Kelimeler, Hayallerle Dans Eder…

Herkesin iç dünyasına hitap edebilecek duygular olduğuna inanıyorum.

GÜNCEL 11.12.2018 15:23:18 5217 0
Kelimeler, Hayallerle Dans Eder…

Kelimeler, Hayallerle Dans Eder…

Büyük Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yazar Ahmet Karayün, “Bana Biraz Sen Lazımsın” kitabının yazarı Şenay Ertuğrul Seçkin ile çok özel röportaj yaptı.

O bir hemşire… Meslekteki 25. Yılına rağmen, edebiyatı kendisini ifade etme biçimi olarak görüyor ve ikinci kitabıyla okurlarının karşısına çıkıyor. Adom Yayıncılık’tan yayınlanan "Bana Biraz Sen Lazım" kitabından sonra şimdi de Kayıp Satırlar kitabıyla raflarda yerini alan yazar Şenay Ertuğrul Seçkin ile keyifli bir söyleşi yaptık. Sizi, okumak, yazmak ve kitapların dünyası ile ilgili yaptığımız röportajla baş başa bırakıyoruz.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1975 Ankara Beypazarı doğumluyum. Evli iki çocuk annesiyim. Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi mezunuyum. Meslekte 25. yılımı çalışıyorum. İlk kitabım, Bana Biraz Sen Lazım; ikinci kitabım, Kayıp Satırlar.

Yeni çıkan kitabınız “Kayıp Satırlar” ile ilgili okurlarınıza biraz bilgi verir misiniz? Ne bulacaklar bu kitapta?

İlk kitabımla benzer içerikte ve günlük hayata dair yazılarım var. Herkesin iç dünyasına hitap edebilecek duygular olduğuna inanıyorum.

Yazmaya nasıl başladınız? Bu sizin için bir tutku muydu? Yazma yeteneğiniz olduğunu nasıl fark ettiniz?

Yazmaya lise yıllarımda başladım. Şiire düşkünlüğüm hep vardı. Öğretmen anne ve babanın etkisi diye düşünüyorum. Yazmak tutku değil yaşam biçimi. Herkesin kendini ifade ettiği bir yolu vardır muhakkak. Ben yazmayı seçtim.

Kitaplarınızda vurguladığınız ana tema nedir? Okuyucularınızın hangi duyguyu hissedip birebir yaşamasını istersiniz?

Ana tema net olarak şudur diyemem. Bir şiirde anneyim bir diğerinde evlat yani herkes ’im herkes ’ten olanım. İçten gelen, günün getirdiği duygu düşünceyim. Okuyucu eğer şiir seviyorsa zaten beni anlar. Ufak düz yazı şeklinde denemelerim de şiirsel dille yazıldığı için; kitaplarım da aynı duyguları veriyor bence.

Yazılarınızda yaşantınızdan parçalar var mı yoksa tamamen hayal gücüne mi dayanıyor?

Yazdıklarım duygularımdır, yazdıklarım yaşadıklarımdır. İnsan hmeden nasıl yaşar, nasıl yazar bilmiyorum? Hayal gücü elbet var. Kelimeler hayallerle dans eder kâğıt kalemde.

Türkiye’yi Dünya ülkelerine göre sıralamaya alırsak okuma oranı en düşük ülkelerden biri… Okuma oranını iyileştirmek adına neler yapılabilir? Neden okumayı seven bir millet değiliz?

Çağımız iletişim çağı ama en iletişimsiz zamanları yaşıyoruz. İnsanlar birbirini dinlemiyor ki birinin yazdığını okusun o kitapta kendini bulsun. Günü kurtarmaca bir hayat bakışı ile yaşandığını düşünüyorum. Anne baba, çocuğunun kitap okumasını istiyorsa ona örnek olmalı, sanal dünyadan uzaklaşıp gerçek hayata dönmeli. Doğada her şey, her hareket taklit üzerinedir. Sen kitap okursan; eşin de dostun da çocuğun da çevren de kitap okur.

 

 

 

 

Kitaplarınızı ne kadar sürede yazıyorsunuz? Yazarken belli başlı kurallarınız var mı? Varsa bunlar neler?

