Kocaeli Büyükşehir, Ocak ayında her kesimden vatandaşın kendisine uygun bir etkinlik bulabileceği, dolu dolu bir kültür-sanat programı hazırladı.
KOCAELİ (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Seka Sanat İhtisas Merkezi, kültür-sanat etkinliklerinin merkezlerinden olacak. Sanat merkezi, Ocak ayında önemli sergilere ev sahipliği yapacak. Tezhip, seramik, hat, resim ve kat’ı sanatının genç nesillere aktarıldığı atölye etkinlikleri düzenlenecek. Ayrıca tanımış önemli sanatçılar eserleri ve söyleşileriyle Seka Sanat İhtisas Merkezi’nde sevenleriyle buluşacak. Bu isimlerden birisi ressam ve minyatür, seramik sanatçısı Günseli Kato olacak. Sanatçı, “İpekyolu ve Türkiye’de Geleneksel Sanat” başlıklı söyleşisi ile 15 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’te sanatseverlerle bir araya gelecek.
BÜYÜKŞEHİR KORO KONSERLERİ
Ocak ayında Büyükşehir Belediye Konservatuvarı bünyesinde faaliyet gösteren koralar sevenleri ile buluşacak. İlk olarak Kadınlar Korosu 12 Ocak Pazar akşamı SDKM Büyük Sahne’de konser verecek. Ardından 17 Aralık Cuma akşamı Nev Eda Korosu’nun konseri Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Şef Erbil Aydın yönetimindeki koro en güzel Yeşilçam şarkılarını seslendirecek. Ocak ayındaki son koro konserini ise Kocaeli Kongre Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi TSM Korosu verecek. Tüm konserler saat 20.00’de başlayacak.
ÜÇ AYLARIN RUHUNA YOLCULUK
Kültür-sanat takviminin en önemli etkinliklerinden birini hiç kuşkusuz üç aylar vesilesiyle gerçekleştirilecek özel program oluşturacak. “Üç Aylar'ın Ruhuna Yolculuk: İlahiler ve Sohbetler” adındaki program 14 Ocak Salı akşamı gerçekleştirilecek. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da düzenlenecek programda; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dini Musiki Topluluğu Şefi ve aynı zamanda Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ile sanatçı Fatih Koca'nın eşsiz yorumlarıyla üç ayların anlamı daha yakından yaşanacak. Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ve Fatih Koca’nın sohbetleri arasındaki Büyükşehir Belediyesi Dini Musiki Topluluğu birbirinden güzel ilahiler seslendirecek.
ÇOCUKLAR DA SANATLA BULUŞACAK
Bunun yanı sıra 24-30 Ocak tarihlerinde Seka Sanat ve İhtisas Merkezi ara tatil etkinliklerine giren öğrencilere kapılarını açacak. 7-16 yaş arasındaki öğrenciler burada düzenlenecek sanat atölyelerine katılarak, tatillerini en iyi şekilde geçirmenin fırsatını yakalayacak. Atölye etkinliklerine katılmak isteyenler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden açılacak link vasıtasıyla başvurularını yapabilecek.
GEBZE’DE TİYATRO VE SİNEMA GÖSTERİMLERİ
İzmit’in yanı sıra Gebze’de de kültür-sanat etkinlikleri devam edecek. Ocak ayında Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yetişkin ve çocuklar için tiyatro-sinema gösterimleri gerçekleştirilecek.
10 Ocak çalışan gazeteciler günü, münasebetiyle, Yeşilay Büyükçekmece ilçe başkan organize ettiği, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna Ve ilçe kurum müdürler ’ininde katıldığı kahvaltılı basın toplantısı.
10 Ocak çalışan gazeteciler günü, münasebetiyle, Yeşilay Büyükçekmece ilçe başkan organize ettiği, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna Ve ilçe kurum müdürler ’ininde katıldığı kahvaltılı basın toplantısı.
Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Maarif Modeli Destekleme Projesi” kapsamında Çocuk Edebiyatı Fuarı’nda güçlerini birleştiriyor.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes söylemlerine rağmen Gazze’de hayatın en ağır şartlarda devam ettiğini söyledi.
Çocuklarımızın sporla büyümesini, özgüven kazanmasını ve hayata daha güçlü hazırlanmasını istiyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanlığı olarak icra ve iflas işlemlerinde şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için satış ilanlarına ilişkin parasal limitleri güncelledik.
HABER MERAL ÇETİN/ ANTALYA - Alanya’da tapu işlemleriyle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla Aydın Başoğlu, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görevlendirildi.
Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı, siyasetçi ve iş insanı Mustafa Erken, gazetemize yaptığı kapsamlı açıklamada İstanbul’un çeper mahallelerinde büyüyen krizin artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçedeki tüm çocukları ve aileleri kucaklayan büyük bir sevgiyle seslenerek yarıyıl tatilini adeta bir bayram havasına çevirdiklerini dile getirdi.
Sömestir tatiline giren çocuklarımız için adeta bir bayram havası estiriyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.