Kaliteli Proteinin Sırrı Her Gün İki Bardak..!

Vücutta yapıcı ve onarıcı olarak görev yapan protein; vücuttaki yağları yakmaya yardımcı olurken hem enerji veriyor hem de kas oluşumunu destekliyor.

YAŞAM 26.08.2019 12:55:48 2470 0
Kaliteli Proteinin Sırrı Her Gün İki Bardak..!

Kaliteli Proteinin Sırrı Her Gün İki Bardak..!

Vücutta yapıcı ve onarıcı olarak görev yapan protein; vücuttaki yağları yakmaya yardımcı olurken hem enerji veriyor hem de kas oluşumunu destekliyor. Birçok yaşamsal faaliyette önemli rolü olan proteinin kalitesi ve kaynağı da önem taşıyor. Uzmanlar, vücudun güçlü ve sağlıklı kalabilmesi için en yüksek protein kaynaklarından biri olan sütün her gün tüketilmesinin önemine dikkat çekiyor.

Sağlıklı yaşam için gereken ve özellikle çocukların büyüme kaynağı olan, yetişkinlerde ise hastalık risklerini azaltan proteini düzenli almanın önemini vurgulayan uzmanlar, her gün düzenli süt içilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş konu hakkında yaptığı açıklamada; “Beslenme düzenimizde önemli protein kaynağı süttür. 1 litre süt 32 gram protein içerir. Bu nedenle sütte bulunan proteinler, hücre ve dokuların oluşmasında, saç ve tırnakların gelişmesinde önemli rol oynamakta, büyüme ve gelişmeye büyük ölçüde katkı sağlamakta, kasların sağlıklı gelişmesine ve çalışmasına yardımcı olmaktadır” dedi.

“Yüksek Kalite Süt İçimi Gerekir”

Prof. Dr. Baş, özellikle çocukların fiziksel ve beyinsel gelişiminde proteinin önemine dikkat çekerek, “Yüksek kalitede, gerçek protein içeren sütün her gün tüketilmesi gerekir. Sütte bulunan proteinler diğer yiyeceklerde bulunan proteinlerden daha yüksek kalitededir. Vücudumuz sütteki proteininin tamamına yakınını sindirmektedir. Bu nedenle süt en sağlıklı protein kaynağı olan gıdaların başında gelir” şeklinde konuştu.

Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş sütün toplumda yalnızca kalsiyum kaynağı gibi görüldüğünü, ancak son dönemde yapılan araştırmalarda, farklı hastalıkların kontrolünde de önemli etkilerinin ortaya çıktığını belirterek şu bilgileri verdi: “Süt aynı zamanda fosfor, magnezyum, çinko ve selenyum gibi diğer birçok minerali içinde barındırmaktadır. Son 20 yılda, süt ürünleri proteinleri üzerine araştırmalar artmıştır. Bugün biliyoruz ki, süt ürünleri proteinlerinin hipertansiyon, dislipidemi ve hipertansiyon üzerine direk pozitif etkileri bulunmaktadır. Süt ürünleri proteinleri aynı zamanda yağsız vücut kitlesini artırma ve obeziteyi azaltma aracılığıyla dolaylı yoldan metabolik sağlığı iyileştirmektedir.”


Uğur Yücel ile hâlâ evliyiz, boşanamadık

Gazeteci Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk olan usta oyuncu Derya Alabora, 1983’de evlendiği Uğur Yücel ile 30 yıl önce evleri ayırdıklarını ama hâlâ boşanmadıklarını itiraf etti.

Vinç Belediyeyi Harekete Geçirdi..!

Çakmaklı Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu bitişiğindeki inşaat çalışmasında kullanılan kule vinç öğrenciler açısından risk oluşturunca Büyükçekmece Belediyesi harekete geçti.

BAŞKAN ÖZER MUHTARLARLA BULUŞTU

Özer, muhtarların talep ve önerilerini dinleyerek, “Birlikte kamusal yararı gözetecek, halkı esas alacak işler yapmalıyız. Çünkü amacımız halka hizmet. Halk olduğu için bizler varız. Bu anlayışla çalışmalıyız” dedi.

Maarif Platformundan Müfredat Çağrısı

.

Çalık: Gençlerimize Hak Ettikleri Değeri Vermeye Kararlıyız

Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak, gençlerimize hak ettikleri değeri vermeye kararlıyız. Onların umutlarını, hayallerini başka memleketlerde aramalarını istemiyoruz. 19 Mayıs ruhu, her yaptığımız işte bize ilham oluyor” ifadele

Yanardağ, Okurlarıyla Buluştu

Konuşmasında geçmişten günümüze uzanan bir alanda din-devlet-toplum ilişkisini de değerlendiren Yanardağ, söyleşisinin ardından BAKSM’de kitaplarını Beylikdüzülü okurları için imzaladı.

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?

Kamu – Özel İşbirliği (KÖİ) modeli, hayata geçirdiği mega projelerle Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Ülke kalkınırken projelere yönelik eleştiriler de vergi kaybının yanı sıra bütçe ve Hazine’ye verdiği yük, kamu borçlanması,

Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Tüm dünyada büyük bir okur kitlesi tarafından gün geçtikçe daha da yakından takip edilen yazar, bu kitapta “Barış Psikolojisi” konusunu bütün detaylarıyla, kapsamlı bir biçimde ele alıyor. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitapta barış,

Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği

Sabahın ilk saatlerinde göreve başlayan Avcılar Belediyesi ekipleri mahalleyi sokak sokak gezerek çalışmalarını gerçekleştirdi . Avcılar’ın genç ve dinamik başkanı Utku Caner Çaykara da çalışmaları yerinde takip etti.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.