Kahriman’dan Kayyum ve Eğitim Tepkisi

HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Mert Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Halis Kahriman, düzenlediği geleneksel iftar programında gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

14.03.2025 18:07:07 0
Kahriman’dan Kayyum ve Eğitim Tepkisi

Kahriman’dan Kayyum ve Eğitim Tepkisi

 

HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Mert Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Halis Kahriman, düzenlediği geleneksel iftar programında gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Programda yaptığı açıklamalarla Esenyurt’taki yönetim sorunlarına ve kayyum kararına sert eleştiriler yönelten Kahriman, ilçenin sahipsiz bırakıldığını dile getirdi.

Halkın oylarıyla seçilen kişilerin yönetimde söz sahibi olması gerektiğini vurgulayan Kahriman, şu ifadeleri kullandı. "Esenyurt’ta halk 1,5 milyon insan yaşıyor, oy kullanarak, iradesini ortaya koydu. Ancak bugün bakıyoruz ki bir kayyum atanmış, dışarıdan biri gelip ilçeyi yönetiyor. Böyle bir sistem olamaz. Bugün Esenyurt’ta hiçbir sorun çözülmüyor. Belediye büyük sıkıntılar içinde, ilçenin temel hizmetleri bile aksıyor. Bu gidişat, Esenyurt’u yaşanmaz hale getirecek."

Kayyum yönetiminin ilçeye zarar verdiğini belirten Kahriman, Esenyurt’un sorunlarına kalıcı çözümler getirilmesi gerektiğini söyledi. Seçimle gelenlerin yönetimde kalması gerektiğini savunan Kahriman, demokratik sürecin işlemesi gerektiğini vurguladı.

"EĞİTİMDE BÜYÜK SORUN: 80 KİŞİLİK SINIFLARDA EĞİTİM MÜMKÜN MÜ?"

Esenyurt’taki eğitim sorunlarına da dikkat çeken Halis Kahriman, sınıfların aşırı kalabalık olduğunu ve öğrencilerin sağlıklı bir eğitim alamadığını söyledi.

"Bugün Esenyurt’ta bazı sınıflarda 70-80 öğrenci bulunuyor. Böyle bir ortamda çocuklarımız nasıl kaliteli bir eğitim alabilir? Eğitimin bu kadar ihmal edilmesi kabul edilemez. Çocuklarımızın geleceği tehlikede!" dedi.

Eğitimde yaşanan sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Kahriman, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne çağrıda bulundu. Eğitim yatırımlarının artırılması gerektiğini söyleyen Kahriman, ilçeye yeni okullar kazandırılması gerektiğini ifade etti.

"Eğitim, bir ülkenin temel taşıdır. Geleceğimizi inşa eden çocuklarımızı ihmal edemeyiz. Esenyurt’ta okulların fiziki şartları iyileştirilmeli, yeni eğitim yatırımları yapılmalıdır."

 

 

"HALİS KAHRİMAN: 'EKONOMİYE VE İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI SAĞLIYORUZ'"

Yerel yönetimlerin başarısızlığına değinen Kahriman, kendi şirketinin Esenyurt, Avcılar ve Beylikdüzü belediyelerinden daha büyük bir bütçeye sahip olduğunu vurguladı.

"Bugün benim şirketimin cirosu, Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt belediyelerinin bütçesinden daha fazla. İstihdam sağlıyorum, ekonomiye katkı sunuyorum. İş üretiyorum, yatırım yapıyorum. Benim belediye yönetmeye ihtiyacım yok ama ülkemizin geleceği için sorumluluk hissediyorum." dedi.

Bölge ekonomisinin güçlenmesi için daha fazla yatırım yapılması gerektiğini söyleyen Kahriman, girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Yerel yönetimlerin ekonomik gelişimi desteklemesi gerektiğini ifade ederek, özel sektörün önemine dikkat çekti.

"Türkiye’nin kalkınması için üretim ve istihdam en önemli unsurlardır. Biz iş dünyasında taşın altına elimizi koyuyoruz. Ancak yerel yönetimler de girişimcilere destek vermeli, yatırımları teşvik etmelidir."

Halis Kahriman, bölgesel gelişim için çalışmalarına devam edeceğini ve kamuoyunu gelişmeler hakkında bilgilendireceğini belirtti.

Zekeriya Postacı’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Emel Turan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Mülayim Demirtaş’tan Ramazan Bayramı Mesajı

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Orhan Tıraşoğlu’ndan Kadir Gecesi Mesajı

Beylikdüzü kurucu belediye başkanı, siyasetçi ve iş insanı Orhan Tıraşoğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Minik Adımlardan Bayramın En Güzel Selamı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ana sınıfı öğrencileri, okulların ara tatile girmesi nedeniyle bayramdan önce öğretmenleriyle birlikte okul müdürü Ali Osman Memiş’i ziyaret ederek bayramlaştı.

Minik Kalpler Bayram Sevinciyle Erken Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER – Okulların ara tatile girmesi nedeniyle Esenyurt Derviş Solak İmam Hatip Ortaokulu ana sınıfı öğrencileri öğretmenleriyle birlikte okul müdürü Aslı Eren’i ziyaret etti.

Kanlı’dan Güçlü Bir Eğitim Vizyonu

Karayün; Esenyurt Kıraç Ortaokulu Müdürü Nezahat Kanlı’yı makamında ziyaret etti.

Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / Belediye çalışanlarıyla iftar programında bir araya gelen Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, “Bu şehir sizin emeğinizle ayakta duruyor. Hep birlikte daha güzel yarınlar kuracağız” mesajı verdi.

Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek

HABER / NEZİR KARAYÜN / Üniversite hayali kuran gençlere destek sürüyor. YKS’ye girecek öğrencilerin sınav ücretleri bu yıl da karşılanacak.

Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / Afet bilincini artırmak amacıyla başlatılan eğitimlerde lise öğrencileri arama kurtarmanın temel kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor.

Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı

HABER / NEZİR KARAYÜN – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde kadın emeği, dayanışma ve üretim gücü öne çıktı.

Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlarla kamu kurumlarında önemli görev değişiklikleri gerçekleştirildi.

Sıkı para politikası sürdürülecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 37’de sabit bırakırken, sıkı para politikasını fiyat istikrarı sağlanana kadar sürdüreceğini açıkladı.

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile yaptığı basın toplantısında, COP31’in somut adımların atıldığı bir iklim platformu olacağını söyledi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.