Kitapseverler Yaşam Vadisi’nde Buluştu

Beylikdüzü'nde okuma alışkanlığını geliştirmek, pekiştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden okuma etkinliğinde, kitap okumayı seven ve okumaya önem veren va

KÜLTÜR-SANAT 26.08.2019 18:29:33 2861 0
Kitapseverler Yaşam Vadisi’nde Buluştu

Kitapseverler Yaşam Vadisi’nde Buluştu

Beylikdüzü'nde okuma alışkanlığını geliştirmek, pekiştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden okuma etkinliğinde, kitap okumayı seven ve okumaya önem veren vatandaşlar bir araya geldi. Masal Atölyesi, Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ve Küçük Prens Okumaları’nın gerçekleştirildiği etkinlikte ayrıca, vatandaşların beraberinde getirdikleri kitapları istedikleri takdirde bağışlayabilecekleri Kitap Bağış Merkezi de oluşturuldu. Kitap Bağış Merkezi'ne bırakılan kitaplar Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane Şefliği tarafından ihtiyaç sahibi okul kütüphanelerine gönderilmek üzere tasnif edilerek değerlendirilecek.

Beylikdüzü Belediyesi, ilçede okuma alışkanlığını geliştirmek, pekiştirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla önemli bir projeye imza attı. 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden okuma etkinliğinde, kitap okumayı seven ve okumaya önem veren vatandaşlar bir araya geldi. Beylikdüzü Yaşam Vadisi 2. Etap’ta gerçekleşen etkinlikte; Durin Ajans, BeylikOff Kulübü, Beylikdüzünün Anneleri Platformu, Aydınlar Koleji, Vizyon Koleji, Beylikdüzü Basketbol İhtisas Kulübü, Beylikdüzü Belediyesi Kütüphaneleri ve Özgür Ayraçlar Kütüphane Kulübü üyeleri işbirliği ile toplu okuma etkinliği, okuma atölyeleri ve söyleşiler düzenlendi. Etkinlikte ayrıca, katılımcıların kitaplarıyla birlikte etkinlik alanına geldiği ve beraberinde getirdikleri kitapları istedikleri takdirde bağışlayabildiği “Kitap Bağış Merkezi” de oluşturuldu. Etkinlik süresince Kitap Bağış Merkezi’ne bırakılan kitaplar Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane Şefliği tarafından ihtiyaç sahibi okul kütüphanelerine gönderilmek üzere tasnif edilerek değerlendirilecek. 

Masal Atölyesi, Anlayarak Hızlı Okuma ve Küçük Prens Okumaları İle Dop Dolu Bir Etkinlik

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Vizyon Koleji Kurucusu Abdulkadir Özbek, Beylikdüzü Offroad  Klubü Başkanı Cihan Aydın, Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi ve Beylikdüzü Basketbol Kulübü Başkanı Fatih Keleş, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz ve Durin Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Peker’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla başlayan etkinliğe vatandaşlar oldukça yoğun bir ilgi ve katılım gösterdi. Abdulkadir Özbek tarafından yetişkinlere yönelik düzenlenen “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri” üzerine gerçekleştirilen söyleşide okuduğunu anlama, hızlı okuma, hafıza teknikleri üzerine faydalı bilgiler aktarıldı. Etkinlikte ayrıca, Dünya Edebiyat tarihinin en önemli eserlerinden biri olan Antoine Saint Exupery’nin “Küçük Prens”isimli kitabı okumaları Beykent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşegül Kaptanoğlu yönetiminde gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane Şefi Hilal Çuhadar ise çocuklar ile birlikte masal kitabı ve kitap okumayı sevdirmeyi amaçlayan masal atölyesi düzenledi.     

Çalık; “Türkiye'de Kitap, İhtiyaç Listesinin 235. Sırasında Yer Alıyor”

Toplumun dönüşebilmesi için okumanın artmasının gerekli olduğunu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık; “İnsanın okumadan kendini geliştirmesi mümkün değil. Okuyan insan hem bilge oluyor hem de başarılı. Çünkü okumaktan, yani kendini geliştirmekten asla vazgeçmiyor. Avrupa’da yüzde 20’lerde olan kitap okuma oranı maalesef ülkemizde çok düşük; neredeyse binde bir. UNESCO’nun verilerine göre, kitap okuma oranında dünyada 86’ncı sırada olan Türkiye, yoksul Afrika ülkeleriyle aynı kategoride. Türkiye'de kitap, ihtiyaç listesinin 235'inci sırasında yer alıyor. Biz Beylikdüzü’nde bu tabloyu düzeltmeye kararlıyız. Her yaştan kitapseverleri buluşturduğumuz toplu kitap okuma etkinliğimiz ile okuma kültürünü ilçemize iyice yerleştirmek, özellikle de çocuklarımızın hayal ve düşünce dünyalarına katkı sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 


BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER

Aşık Mustafa Kurbanoğlu, “Ben 45 yıllık halk sanatımda her şeye türkü yazdım ama Balıkçı Kenan sağolsun balıklara da türkü söyletti. Balıklara da türkü söyleniyormuş. Bu ilki Balıkçı Kenan’da yaşadık” diye konuştu.

BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı

Büyükçekmece Servisçiler Derneği'nin Genel Kurulu’nda başkan seçilen Ömer Akduman, ilk toplantısını kahvaltılı bir organizasyon ile gerçekleştirdi.

Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız

Engelli ve dezavantajlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’na yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

Sanata Adanan Çeyrek Asır…

Sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş, Türk sinemasının unutulmaz isimlerini anılarıyla buluşturdu.

3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor

19 Mayıs Pazar günü ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Emir Can İğrek 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi

Başkan İnan Güney ise, “Başkanımızın daha örnek alacağımız çok projesi var. Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Tuzla’da bu belediyeleri aldıysak, böyle güzel projelerin o ilçelerde de duyulması sayesinde oldu.

Büyükşehir Şampiyon Oldu…

Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Satrançta İstanbul Şampiyonu olurken, okul müdürü Cevat Ağırbaşlı, başarılarımıza başarı katmaya devam edeceğiz.

Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı

“Bağcılar Anneleriyle Güzel” mottosuyla ilçe genelinde 3 farklı etkinlik düzenledi. Anneler Günü için gerçekleştirilen etkinlikler, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda başladı.

Yazlık Fideler Toprakla Buluştu

“Bu kentin toprakları bu kentin yoksullarını doyuracak diye yola çıkmıştık. Aynı anlayışla burada üretmeye devam edeceğiz ve tarımsal üretime katkı sağlayacağız”  şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…

Esenyurtlu kimliği, bir kardeşlik merkezi inşa edelim. Bu merkezde Vanlı da Ordulu da herkes yani tüm Esenyurt aynı çatı altında olacak” dedi.

Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!

Bizler yerel yönetimler olarak merkezi yönetimin refleks gösteremediği noktalarda ayrım yapmaksızın vatandaşımızın yanında olmalıyız.

BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI

Çalık, “Annelere güzel bir gelecek borçluyuz. Beylikdüzü, tüm annelerin mutlu olacağı, huzurla ve güvenle yaşayacağı bir kent olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu

Kentteki tüm annelere çiçek gönderen başkan Utku Caner Çaykara şehit anneleriyle kahvaltıda buluştu. Günün sonunda Anneler Günü’ne özel düzenlenen Samida konserine katılan Avcılarlı anneler unutulmaz bir gece yaşadı.

CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Önerisi Üzerine söz alan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman, kaliteli bir sağlık sisteminin kurgulanmasının önemine dikkat çekti ve bu ko

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.