Kitap ya da yazı yazmanın belli bir zamanı yok. Bunun bir düzeni olduğuna inanmıyorum. ‘Her dua nasibine, her nasip vaktine esirdir’ hiçbir kuralım kaidem yok kitap ile ilgili. Bir şeyler yaşanır bir kenara iki satır karalanır, bir gün karşına çıkar ve o yazdığının üstüne düşünce eklenir, yazı şekillenir.

Hangi tarz kitapları okuyorsunuz? İdolünüz, kendinize yakın htiğiniz yazarlar kimler?

Çok geniş ve çeşitli kitaplar okuyorum. Okuduğum kitaplar belli bir konuyla ilgili değildir. Tarih de severim biyografi de. Mesnevi de okurum Pir Sultan Abdal da.

Sizce bir kitabın başarılı olabilmesi için çok fazla okunması gerekiyor mu? Genel olarak baktığımız vakit; dünya klasiklerine giren bazı romanlar yayınladıkları ilk zamanlar önemsenmiyor ve ya yazarları öldükten sonra değerleniyor. Bu duruma olan bakış açınız nasıl? Bir kitap çok okunursa mı değerli, başarılı vs. olur?

Günümüz Türkiye’sinde kitabın başarılı olması o kişinin toplum tarafından kabul edilmesi ile ilgisi olduğunu düşünüyorum. Çoğu başarılı yazarın bilinmeyen kitapları var. Kendimi yazar şair diye de adlandırmıyorum;  çünkü bu işi yapan çok başarılı ve profesyonel insanlar var. Ben henüz öğrenciyim, kendimin öğrencisiyim. Son zamanlarda çok kitap çıktı yazar olmanın o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum. İki kelam ettik diye bu unvana layık değilim. Bizimki ahval-i beyan.

Gelecekte gerçekleştireceğiniz projeleriniz neler? Yeni bir kitap yazıyor musunuz veya yazacak mısınız?

Gelecek dediğimiz, kocaman muamma. Evet, yazıyorum her an her yerde yazılacak bir sürü duygu, düşünce, hayatlar var. Kalemim yettikçe, dilim döndükçe, beyin düşünüp ürettikçe yazmak durmayacaktır bende.

 


Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor

İncelemelerin ardından Balcıoğlu, sahil kesiminde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların beklenti, talep ve önerilerini dinledi.

Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu

Mimaroba Büyük Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yoğun olurken farklı kültürlerden danslar öğrenen vatandaşlar hem Dünya Dans Günü’nü kutladı hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini yaptığı görüntülü basın açıklamasıyla değerlendir

Travmaları Aşmanın Yolları..!

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Dünde kalsın travmalar, biz bugünü yaşayalım” adlı bir seminer düzenlendi. Travma tedavisinin ele alındığı seminerde uzman psikolog Gül Çolak, EMDR tedavi sürecinin üzerinde durdu.

İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret

Yüksek ilgi, ayrımcılık yapmamak, bir de gerçekten hizmet verirken topyekun, tüm karma duyguları içinde tutan, nitelikli, liyakatli, ahlaklı davranan herkesin bizimle yol yürüyebileceğini ispat eden, hassas bir dönemi yöneteceksin

Gürpınar Sahili Düzenleniyor

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ve İBB Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut ile birlikte Gürpınar Sahil’de incelemelerde bulundu.

Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu

Balık tezgahlarında bereket devam ediyor. En verimli sezonlardan birini geçirdik diyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Balıkçı Kenan Balcı, istavrit, sardalya, tirsi ve sarpa balıklarının kilosunun 100 liraya düştü.

Öğretmen Hareketliliği Düzenlendi

Gürpınar 75.Yıl Cumhuriyet İlk Okulu, ‘’İngilizce’ye Adım At’’ projesi kapsamında Belçika Genk Şehri’ne Erasmus kapsamında bir öğretmen hareketliliği düzenlendi.

ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni

.

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu. Stüdyosundaki iki büyük profesyonel kayıt aletini Cem Yılmaz’ın hediye ettiğini söyleyen Bayar, tanesi 15-16 bin dolar olan cihazlar için Yılmaz’a teşekkür etti

TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.