Kırmızı Et Tüketimine Dikkat

Kurban Bayramı’nda Aşırı Ve Dengesiz Kırmızı Et Tüketimi, Sağlık Açısından Olumsuz Sonuçlara Sebep Olabiliyor.

VİDEO GALERİ 8.08.2019 15:07:29 3649 0
Kırmızı Et Tüketimine Dikkat

 

Kırmızı Et Tüketimine Dikkat

Kurban Bayramı’nda Aşırı Ve Dengesiz Kırmızı Et Tüketimi, Sağlık Açısından Olumsuz Sonuçlara Sebep Olabiliyor.

Kurban Bayramı Yıl İçerisinde Kırmızı Et Tüketiminin En Fazla Olduğu Dönemdir. Bayram Sofralarında Yapılan Lezzetli Yemekler Et Severlerin İştahını Fazlasıyla Açıyor. Ancak Özellikle Kurban Bayramı’nın Yazın En Sıcak Dönemine Denk Geldiği Bu Yıl Et Tüketimi Konusunda Çok Dikkatli Olmak Gerekiyor. Sayısız Faydası Olan Kırmızı Et, Dengeli Tüketilmediği Takdirde Vücuda Büyük Zararlar Verebiliyor.

Kırmızı Etin Faydaları Neler?

Acıbadem Fulya Hastanesi Kalp Ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, Kırmızı Etin Faydalarını Şu Şekilde Açıklıyor: “Bir Defa Kırmızı Et Çok İyi Bir Protein Kaynağıdır. Sağlıklı Bir Beslenme Programı İçinde Günlük Kırmızı Et Tüketimi Kişinin Kilo, Boy, Yaş Ve Fiziksel Özellikleri İle Değişmekle Birlikte 50-150 G Arasında Olmalıdır. Yaklaşık 100 G Kırmızı Et, Sağlıklı Bir Erişkinin Günlük Protein İhtiyacını Karşılamaya Yeterli Olmaktadır. Hem De Kırmızı Etin İçeriğindeki Aminoasitler, Vücudun İhtiyacı Olan Tüm Aminoasitleri İçermektedir. Demir İçeriği Açısından Da Önemlidir. Kadınlar İçin Gerekli Olan 8 Mg/Gün Ve Erkekler İçin Gereken 15 Mg/Gün Miktarlarındaki Demiri Alabileceğimiz En İyi Besin Kaynaklarından Biridir. Bu Nedenle Demirin Rol Oynadığı Tüm Basamakların Sağlıklı Yürümesinde Kırmızı Et Tüketmek Fayda Sağlar. Kanda Bulunan Ve Oksijen Taşıyan Hemoglobinin Yapısında Bulunan Demir, Vücudun Tüm Dokularının Oksijenlenmesi Açısından Oldukça Önemlidir. Kas Kitlesini Korur Ve Enerji Sağlar. Kırmızı Et, Protein İçeriği İle Hem Kas Kitlesinin Sağlanması Hem De Gereğinde Vücut İçin Enerji Kaynağı Olarak Kullanılabilmesinden Dolayı Değerli Bir Besindir. Çinko İçerir Ve Bağışıklık Sistemini Destekler. Vücudun Günlük İhtiyacı Olan 15 Mg’lık Çinko İçin İyi Bir Kaynak Olan Kırmızı Etin 100 Gramında 7-8 Mg Kadar Çinko Bulunmaktadır. Bağışıklık Sisteminin Güçlü Olmasında Çok Büyük Öneme Sahip Olan Çinko, Aynı Zamanda Beyin Fonksiyonlarında Ve Kas Yapılanmasında Da Önem Taşımaktadır. Ayrıca B Vitamini Deposudur. Kırmızı Etin İçinde Bulunan B12 Vitamini Sinir Sistemi, B6 Vitamini Bağışıklık Sistemi, B3 Vitamini Sindirim Sistemi Ve B2 Vitamini İse Cilt Ve Göz Sağlığı Açısından Önemlidir.

