Şaşkına çeviren olay İstanbul'da yaşandı. 7 yaşındaki Y.T.C, son zamanlarda diz kapağında ağrı yaşamaya başladı. Küçük çocuğun kabuslarla uyanması üzerine aile soluğu Fatih'teki bir vakıf hastanesinde aldı. Ortopedi Bölümü'nde yapılan kontrollerin ardından doktorlar Y.T.C.'nin Osteosarkom yani kemik kanseri olduğunu açıkladı.
KEMİK KANSERİ TEŞHİSİ KOYDU
Sabah'ta yer alan habere göre sürecin uzun bir tedavi süreci olacağını belirten doktor, tedaviyi hızlandırmaları gerektiğini belirterek Y.T.C.'yi hastaneye yatırdı. Hematoloji bölümünde tedaviye alınan küçük çocuğa tam 9 seans kemoterapi tedavisi uygulandı. Aile, bir yandan da çocuklarının tedavisi için bir profesöre ulaşmaya çalıştı. Bu sırada küçük çocuğun hastanedeki doktoru tedavilerin ardından ameliyata karar aldı. Hastaneye yatan Y.T.C. için son tetkikler yapılırken, ameliyata saatler kala baba H.İ.C'ye gelen telefon herkesi şoka uğrattı.
AMELİYAT GÜNÜ SKANDAL ORTAYA ÇIKTI
Arayan, ailesinin oğullarının tedavisi için aylardır ulaşmaya çalıştıkları profesör çıktı. Profesör, baba Halil İbrahim Civelek'i arayarak raporları değerlendirebileceği vurguladı. Aile durumu anlatarak yine de sonraki süreçte olacaklarla ilgili görüş almak için profesörün kapısını çaldı. Küçük çocuğun patoloji ve MR sonuçlarını değerlendiren profesör, kemik kanseri teşhisinin doğru olmadığını açıkladı. Hayatlarının şokunu yaşayan anne ve baba, ameliyata iki gün kala Ankara'da Gazi Üniversitesi Hastanesi ile İstanbul'da özel iki hastaneden de profesörün dediğini doğrular sonuçlar aldı. Bunun üzerine ameliyat hazırlığı yapan hastanenin kapısını çaldı.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Baba H.İ.C ile anne S.C., dört farklı hastaneden aldıkları sonuçla Talha'nın kemik kanseri değil, ilaçla tedavi edilebilen Osteoid Osteoma (iyi huylu tümör) teşhisi konulduğunu doktoruna iletti.
Ancak doktorları aileye "Terbiyesizlik yapıyorsunuz. Böyle şey olmaz" diyerek ameliyatı gerçekleştireceğini söyledi. Aile ise oğullarının yanlış teşhis kurbanı olarak ameliyat ettirmek istemedikleri belirterek küçük çocuğu hastaneden apar topar çıkarttı.
RAPORLA BELGELENDİ
Aile tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda çocuklarının yanlış görülen tedaviden dolayı hayatı boyunca yüzde 52 iş görmezlik raporuyla hayatına devam edeceği anlatıldı. İstanbul Tabipler Odası, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan raporlarla hastane ve doktorların yanlış tedavi yaptıklarının belgelendiği anlatılan dilekçede sorumlularının cezalandırılması talep edildi.
YANLIŞ TEDAVİYİ KENDİLERİ İNCELEYECEK
Savcılık yürütülen soruşturma sonunda söz konusu şüpheli 6 doktor ve hastanenin yapmış olduğu yanlış tedavinin 2547 sayılı yasanın 53/c maddesi gereğince tedaviyi uygulayan hastanenin rektörlüğü tarafından soruşturma yapması gerektiğini belirterek dosyaya görevsizlik verdi.
Skandal karar sonrası aile savcılığın kararına itiraz ederek savcılığın şüphelileri cezalandırılmasını istedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Kuraklığa rağmen Edirne çeltik tarlalarında bereket sürüyor, üreticilerin yüzü gülüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Beylikdüzü Adnan Kahveci’de uzun yıllardır okul kıyafetleri satan EFEM Butik’in sahibi Yasemin Zabcı, velileri fahiş fiyat ve kalitesiz ürünler konusunda uyardı.
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Beylikdüzü ilçesinin kuruluşundan bu yana görev yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Doğan, 18 yıllık hizmet süresini tamamladı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'de kaybolan bedensel engelli M.N. adlı genç kız aranıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Togay Çoban, partinin 24. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle geniş katılımlı bir program düzenledi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı, partinin 24. kuruluş yıldönümü dolayısıyla geniş katılımlı bir yemek programı düzenledi.
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e Beylikdüzü, İstanbul siyaseti ve önümüzdeki günlerde yapılacak ilçe kongresi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi İlker Gürbüz, partisinin 24’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent Cadde Go Kart, pist heyecanının ötesinde gençler ve aileler için bir yaşam alanına dönüşüyor.
HEBER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, partinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Açılışta konuşan DEVA Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Songül Odunkıran, buluşmanın amacını ve önemini anlatarak sözlerine başladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mehmet Abdioğlu, ilçedeki yerel yönetim sorunlarından ülke gündemine kadar pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - 7 aylık hamile kadın, gebeliğini sonlandırmak için ilaç içerek intihara teşebbüs etti. Hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.