Kelimeler, Hayallerle Dans Eder…

Herkesin iç dünyasına hitap edebilecek duygular olduğuna inanıyorum.

GÜNCEL 11.12.2018 15:23:18 5236 0
Kelimeler, Hayallerle Dans Eder…

Kelimeler, Hayallerle Dans Eder…

Büyük Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yazar Ahmet Karayün, “Bana Biraz Sen Lazımsın” kitabının yazarı Şenay Ertuğrul Seçkin ile çok özel röportaj yaptı.

O bir hemşire… Meslekteki 25. Yılına rağmen, edebiyatı kendisini ifade etme biçimi olarak görüyor ve ikinci kitabıyla okurlarının karşısına çıkıyor. Adom Yayıncılık’tan yayınlanan "Bana Biraz Sen Lazım" kitabından sonra şimdi de Kayıp Satırlar kitabıyla raflarda yerini alan yazar Şenay Ertuğrul Seçkin ile keyifli bir söyleşi yaptık. Sizi, okumak, yazmak ve kitapların dünyası ile ilgili yaptığımız röportajla baş başa bırakıyoruz.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1975 Ankara Beypazarı doğumluyum. Evli iki çocuk annesiyim. Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi mezunuyum. Meslekte 25. yılımı çalışıyorum. İlk kitabım, Bana Biraz Sen Lazım; ikinci kitabım, Kayıp Satırlar.

Yeni çıkan kitabınız “Kayıp Satırlar” ile ilgili okurlarınıza biraz bilgi verir misiniz? Ne bulacaklar bu kitapta?

İlk kitabımla benzer içerikte ve günlük hayata dair yazılarım var. Herkesin iç dünyasına hitap edebilecek duygular olduğuna inanıyorum.

Yazmaya nasıl başladınız? Bu sizin için bir tutku muydu? Yazma yeteneğiniz olduğunu nasıl fark ettiniz?

Yazmaya lise yıllarımda başladım. Şiire düşkünlüğüm hep vardı. Öğretmen anne ve babanın etkisi diye düşünüyorum. Yazmak tutku değil yaşam biçimi. Herkesin kendini ifade ettiği bir yolu vardır muhakkak. Ben yazmayı seçtim.

Kitaplarınızda vurguladığınız ana tema nedir? Okuyucularınızın hangi duyguyu hissedip birebir yaşamasını istersiniz?

Ana tema net olarak şudur diyemem. Bir şiirde anneyim bir diğerinde evlat yani herkes ’im herkes ’ten olanım. İçten gelen, günün getirdiği duygu düşünceyim. Okuyucu eğer şiir seviyorsa zaten beni anlar. Ufak düz yazı şeklinde denemelerim de şiirsel dille yazıldığı için; kitaplarım da aynı duyguları veriyor bence.

Yazılarınızda yaşantınızdan parçalar var mı yoksa tamamen hayal gücüne mi dayanıyor?

Yazdıklarım duygularımdır, yazdıklarım yaşadıklarımdır. İnsan hmeden nasıl yaşar, nasıl yazar bilmiyorum? Hayal gücü elbet var. Kelimeler hayallerle dans eder kâğıt kalemde.

Türkiye’yi Dünya ülkelerine göre sıralamaya alırsak okuma oranı en düşük ülkelerden biri… Okuma oranını iyileştirmek adına neler yapılabilir? Neden okumayı seven bir millet değiliz?

Çağımız iletişim çağı ama en iletişimsiz zamanları yaşıyoruz. İnsanlar birbirini dinlemiyor ki birinin yazdığını okusun o kitapta kendini bulsun. Günü kurtarmaca bir hayat bakışı ile yaşandığını düşünüyorum. Anne baba, çocuğunun kitap okumasını istiyorsa ona örnek olmalı, sanal dünyadan uzaklaşıp gerçek hayata dönmeli. Doğada her şey, her hareket taklit üzerinedir. Sen kitap okursan; eşin de dostun da çocuğun da çevren de kitap okur.

 

 

 

 

Kitaplarınızı ne kadar sürede yazıyorsunuz? Yazarken belli başlı kurallarınız var mı? Varsa bunlar neler?

Kitap ya da yazı yazmanın belli bir zamanı yok. Bunun bir düzeni olduğuna inanmıyorum. ‘Her dua nasibine, her nasip vaktine esirdir’ hiçbir kuralım kaidem yok kitap ile ilgili. Bir şeyler yaşanır bir kenara iki satır karalanır, bir gün karşına çıkar ve o yazdığının üstüne düşünce eklenir, yazı şekillenir.

