Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Donanma Mahallesi D-130 Karayolu üzerinde inşa edeceği yaya üst geçidinin çalışmalarına devam ediyor
KOCAELİ (İGFA) - Yayaların rahat, güvenli ve engelsiz bir ulaşım sağlayabilmesi için kent genelinde pek çok üst geçit inşa eden Büyükşehir Belediyesi, yaya üst geçitlerine bir yenisini daha ekliyor. Bu kapsamda Büyükşehir, Türk Edebiyatının fikir ve düşünce adamı şair Sezai Karakoç’un ismini taşıyacak olan yaya üst geçidinin inşasına devam ediyor. Gölcük Donanma Mahallesi’nde D-130 Karayolu üzerine yapılan yaya üst geçidi için köprü ayak ve merdivenlerin temel imalatı sürüyor. Üst geçit modern ve estetik yapısı ile bölgeye değer katacak.
AYAKLARIN TEMELLERİ ATILIYOR
Bölgeye kazandırılacak olan modern yaya üst geçidi için çalışmalar son sürat devam ediyor. Bu kapsamda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaya üst geçidinin iki ayağı ve iki merdiveni için temel atma işleri gerçekleştiriyor. Ayrıca çalışma dahilinde 300 metrelik istinat duvarının 120 metrelik kısmı yapıldı. Yayalar için asansörlü, güvenli, rahat ve engelsiz bir ulaşım sunacak olan çelik yaya üst geçidinin üretim imalatı ise atölye ortamında gerçekleştiriliyor.

Gölcük D-130 Karayolu üzerine inşa edilen üst geçide Türk edebiyatı ve fikir dünyamızın kutup yıldızı Sezai Karakoç’un ismi verilecek. İnşasına devam edilen üst geçit, Donanma Mahallesini Topçular Mahallesi’ne bağlayarak yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçişini sağlayacak. Çelik köprü için bin 750 metreküp kazı yapılacak. Çalışma kapsamında bin 120 metreküp C30 beton, 93 ton donatı, 72 ton çelik, 2 adet asansör ve güvenli geçiş için kamera konulacak. Çalışmalar sırasında üst geçitten dolayı etkilenen elektrik hatları ve askeriye içerisinde bulunan demir direk deplase edilecek.
İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
AK Parti Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Birim Başkanı Mustafa Gevrek, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gevrek, 2026 yılının birlik, kardeşlik ve manevi değerlerin daha da güçlendiği bir yıl olması temenni etti.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından yaptığı açıklamalarda hem Türkiye’nin yeni yıla güçlü bir şekilde girdiğini vurguladı.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanan siyasi parti üye sayılarını değerlendirdi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nün kamera çalışmalarıyla Karaağaç Mahallesi’nde yol kenarına hafriyat döken sürücü suçüstü yakalandı. Toplam 63.592 TL idari para cezası uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Türkmen Köyü’nde 52 mahalle ve köy muhtarı ile vatandaşlarla bir araya gelerek devam eden ve planlanan yatırımları değerlendirdi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZ - Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Av. Önder Serkan Çebi, yılın son gününde ilçeyi adım adım dolaşarak kamu kurumları, belediye çalışanları ve esnafla bir araya geldi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT- Esenyurt Belediye Tiyatrosu, 2025 tiyatro sezonunda sergilediği performansla büyük bir başarıya imza attı.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı İncekum Mahallesi’nde yapılan yol ve kavşak düzenlemesi, bölgedeki esnafı zor durumda bıraktı.
2025’in en çok aranan oyuncuları ve yapımları belli oldu
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Araştırmacı Yazar Ersin Şenerler, yılın son gününde Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.