Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Mutlu Şehir Okulları, Ramazan’da da yoğun ilgi gördü. Düzenlenen 23 söyleşide yaklaşık 17 bin kişiye ulaşıldı
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Mutlu Şehir Okulları Ramazan’da Bi’ Başka” etkinlikleri Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla buluştu.
İzmit, Gebze, Körfez, Kandıra ve Karamürsel’de gerçekleştirilen 23 farklı söyleşiye yaklaşık 17 bin kişi katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen söyleşiler, “Mutlu Evlilikler Okulu”, “Mutlu Ebeveynler Okulu” ve “Mutlu Çocuklar Okulu” olmak üzere üç başlık altında yapıldı. Etkinliklerde Eğitmen Özlem Vuslat Ersan, Yazar Tuğba Akbey İnan, Dr. Ayşe Duman, Dr. Feridun Kunak ve Psikolog İrem Oturaklıoğlu, ebeveynlere ve çiftlere yönelik bilinçlendirme çalışmaları yaptı. Çocuklara özel söyleşilerde ise Yazar Cansu Başak Yalçınkaya ve Yazar Tuğba Coşkuner önemli bilgiler sundu.
KEYİFLİ VE ÖĞRETİCİ BİR DENEYİM SUNULDU
Ramazan ayı boyunca düzenlenen söyleşiler, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Ebeveynler; aile içi iletişim, sağlıklı evlilik ve çocuk gelişimi konularında uzman isimlerden rehberlik alırken, çocuklar da kendileri için hazırlanan interaktif etkinliklerle eğlenceli vakit geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin “Mutlu Şehir Okulları” etkinlikleri Ramazan ayının manevi atmosferinde vatandaşlara keyifli ve öğretici bir deneyim sundu.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ilkokulda çıkan yangın, öğrenci ve velilere korku dolu anlar yaşattı.
Cumhurbaşkanlığı olarak devlet üniversitelerimizin kadro ihdas ve izin süreçlerinde önemli bir değişikliğe gittik.
Esenler’de düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, soğuk havaya aldırmayan binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Karadeniz kültürünün simgesi hamsi ve horon, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kardeşlik ve dayanışma havasında buluştu.
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde başlatılan çevre hareketi ilçenin dört bir yanına dalga dalga yayılıyor.
Beylikdüzü Belediyesi’nin kültür ve düşünceyi halkla buluşturduğu Sanat Buluşmaları Satır Arası Sohbetleri, bu kez toplumun ortak yarası olan sosyal çürüme konusunu ele aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bu yıl 57’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışması’nda Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi büyük bir başarı elde etti.
HABER/ MERAL ÇETİNER / EĞİTİMDEN HABERLER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bir ortaokulda yaşandığı ileri sürülen öğretmen şiddeti meselesinde işler iyice sarpa sardı.
HABER / ERCAN KUTLU - Akzirve konutlarının yer aldığı Bahçeşehir Bahçekent ana caddesi, hafta sonları sürücü kursu araçları nedeniyle kilitleniyor; araçlar ilerleyemiyor, esnaf ve vatandaş mağdur kalıyor.
Doruk Nilüfer Hastanesi Tıbbi Onkoloğu Doçent Doktor Selin Aktürk Esen, Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada erken tanının önemine dikkat çekti.
İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Selami Yıldız ile gerçekleştirdiğimiz görüşme, klasik bir röportajın ötesinde, devletin suçla mücadeledeki kararlılığını ve milletine verdiği değeri hissettiren güçlü bir tablo ortaya koydu.
Kış kapıda olsa da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gönülleri ısıtan bir sanat şöleni başlıyor.
İstanbul genelinde vatandaşın kapısını en çok çaldığı ve derdine en hızlı derman bulduğu belediyeler belli oldu.
Vatandaşın günlük hayatını zorlaştıran trafik ve park sorunu için kapsamlı bir adım atıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.