Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Kimyasal Biyolojik Radyoloji Nükleer (KBRN) Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanlığı iş birliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) görevli itfaiyecilere yönelik eğitim ve tatbikat düzenlendi.
KONYA (İGFA) - “Acil Durum ve Afetlere Müdahale Eğitim Programı (ADAMEP) kapsamında Kıbrıs’tan gelen 12 itfaiyeci ilk olarak “İleri Seviye İtfaiye Eğitici Eğitimi” programına katıldı. Yangın söndürme, kentsel arama-kurtarma, trafik kazalarına müdahale, tanker yangınları ve KBRN olaylarına müdahale konularında kapsamlı teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.
Eğitim programının sonunda Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde (KİTEM) katılımcıların öğrendiklerini sahada uygulama fırsatı bulduğu geniş kapsamlı bir tatbikat yapıldı.
Tatbikat öncesinde konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Latif Erdoğan, TİKA ve Türk Silahlı Kuvvetleri KBRN Eğitim Merkezi ortaklığıyla gerçekleştirdikleri eğitimlerin Kıbrıslı itfaiyeciler için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.
Konya AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, “Böyle profesyonel bir itfaiye teşkilatı olan ilde yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
KKTC İtfaiye Teşkilatı Çavuşu Mustafa Savaşır, “Burada 2 hafta boyunca almış olduğumuz eğitimler, tecrübelerimize yepyeni tecrübe kazandırmıştır” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
KBRN Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanı Piyade Albay Yusuf Uysal, TİKA Koordinatörü Mirzet Müezzinoğlu’nun da katıldığı programda konuşmaların ardından tatbikata geçildi.
GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
Gerçeği aratmayan tatbikatta; yüksek katlı binalarda yangınlara müdahale, kentsel arama ve kurtarma operasyonları, trafik kazalarına müdahale ve araçta sıkışan kazazedelerin kurtarılması, tanker yangınlarına müdahale ve KBRN olaylarına yönelik özel müdahale teknikleri uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - İstanbul’un kalbinde yer alan, ama sınırları hayal gücüyle çizilen bir yer var...
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Genç Girişimci İşadamları Derneği (BÜYGİAD) Başkanı İlhan Yıldız, geçtiğimiz günlerde babasını kaybeden Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna’ya taziye ziyaretinde bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında Vali Yunus Sezer; "15 Temmuz'u unutmamamız ve unutturmamamız gerekir." diyerek milli birlik mesajı verdi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Gelecek Partisi Edirne İl Başkanı Havva Aksoy, "İmralı Mektubu" iddialarına yazılı açıklama yaptı.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım attı. 7552 sayılı İklim Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Büyük Birlik Partisi (BBP), Meclis’te bazı muhalefet partileri tarafından gündeme getirilen “kalıcı ve yasal nitelikte komisyon kurulması” önerisine sert tepki gösterdi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN –/ADOM AJANS- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un yeni sedan modeli T10F’nin test sürüşünü gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yeşilay Beylikdüzü Şubesi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinlik için hazırlık yapıyordu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Mahmutköy’deki orman yangını bölgesine giderek ekiplerden bilgi aldı. Yaralıları ziyaret etti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne İl Jandarma Komutanlığı, okul öncesi öğrencilerini ağırlayarak teşkilatın tanıtımını yaptı; minikler araçları ve köpek timlerini ilgiyle izledi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne'de düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. LGS sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan’da bir çocuk, ailesi tarafından evden kovulduğunu ifade ederek yurda yerleşme talebinde bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.