Aşırı Tüketimi Oldukça Zararlı

Kırmızı Etin Dengeli Tüketilmediği Takdirde Vücutta Olumsuz Etkilere Sebep Olacağını Belirten Dr. Cem Arıtürk: “Kırmızı Etin İçeriğindeki Kolesterol, Hiperkolesterolemiye Neden Olabilir. Aşırı Kırmızı Et Tüketimi Hipertansiyon Hastalığının Da Önemli Sebeplerindendir. Kalp Ve Damar Sistemi Rahatsızlıkları, Önerilen Miktarların Üzerinde Kırmızı Et Tüketimi İle İlişkilidir. Özellikle İşlenmiş Et Ürünlerinin Tüketimi Mide Kanserine, Kırmızı Etin Aşırı Tüketilmesi İse Kalın Barsak Kanserlerine Neden Olabilmektedir. Bunlar Dışında Pankreas Ve Prostat Kanseri Oluşumu Da Aşırı Kırmızı Et Tüketimi İle İlişkilidir. Yine Et Tüketimine Bağlı Ürik Asit Miktarının Artışı, İdrar Yolu Taşlarına Ve Gut Hastalığına Neden Olabilmektedir. Ayrıca Hazımsızlık, Şişkinlik Gibi Mide Problemleri Ve Kabızlık Gibi Diğer Sindirim Sistemi Problemlerine De Neden Olabilmektedir. Böylesi Önemli Ancak Doğru Şekilde Ve Miktarda Tüketilmediğinde Zarar Verme Potansiyeli Olan Kırmızı Ete, Raflardan Tabağımıza Kadar Geçen Her Basamakta Dikkat Etmeliyiz. Yediğimiz Etin Kesim, Depolanma, Satış Sürecindeki Hijyen Ve Saklama Koşulları Çok Önemlidir. Sağlıklı Koşullarda Kesilmiş, Hazırlanmış Ve Soğuk Zincir Kurallarına Uyulmuş Olması Sağlık Sorunlarının Önüne Geçilmesinde Etkili Olmaktadır” Dedi.

Pişirilme Şekli Sağlık Açısından Çok Önemli

Etin Pişirilme Şeklinin De Sağlığa Olan Etkileri Açısından Çok Önemli Bir Faktör Olduğunun Altını Çizen Dr. Cem Arıtürk, Sözlerini Şöyle Noktaladı: ”Özellikle Trans Yağlar Kullanılarak Kızartmak Yerine Izgara, Haşlama Ve Fırında Pişirme Gibi Sağlıklı Metotların Kullanılmasını Şiddetle Tavsiye Ederim. Son Olarak İnançlarından/Tercihlerinden Ötürü Kırmızı Et Tüketimi İle İlgili Olumlu/Olumsuz Düşünenlere De Saygı Duyduğumu Belirtip Dengeli Beslenmenin Önemini Hatırlatarak Kırmızı Etin Sağlıklı Koşullarda Ve Yeterli Miktarlarda Tüketildiğinde Yararlı Bir Besin Olduğunu Vurgulamak İsterim.”


Büyükçekmece’de Yetkili Sendika Eğitim İş!

Eğitim İş Sendikası Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece ilçeleri birleştirilerek Eğitim İş İstanbul 3 Nolu Şubesi kuruldu.

Evin, Kızımız Duygulandırdı...

Kavaklı Ortaokulu Spor Kulübü öğrencisi Evin Demir Avrupa serbest güreş şampiyonasında 3. Oldu.

BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER

Aşık Mustafa Kurbanoğlu, “Ben 45 yıllık halk sanatımda her şeye türkü yazdım ama Balıkçı Kenan sağolsun balıklara da türkü söyletti. Balıklara da türkü söyleniyormuş. Bu ilki Balıkçı Kenan’da yaşadık” diye konuştu.

BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı

Büyükçekmece Servisçiler Derneği'nin Genel Kurulu’nda başkan seçilen Ömer Akduman, ilk toplantısını kahvaltılı bir organizasyon ile gerçekleştirdi.

Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız

Engelli ve dezavantajlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’na yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

Sanata Adanan Çeyrek Asır…

Sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş, Türk sinemasının unutulmaz isimlerini anılarıyla buluşturdu.

3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor

19 Mayıs Pazar günü ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Emir Can İğrek 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi

Başkan İnan Güney ise, “Başkanımızın daha örnek alacağımız çok projesi var. Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Tuzla’da bu belediyeleri aldıysak, böyle güzel projelerin o ilçelerde de duyulması sayesinde oldu.

Büyükşehir Şampiyon Oldu…

Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Satrançta İstanbul Şampiyonu olurken, okul müdürü Cevat Ağırbaşlı, başarılarımıza başarı katmaya devam edeceğiz.

Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı

“Bağcılar Anneleriyle Güzel” mottosuyla ilçe genelinde 3 farklı etkinlik düzenledi. Anneler Günü için gerçekleştirilen etkinlikler, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda başladı.

Yazlık Fideler Toprakla Buluştu

“Bu kentin toprakları bu kentin yoksullarını doyuracak diye yola çıkmıştık. Aynı anlayışla burada üretmeye devam edeceğiz ve tarımsal üretime katkı sağlayacağız”  şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…

Esenyurtlu kimliği, bir kardeşlik merkezi inşa edelim. Bu merkezde Vanlı da Ordulu da herkes yani tüm Esenyurt aynı çatı altında olacak” dedi.

Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!

Bizler yerel yönetimler olarak merkezi yönetimin refleks gösteremediği noktalarda ayrım yapmaksızın vatandaşımızın yanında olmalıyız.

BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI

Çalık, “Annelere güzel bir gelecek borçluyuz. Beylikdüzü, tüm annelerin mutlu olacağı, huzurla ve güvenle yaşayacağı bir kent olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.