Hangi tarz kitapları okuyorsunuz? İdolünüz, kendinize yakın htiğiniz yazarlar kimler?

Çok geniş ve çeşitli kitaplar okuyorum. Okuduğum kitaplar belli bir konuyla ilgili değildir. Tarih de severim biyografi de. Mesnevi de okurum Pir Sultan Abdal da.

Sizce bir kitabın başarılı olabilmesi için çok fazla okunması gerekiyor mu? Genel olarak baktığımız vakit; dünya klasiklerine giren bazı romanlar yayınladıkları ilk zamanlar önemsenmiyor ve ya yazarları öldükten sonra değerleniyor. Bu duruma olan bakış açınız nasıl? Bir kitap çok okunursa mı değerli, başarılı vs. olur?

Günümüz Türkiye’sinde kitabın başarılı olması o kişinin toplum tarafından kabul edilmesi ile ilgisi olduğunu düşünüyorum. Çoğu başarılı yazarın bilinmeyen kitapları var. Kendimi yazar şair diye de adlandırmıyorum;  çünkü bu işi yapan çok başarılı ve profesyonel insanlar var. Ben henüz öğrenciyim, kendimin öğrencisiyim. Son zamanlarda çok kitap çıktı yazar olmanın o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum. İki kelam ettik diye bu unvana layık değilim. Bizimki ahval-i beyan.

Gelecekte gerçekleştireceğiniz projeleriniz neler? Yeni bir kitap yazıyor musunuz veya yazacak mısınız?

Gelecek dediğimiz, kocaman muamma. Evet, yazıyorum her an her yerde yazılacak bir sürü duygu, düşünce, hayatlar var. Kalemim yettikçe, dilim döndükçe, beyin düşünüp ürettikçe yazmak durmayacaktır bende.

 


SERAP YENİCi, BRÜKSEL'DE PLAKET ALDI

Maliye, Muhasebe ve Hesap Uzmanı Kadir Duran yönetiminde faaliyetlerini sürdüren Bruxelles Korner Gazetesi, düzenlenen bir resepsiyon ile 9. Kuruluş yılını kutladı.

Kırlangıç Gençlik Festivali 4. Gününde 19 Mayıs İçin Koştular

6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’ndeki Senfonik Rock Konserinde ise Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası,  Kırık Pena ve Olur Öyle Hatalar gruplarıyla sahne aldı.

KIRLANGIÇ GENÇLİK FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Off The Record Unutulmaz Anlar Yaşattı

ATATÜRK'ÜN YOLUNDAN VE IŞIĞINDAN ASLA AYRILMAYACAĞIZ

ATATÜRK'ÜN YOLUNDAN VE IŞIĞINDAN ASLA AYRILMAYACAĞIZ

BALIKÇI KENAN ENGELLİLERİ UNUTMADI

ENGELLİ ÖĞRENCİLER BALIKÇI KENAN’DA DOYASIYA EĞLENDİ

Büyükçekmece’de Yetkili Sendika Eğitim İş!

Eğitim İş Sendikası Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece ilçeleri birleştirilerek Eğitim İş İstanbul 3 Nolu Şubesi kuruldu.

Evin, Kızımız Duygulandırdı...

Kavaklı Ortaokulu Spor Kulübü öğrencisi Evin Demir Avrupa serbest güreş şampiyonasında 3. Oldu.

BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER

Aşık Mustafa Kurbanoğlu, “Ben 45 yıllık halk sanatımda her şeye türkü yazdım ama Balıkçı Kenan sağolsun balıklara da türkü söyletti. Balıklara da türkü söyleniyormuş. Bu ilki Balıkçı Kenan’da yaşadık” diye konuştu.

BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı

Büyükçekmece Servisçiler Derneği'nin Genel Kurulu’nda başkan seçilen Ömer Akduman, ilk toplantısını kahvaltılı bir organizasyon ile gerçekleştirdi.

Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız

Engelli ve dezavantajlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’na yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

Sanata Adanan Çeyrek Asır…

Sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş, Türk sinemasının unutulmaz isimlerini anılarıyla buluşturdu.

3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor

19 Mayıs Pazar günü ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Emir Can İğrek 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi

Başkan İnan Güney ise, “Başkanımızın daha örnek alacağımız çok projesi var. Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Tuzla’da bu belediyeleri aldıysak, böyle güzel projelerin o ilçelerde de duyulması sayesinde oldu.

Büyükşehir Şampiyon Oldu…

Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Satrançta İstanbul Şampiyonu olurken, okul müdürü Cevat Ağırbaşlı, başarılarımıza başarı katmaya devam edeceğiz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.