Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Kimyasal Biyolojik Radyoloji Nükleer (KBRN) Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanlığı iş birliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) görevli itfaiyecilere yönelik eğitim ve tatbikat düzenlendi.
KONYA (İGFA) - “Acil Durum ve Afetlere Müdahale Eğitim Programı (ADAMEP) kapsamında Kıbrıs’tan gelen 12 itfaiyeci ilk olarak “İleri Seviye İtfaiye Eğitici Eğitimi” programına katıldı. Yangın söndürme, kentsel arama-kurtarma, trafik kazalarına müdahale, tanker yangınları ve KBRN olaylarına müdahale konularında kapsamlı teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.
Eğitim programının sonunda Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde (KİTEM) katılımcıların öğrendiklerini sahada uygulama fırsatı bulduğu geniş kapsamlı bir tatbikat yapıldı.
Tatbikat öncesinde konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Latif Erdoğan, TİKA ve Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Eğitim Merkezi ortaklığıyla gerçekleştirdikleri eğitimlerin Kıbrıslı itfaiyeciler için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.
Konya AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, “Böyle profesyonel bir itfaiye teşkilatı olan ilde yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
KKTC İtfaiye Teşkilatı Çavuşu Mustafa Savaşır, “Burada 2 hafta boyunca almış olduğumuz eğitimler, tecrübelerimize yepyeni tecrübe kazandırmıştır” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
KBRN Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanı Piyade Albay Yusuf Uysal, TİKA Koordinatörü Mirzet Müezzinoğlu’nun da katıldığı programda konuşmaların ardından tatbikata geçildi.
GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
Gerçeği aratmayan tatbikatta; yüksek katlı binalarda yangınlara müdahale, kentsel arama ve kurtarma operasyonları, trafik kazalarına müdahale ve araçta sıkışan kazazedelerin kurtarılması, tanker yangınlarına müdahale ve KBRN olaylarına yönelik özel müdahale teknikleri uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Maarif Modeli Destekleme Projesi” kapsamında Çocuk Edebiyatı Fuarı’nda güçlerini birleştiriyor.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes söylemlerine rağmen Gazze’de hayatın en ağır şartlarda devam ettiğini söyledi.
Çocuklarımızın sporla büyümesini, özgüven kazanmasını ve hayata daha güçlü hazırlanmasını istiyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanlığı olarak icra ve iflas işlemlerinde şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için satış ilanlarına ilişkin parasal limitleri güncelledik.
HABER MERAL ÇETİN/ ANTALYA - Alanya’da tapu işlemleriyle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla Aydın Başoğlu, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görevlendirildi.
Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı, siyasetçi ve iş insanı Mustafa Erken, gazetemize yaptığı kapsamlı açıklamada İstanbul’un çeper mahallelerinde büyüyen krizin artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçedeki tüm çocukları ve aileleri kucaklayan büyük bir sevgiyle seslenerek yarıyıl tatilini adeta bir bayram havasına çevirdiklerini dile getirdi.
Sömestir tatiline giren çocuklarımız için adeta bir bayram havası estiriyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Yarıyıl Çocuk Spor Şenliği, tatildeki çocuklara hem eğlenceyi hem de sporu bir arada sundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, sağlıklı yaşamı ve sporu teşvik etmek amacıyla Vadi Esenyurt Parkı'nda düzenlediği oryantiring turnuvası ile büyük bir heyecan yaşattı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.