Tarih: 08.04.2019 14:10

İyilik Kapısı: Sevgi Eli Gıda Bankası

Facebook Twitter Linked-in

 

Büyükçekmece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Büyükçekmece Belediyesi iş birliğiyle açılan Sevgi Eli Gıda Bankası ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yardımda bulunuyor.

Start Tv’den Nezir Karayün’e konuşan Büyükçekmece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Baydarol, 2016 yılında 20 arkadaşımla beraber bu derneği kurduk. Büyükçekmece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurduktan sonra Büyükçekmece Belediyesi Başkanı sayın Dr. Hasan Akgün’ün desteğiyle Gıda Bankası’nı açtık dedi. Baydarol, “Gıda Bankacılığı demek, bize yardım eden kuruluş ve kişilerin vergilerinde bize yaptıkları yardım kadar vergi indirimi almaları demektir” şeklinde konuştu.

“489 Aileye Hizmet Veriyoruz”

Haluk Baydarol , “Biz şu an 489 aileye hizmet vermekteyiz. Bu faydalanma nasıl oluyor diye soracak olursanız; Büyükçekmece Belediyesi ile ortaklaşa çıkarttığımız Sevgi Eli Gıda Bankası kartı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız marketten alışveriş yaptığı gibi burada da yapabiliyor. Marketlerden farkımız bizde para geçmiyor her şey Sevgi Eli Gıda Bankası kartı ile yapılıyor. Vatandaşlarımızın buraya gelişleri tamamen belediyenin organize ettiği biçimde oluyor. Belediye araçları ihtiyaç sahiplerini buraya getirir, vatandaş ihtiyacını alır yine belediye aracı onları götürür. Bu vesileyle mahallesinde ve çevresinde kimseye rencide olmadan gıda yardımını alabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Bizim Bütün Gayemiz Vatandaşımıza Yardım Etmek”

Sevgi Eli Gıda Bankası kartı almak isteyen ihtiyaç sahipleri gelip bize müracaat ediyor. Müracaat sonrası biz Büyükçekmece Belediyesine sunuyoruz araştırmayı ortak yapıyoruz. Bunun dışında bizim ikinci el yardımlarımız da söz konusu. Kullanılmayan birinci dereceye yakın elbiseler, ayakkabılar veya mobilyaları alıp gerçek ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Burada önemli olan nokta kimin yardım ettiği, kimin yardım aldığı kimse tarafından bilinmiyor. İnsanlığın en hayırlısı insana hizmet edendir hadisiyle yola çıktık. Bizim bütün gayemiz vatandaşımıza yardım etmektir. Buradan yenilemek istiyorum. Desteğini esirgemeyen Büyükçekmece Belediye Başkanı sayın Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ediyorum. Adresimiz: Büyükçekmece Tepecik Gemici Sokak Aksa Camii altı telefon numaramız: 02128836201 yardımda bulunmak isteyen veya yardıma muhtaç vatandaşlarımız bize ulaşabilir” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —