İşsizliğe Çözüm Üretiyor…
HABER / DUYGU CANKO - Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), işsizliğe çözüm üretme çalışmalarını sürdürüyor. Engelli bireyler için düzenlenen özel mülakatlarla, işverenlerle iş arayan vatandaşları bir araya getiren ESBİM, istihdam alanında önemli bir köprü görevi üstleniyor.
ESBİM ENGELLİLER İÇİN İSTİHDAM KAPILARINI ARALIYOR
Esenyurt Belediyesi, işsizlikle mücadele çalışmaları kapsamında ESBİM aracılığıyla engelli bireylere yönelik özel mülakatlar düzenledi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren 10 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, işverenler ile engelli bireyler bir araya geldi. Mülakatlar sonucunda, firmaların aradığı kriterlere uygun adaylar çeşitli pozisyonlarda istihdam edilerek iş hayatına kazandırıldı.
Esenyurt Belediyesi’nin sosyal sorumluluk anlayışıyla düzenlediği bu etkinlik, istihdam konusunda dezavantajlı bireyler için umut ışığı oldu. Mülakatlarda, engelli bireylerin kariyer hedeflerine ulaşabilmeleri için özel bir ortam oluşturuldu.
İSTİHDAMDA ENGEL TANIMIYOR
ESBİM, işsizlikle mücadelede öncü bir rol oynarken, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde engelli bireylerin iş hayatına katılımını kolaylaştırıyor. Esenyurt Belediyesi, bu çalışmalarla yalnızca iş bulma süreçlerini hızlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda işverenlerin nitelikli çalışanlarla buluşmasını sağlıyor.
Engelli bireylere yönelik düzenlenen mülakatlar, toplumsal farkındalığın artmasına ve iş dünyasında engellilere yönelik fırsat eşitliği yaratılmasına da katkıda bulunuyor.
ESBİM’İN BAŞARILARI DEVAM EDİYOR
Esenyurt Belediyesi’nin yürüttüğü ESBİM projeleri, bugüne kadar birçok vatandaşı iş sahibi yaparak binlerce hayata dokundu. İşsizlikle mücadelede etkin çözümler sunan merkez, farklı sektörlerdeki firmalarla iş arayan bireyleri bir araya getirerek istihdam oranlarını artırmayı hedefliyor.
Bu etkinlikler sayesinde Esenyurt Belediyesi, iş arayan vatandaşların istihdam süreçlerini kolaylaştırırken, işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne ulaşmalarını da sağlıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Mert Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Halis Kahriman, düzenlediği geleneksel iftar programında gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da düzenlenen "Türkiye'nin Huzuru Toplantısı"na katılarak, bölgedeki huzur ve güven ortamının güçlendirilmesine yönelik önemli mesajlar verdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - İstanbul’da bir süredir etkili olan sıcak hava yerini soğuk ve karlı günlere bırakıyor.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Atatürk'ün "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz." sözüne atıfta bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Eslem Teker’in ölümüyle ilgili yürütülen inceleme tamamlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN (YEHA) YEREL HABER AJANSI - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesinde önemli bir dönemeçte olduğunu belirterek, siyasi partilere birlik içinde hareket etme çağrısında bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Türkiye’de yaşlı nüfusun en yüksek olduğu il belli oldu. 2024 yılı verilerine göre, nüfusunun yüzde 20,8’i yaşlılardan oluşan Sinop, Türkiye’nin en yaşlı ili olarak kaydedildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Benzin fiyatlarına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 81 kuruş zam yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Bakanlık merkez binasında düzenlenen törende, iş birliğinin temel taşları belirlendi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 ilin millî eğitim müdürüyle Ankara’da düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte balık tezgahlarında adeta bereket yaşanıyor. Ramazan ayının bolluk ve bereket getirdiğini belirten yarım asırlık balıkçı Balıkçı Kenan Balcı vatandaşlara haftada en az iki kez balık yemelerini ö
HABER / AHMET KARAYÜN / (YEHA) YEREL HABER AJANSI - Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Karayün’ün öncülüğünde her yıl düzenlenen geleneksel aile iftarı, bu yıl da büyük bir katılımla Beylikdüzü AREV Vakfı’nda gerçekleşti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE- Edirne Tokatlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak amacıyla geleneksel iftar programını düzenledi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.