KARYA FARMA HBX AR-GE'DEN İNCİR VE ZEYTİN YAPRAĞI PROJESİ

.

VİDEO GALERİ 17.06.2024 22:58:22 190 0
KARYA FARMA HBX AR-GE

ADÜ Teknokent’te çalışmalarını sürdüren Karya Farma Bilimsel Araştırmalar Projeleri, Aydın’ın milli meyvesi incir ve zeytini yeniden ele aldı. İki ürünün de yaşlanmayı geciktirici (anti aging) bileşim taşıdığı ortaya çıktı.

Antik çağlardan bu yana barış ve kardeşliğin sembolü olan zeytin ve kutsal meyvelerin başında yer alan ve adına sure inen incir ile ilgili bir mucize daha ortaya çıktı.
Karya Farma HBX Ar-Ge 18 yıldır sürdürdüğü çalışmalarında eksik etmediği incir ve zeytinin bu kez farklı bir yönünü incelemeye aldı.
Laboratuvar ortamında yapılan incelemelerin sonuçları ile ilgili patent başvurusu da yapan HBX Ar-Ge Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, Evliya Çelebi’nin Marifetname adlı eserinde Aydın’ı tasvir ederken kullandığı “Dağlarından yağ, ovalarından bal akar” ifadeleri ile sözünü ettiği incir ve zeytinin her geçen gün yeni bir faydasını daha laboratuvar ortamında tespit ettiklerini bildirdi.
İncir ve zeytin meyvelerinin yaprağından çekirdeğine kadar her yönünü ele aldıklarını ifade eden Başlık, “Son çalışmamızda incir ve zeytinin özellikle yapraklarının içinde barındırdığı moleküler değerleri incelemeye aldık. Bu iki ürünün yaşlanmayı geciktirici ve antimikrobiyal özelliklerini tespit ettik. Umuyoruz ki ileride incir ve zeytin daha da kıymetlenecek ekonomik katkısı büyük olacak” diye konuştu.
Hakan Başlık, “Yaşlılık, yetişkinliğin bir uzantısı olarak yaşam süresinin ileri döneminde fiziksel ve ruhsal değişimlerin görüldüğü bir evre olarak tanımlanmaktadır. Genel anlamda bu şekilde tanımlanan yaşlılık; fizyolojik değişimler, psiko-sosyal faktörler ve kronoloji gibi farklı kriterlerin tanımlamada göz önünde bulundurulduğu bir dönem olarak kabul edilmektedir. Çevreden ve yaşam tarzından doğrudan etkilenen cilt, yaşlanma belirtilerinin en fazla görüldüğü organdır. Yaşlanmayla birlikte insan vücudunda yaşanan biyokimyasal fonksiyon değişiklikler, hücrelerden organlara kadar birçok süreçte değişime neden olmaktadır. Son derece karmaşık olan bu değişikliklerle birlikte bağışıklık sistemi de ve tüm organlarımızda doğal olarak yaşlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Medya90


Temiz Yurt Esenyurt” Seferberliği Başlıyor…

Esenyurt Belediyesi ve Esenyurt Kaymakamlığının ortaklaşa başlattığı program ile meydanlar, caddeler, sokaklar temizlenip yıkanarak hijyenik hale getirilecek.

İngilizce Konuşma Kulübü Başladı

Beylikdüzü Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlara yönelik “İngilizce Konuşma Kulübü” etkinliğini başlattı.

Türkiye Şampiyonasında Büyük Başarı

Bağcılar Belediyesi Para Okçuluk Takımı, Antalya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı

Uzun Yıllar Devam Eden Tapu Sorunu Çözüldü

Beylikdüzü Belediyesi, Kavaklı Mahallesi’nde bulunan Çınar Evler Sitesi’nde ikamet eden hak sahiplerine tapularını düzenlenen törenle teslim etti.

29 Ekim’e Özel Vex Robotıcs Turnuvası

İki gün süren turnuvada, ortaokul ve lise kategorilerinde 90 robot takımı, toplam 700 öğrenci kıyasıya rekabet etti.

Yol Yenileme Rekoru, 6 Ayda 100 Bin Ton Asfalt

Yıllardır çözülemeyen bozuk yol sorunları, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer'in girişimleriyle hızla giderildi ve ilçede ulaşım konforu önemli ölçüde arttı.

Bağcılar'da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Bağcılar Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünün ardından 15 Temmuz kahramanlarını anma etkinliği düzenledi.

Bayraktar'dan Fetö Elebaşına Sert Tepki...

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı ve Baş Teknoloji Sorumlusu Selçuk Bayraktar, FETÖ elebaşının ölümü sonrası sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı.

Erdoğan, İstanbul'daki Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un 39 ilçesinden 950 muhtarla bir araya geldiği toplantıda, muhtarların önemine ve onlara verilen desteğin sürdürüleceğine dikkat çekti.

Ata'ya Saygı Satranç Turnuvası

Beylikdüzü Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu Beylikdüzü İlçe Temsilciliği iş birliğiyle beşincisi düzenlenen "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Ata’ya Saygı Kupası Satranç Turnuvası"na ev sahipliği yaptı.

2023'te 16 bine yakın çocuk kaybolduktan sonra bulundu

Son dönemde TÜİK tarafından yayımlanan “Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuk İstatistikleri” hakkında kamuoyuna yansıyan ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler üzerine kurumdan resmi açıklama geldi.

İstanbul Üsküdar Üniversitesi'nde akademik başlangıç

İstanbul Üsküdar Üniversitesi'nde akademik başlangıç

Türkiye Barolar Birliği'nden noterlere dava!

Türkiye Barolar Birliği'nden noterlere dava!

Otizmli bireylerden unutulmaz konser

Otizmli bireylerden unutulmaz konser

Trabzon'da kar seferberliği

Trabzon'da kar seferberliği

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.