılmasında şeffaflık ilkesiyle hareket ettiklerini ve ilçe için Yaşam Vadisi, özellikle Kavaklı, Gürpınar, Yakuplu'da eğitim ve sağlık tesisleri, yeşil alan gibi büyük kazanımlar elde ettiklerini ifade etti.

 

2017’nin son meclisinin ilk oturumu geride kaldı. Beylikdüzü Belediyesi Aralık Ayı Meclisi Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı. İmamoğlu, 2018 yılının dolu bir hizmet yılı olması ile ilgili temennilerini belirtti. 5 Aralık 1934'te kadınlara milletvekili seçme ve seçilebilme hakkının verilmesi hususunda bir konuşma gerçekleştiren CHP Meclis Üyesi Nazife Figen Karahan, Dünya çapındaki örnekleri ile dikkat çekti. AK Parti Meclis Grubu ise 1 yazılı önerge verdi.

 

“Kamu Kaynaklarını Güçlendirmede Çok Hassasız”

 

Gündem Maddeleri’ne geçilmeden önce Başkan İmamoğlu, kamu kaynaklarını güçlendirme bakımından hassas çalışmalar yürüttüklerini ve kamunun ihmal edilmiş hususlarının da nasıl düzeltildiğini ortaya koyduğu bir sunum gerçekleştirdi. İmamoğlu; Kavaklı, Gürpınar, Yakuplu’da eğitim ve sağlık tesisleri başta olmak üzere toplam 769.615 m2’lik donatı ve yeşil alanları belediye mülküne kazandırdıklarını veya kamu adına terkin ettiklerini, Yaşam Vadisi’nin sürecinde1. Etap’ta yer alan 36 bin m2’lik alanı da belediye bünyesine bedelsiz olarak kattıklarını ifade etti.

 

Bir dönem üzerine çok konuşulan Sahil Mahallesi’ndeki kıyı alanı hususu hakkında açıklamalar yapan İmamoğlu, “Sahil Mahallesi’nde yer alan Aktoprak Mevkii olarak bilinen alan icin 2,5 senelik bir takibimiz var. Maliye Hazinesi’nden Özelleştirme İdaresi’ne devredilen bu bölgenin, yeşil alanlarından oluşan 12 bin m2’lik kısmını kamuya kazandırdık. Bu alan vatandaşın hizmetine sunulacak. Diğer alanların da takibini yapıyoruz.” diye konuştu. İmamoğlu ayrıca vatandaşların 2014 yılına kadar yapılan 41 adet İmar uygulamasının hiçbir şekilde onaylanmadığı ve yoğun itirazlarına maruz kaldığı Kavaklı - Yakuplu arasında kalan bölgede, mülk sahibi kişilerle istişare ve uzlaşmaya gidilerek mülkiyet sorunlarının çözümlendiğini ve 65 bin m2’lik donatı alanının yine belediye bünyesine katıldığını açıkladı.

 

Gündem Maddeleri’nden 1,2,3,4,5,7,8,12, 15,16,17 ve 18. Maddeler oy birliği ile meclisten geçerken, 5,6,9, 10,11,13 ve 14. Maddeler de oy çokluğu ile mecliste kabul gördü. 2. Oturum 8 Aralık Cuma günü Saat 10.00’da Meclis Salonu’nda gerçekleşecek.


BALIKÇI KENAN ENGELLİLERİ UNUTMADI

ENGELLİ ÖĞRENCİLER BALIKÇI KENAN’DA DOYASIYA EĞLENDİ

Büyükçekmece’de Yetkili Sendika Eğitim İş!

Eğitim İş Sendikası Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece ilçeleri birleştirilerek Eğitim İş İstanbul 3 Nolu Şubesi kuruldu.

Evin, Kızımız Duygulandırdı...

Kavaklı Ortaokulu Spor Kulübü öğrencisi Evin Demir Avrupa serbest güreş şampiyonasında 3. Oldu.

BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER

Aşık Mustafa Kurbanoğlu, “Ben 45 yıllık halk sanatımda her şeye türkü yazdım ama Balıkçı Kenan sağolsun balıklara da türkü söyletti. Balıklara da türkü söyleniyormuş. Bu ilki Balıkçı Kenan’da yaşadık” diye konuştu.

BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı

Büyükçekmece Servisçiler Derneği'nin Genel Kurulu’nda başkan seçilen Ömer Akduman, ilk toplantısını kahvaltılı bir organizasyon ile gerçekleştirdi.

Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız

Engelli ve dezavantajlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’na yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

Sanata Adanan Çeyrek Asır…

Sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş, Türk sinemasının unutulmaz isimlerini anılarıyla buluşturdu.

3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor

19 Mayıs Pazar günü ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Emir Can İğrek 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi

Başkan İnan Güney ise, “Başkanımızın daha örnek alacağımız çok projesi var. Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Tuzla’da bu belediyeleri aldıysak, böyle güzel projelerin o ilçelerde de duyulması sayesinde oldu.

Büyükşehir Şampiyon Oldu…

Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Satrançta İstanbul Şampiyonu olurken, okul müdürü Cevat Ağırbaşlı, başarılarımıza başarı katmaya devam edeceğiz.

Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı

“Bağcılar Anneleriyle Güzel” mottosuyla ilçe genelinde 3 farklı etkinlik düzenledi. Anneler Günü için gerçekleştirilen etkinlikler, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda başladı.

Yazlık Fideler Toprakla Buluştu

“Bu kentin toprakları bu kentin yoksullarını doyuracak diye yola çıkmıştık. Aynı anlayışla burada üretmeye devam edeceğiz ve tarımsal üretime katkı sağlayacağız”  şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…

Esenyurtlu kimliği, bir kardeşlik merkezi inşa edelim. Bu merkezde Vanlı da Ordulu da herkes yani tüm Esenyurt aynı çatı altında olacak” dedi.

Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!

Bizler yerel yönetimler olarak merkezi yönetimin refleks gösteremediği noktalarda ayrım yapmaksızın vatandaşımızın yanında olmalıyız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.