İstanbul'da Beylikdüzü Belediyesi, ilçe halkının sürdürülebilir ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak adına 2024 yılında da 7/24 sahadaydı.
İSTANBUL (İGFA) - Çevre dostu bir kent yaratma hedefiyle yola çıkan ve bu yönde adımlar atan Beylikdüzü Belediyesi, 2024 yılında da çevre yatırımlarını sürdürdü. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelindeki atıkların toplanması, cadde ve sokakların temizlenmesi, geri dönüşüm çalışmaları, Sıfır Atık Projesi ve denetim çalışmalarını titizlikle yürüttü.
İlçe genelinde Sıfır Atık Sistemi kurarak 2022 yılında “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazanan Belediye, örnek bir atık yönetimi sergilemeye devam etti. Dereağzı Mahallesi’nde bulunan 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin yanı sıra cadde ve sokaklara konulan 14 Mobil Atık Getirme Merkezi, 250 adet ambalaj atığı konteyneri, 200 geri dönüştürülebilir atık kumbarası, 125 cam kumbarası ve 26 adet atık ilaç kumbarasıyla doğal kaynakların korunmasına ve ekonomiye yatırım yapılmasına katkı sağlandı. Çalışmalar kapsamında 2024 yılında 949,94 ton ambalaj atığı, 230,92 ton atık cam, 62 ton 959 kilogram bitkisel atık yağ, 853 kilogram elektronik atık, 347 ton 530 kilogram tekstil atığı, 483,88 kilogram atık pil ve 1 ton 969 kilogram atık ilaç toplandı.
Belediye ekipleri ayrıca gece gündüz demeden bir yandan ilçe genelinde bulunan tüm bulvar, cadde, sokak ve mahallelerde halkın temizlik taleplerine cevap verirken bir yandan da kamu kurum ve kuruluşları, sağlık ocakları, camiler, semt pazarları, park ve bahçelerin temizliğini de gerçekleştirdi. Müdürlük tarafından ayrıca; moloz, yol kirliliği, hava kirliliği ve atık suların denetimi yapıldı.
AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.
İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
AK Parti Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Birim Başkanı Mustafa Gevrek, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gevrek, 2026 yılının birlik, kardeşlik ve manevi değerlerin daha da güçlendiği bir yıl olması temenni etti.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından yaptığı açıklamalarda hem Türkiye’nin yeni yıla güçlü bir şekilde girdiğini vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.