Kapsayıcı İş Eğitimi’nde Son Durum

UNDP’nin TÜRKONFED iş birliği ile, Türkiye'deki KOBİ'lerin kapasitesini güçlendirmek amacıyla başlattığı kapsayıcı iş eğitimi devam ediyor. Şanlıurfa’daki teorik eğitimle başlayan programın ikinci ayağı 20-22 Haziran tarihleri a

EĞİTİM 22.06.2019 18:00:45 2408 0
Kapsayıcı İş Eğitimi’nde Son Durum

UNDP ve ortaklarının Güneydoğu Anadolu’da faaliyette bulunan 15 işletmeye yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında firma yetkilileri için İstanbul’a bir çalışma ziyareti düzenleniyor.

 

Çalışma ziyareti, TÜRKONFED, TÜSİAD, Turcas, Ceynak, Dimes ve BVN Havacılık temsilcileri ile İstanbul Politikalar Merkezi Başkanı Fuat Keyman’ın katılımları ve farklı firmalara yapılacak gezileri kapsayacak. Ziyaretlerde katılımcıların bilgi alışverişinde bulunması, aile şirketlerinde kurumsallaşma konusunun ele alınması ve katılımcı firmaların kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

 

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve TÜRKONFED işbirliğiyle düzenlenen Kapsayıcı İş Eğitimi Programı geçen ay Şanlıurfa’da başlamıştı. Kapsayıcı ve katılımcı bir yaklaşımla ele alınan ve sivil toplum, akademi, iş dünyası ile kamu kurumlarının da destek verdiği program Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (DOGÜNSİFED) ev sahipliğinde Şanlıurfa’da 22-23 Mayıs’ta düzenlenen iki günlük teorik eğitimle başladı.

 

Eğitimler sırasında yaptığı açıklamada, uluslararası yatırımcıların değer yaratan işletmeleri giderek daha fazla tercih ettiklerinin altını çizen UNDP Özel Sektör Programı Yöneticisi Hansın Doğan, geleceğin ekonomisinde güçlü şirketlerin değer yaratan şirketler olacağını ve diğerlerinin rekabet gücünün zayıflayacağını belirtti. Doğan ayrıca sadece büyük şirketlerin değil; tedarikçiler ve KOBİ’lerin de insan-toplum ve çevre alanlarında vizyonlarını belirlemeleri gerektiğini vurguladı.

 

Şanlıurfa’daki eğitimlerde dijitalleşen ve küreselleşen dünyada ihracattan kurumsal sosyal sorumluluğa kapsayıcı bir iş yaklaşımıyla nasıl daha fazla değer yaratılabileceği ve rekabet gücünün nasıl artırılabileceği ele alındı. Eğitim kapsamında, ihracattan kurumsal sosyal sorumluluğa kapsayıcı bir iş yaklaşımıyla nasıl daha fazla değer yaratılabileceği ve rekabet gücünün nasıl artırılabileceği ele alındı. Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), Sabancı Üniversitesi, Visa Türkiye ve Microsoft Türkiye’den temsilciler de ilgili konu başlıklarında yaptıkları vaka sunumları ile eğitime katkıda bulundu.

 

Pilot bir uygulama olarak hayata geçirilen eğitim, UNDP Türkiye’nin Suriyeli ve Ev Sahibi Topluluklar için İstihdam İmkânlarının Geliştirilmesi ve Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Yolu ile Dayanıklılık Oluşturma Projesi kapsamında düzenleniyor.

 

Türkiye’deki KOBİ’lerin kapasitesini geliştirmek, üretimini desteklemek ve rekabetçilik gücünü artırmayı hedefleyen proje, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayelerinde, Japonya Hükümeti’nin sağladığı finansal destekle yürütülüyor.


Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Özer, “Demokrasinin işleyebilmesi için gece gündüz demeden halkın bilgi alma hakkını karşılayan basın emekçilerine gereken saygıyı ve ilgiyi göstereceğiz” dedi.

Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla belediye personellerini görev yerlerinde ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçeye büyük bir özveriyle hizmet veren emekçilerin işçi bayramını kutladı.

Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor

İncelemelerin ardından Balcıoğlu, sahil kesiminde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların beklenti, talep ve önerilerini dinledi.

Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu

Mimaroba Büyük Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yoğun olurken farklı kültürlerden danslar öğrenen vatandaşlar hem Dünya Dans Günü’nü kutladı hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini yaptığı görüntülü basın açıklamasıyla değerlendir

Travmaları Aşmanın Yolları..!

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Dünde kalsın travmalar, biz bugünü yaşayalım” adlı bir seminer düzenlendi. Travma tedavisinin ele alındığı seminerde uzman psikolog Gül Çolak, EMDR tedavi sürecinin üzerinde durdu.

İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret

Yüksek ilgi, ayrımcılık yapmamak, bir de gerçekten hizmet verirken topyekun, tüm karma duyguları içinde tutan, nitelikli, liyakatli, ahlaklı davranan herkesin bizimle yol yürüyebileceğini ispat eden, hassas bir dönemi yöneteceksin

Gürpınar Sahili Düzenleniyor

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ve İBB Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut ile birlikte Gürpınar Sahil’de incelemelerde bulundu.

Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu

Balık tezgahlarında bereket devam ediyor. En verimli sezonlardan birini geçirdik diyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Balıkçı Kenan Balcı, istavrit, sardalya, tirsi ve sarpa balıklarının kilosunun 100 liraya düştü.

Öğretmen Hareketliliği Düzenlendi

Gürpınar 75.Yıl Cumhuriyet İlk Okulu, ‘’İngilizce’ye Adım At’’ projesi kapsamında Belçika Genk Şehri’ne Erasmus kapsamında bir öğretmen hareketliliği düzenlendi.

ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni

.

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu. Stüdyosundaki iki büyük profesyonel kayıt aletini Cem Yılmaz’ın hediye ettiğini söyleyen Bayar, tanesi 15-16 bin dolar olan cihazlar için Yılmaz’a teşekkür etti

TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.