“Kombileri Doğru Kullanarak Tasarruf Etmek Mümkün”
HABER / HACI ALİ YILMAZ / ADOM AJANS - Kombiler, artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu cihazları doğru ve verimli kullanmak, hem enerji tüketimini azaltıyor hem de faturaları düşürüyor. Termo Teknik Türkiye Satış Müdürü Cem Bayramoğlu, yaz ve kış aylarında kombilerden maksimum verim almak için neler yapılması gerektiğini anlattı.
“SADECE KIŞ DEĞİL, YAZIN DA BAKIM ŞART”
Toplumda genellikle kombi bakımının sadece kışa girerken yapılması gerektiği düşünülüyor. Oysa yaz aylarına girerken de bakım yaptırmak büyük önem taşıyor. Özellikle filtrelerin ve bacaların temizlenmesi, hem güvenlik açısından hem de cihazın sağlıklı çalışması için kritik rol oynuyor. Ayrıca yaz ayarına alınmayan kombiler gereksiz enerji tüketimine yol açabiliyor.
“KIŞA GİRERKEN KOMBİ MUTLAKA KONTROL EDİLMELİ”
Kombiler kış aylarında daha yoğun kullanıldığı için bu döneme girerken de bakım yapılması şart. Ancak yalnızca bakım yaptırmak yeterli değil. Kombiyi kullanırken alınacak basit ama etkili önlemlerle hem cihazın ömrü uzatılıyor hem de doğalgaz tüketimi azalıyor.
“KOMBİYİ KAPATMAK YERİNE DÜŞÜK MODDA ÇALIŞTIR”
Kışın kısa süreli dışarı çıkıldığında kombiyi tamamen kapatmak sanıldığı kadar tasarruf sağlamıyor. Aksine, ev soğuduğu için kombi yeniden çalıştırıldığında çok daha fazla doğalgaz tüketiyor. Bu nedenle kombiyi kapatmak yerine düşük sıcaklıkta çalıştırmak daha mantıklı.
“ODA TERMOSTATIYLA TASARRUF MÜMKÜN”
Oda termostatı kullanmak, kombinin hem daha dengeli çalışmasını sağlıyor hem de her 1 derece düşüşte yaklaşık yüzde 7’ye varan tasarruf sağlıyor. Bu da yıl sonunda faturada ciddi bir fark anlamına geliyor.
“RADYATÖRLERİN ÖNÜNÜ KAPATMA, ISIYI ENGELLEME”
Tasarrufun bir diğer önemli noktası da radyatörlerin doğru kullanılması. Üzerine çamaşır koymak, önünü perde ya da koltukla kapatmak, sıcak havanın yayılmasını engelliyor. Bu da daha fazla enerji harcanmasına yol açıyor. Radyatörlerin önü açık olmalı ki oda eşit ısınabilsin.
“DOĞRU KULLANIMLA YÜZDE 20’YE VARAN TASARRUF MÜMKÜN”
Tüm bu küçük ama etkili önlemler sayesinde kombileri daha uzun ömürlü, güvenli ve ekonomik şekilde kullanmak mümkün. Cem Bayramoğlu’nun verdiği bilgilere göre, doğru kullanım sayesinde doğalgaz faturalarında yüzde 20’ye varan düşüş sağlanabiliyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Vali Yunus Sezer liderliğinde 2025 yılına 50 yıllık hizmet sığdıran Edirne; tarımda üretim, sanayide yatırım ve sosyal hizmetlerde devrim yaparak bölgenin parlayan yıldızı haline geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi iş birliğiyle başlatılan "Sıcak Yuvam" projesiyle, 10 bin engelli hanesindeki sorunlar 6 ay içinde çözülecek.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Yücel Akkaş Ortaokulu, ilçe protokolünün gerçekleştirdiği anlamlı ziyaretle eğitimde birlik ve dayanışmanın güzel bir örneğine sahne oldu.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - İstanbul Maltepe Belediyesi, çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan vatandaşı kültür ve sanatla buluşturuyor.
Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden, Ordu’nun yetiştirdiği değerli sanatçı Aydın Beyoğlu, Beylikdüzü Tüm Ordulular Derneği Başkanı Nezir Karayün’ü dernek merkezinde ziyaret etti.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2026 yılının gelişi dolayısıyla yayımladığı mesajında, geride bırakılan yılın muhasebesini yaparak yeni yıla dair umut ve hedeflerini paylaştı.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadelede yürütülen kararlı çalışmaların son operasyonla bir kez daha sonuç verdiğini söyledi.
HABER: M. MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı videolu mesajında 2025 yılını değerlendirerek 2026’ya dair hedef ve beklentilerini milletle paylaştı.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü’nde yeni yıl öncesi yürekleri ısıtan anlamlı bir buluşma yaşandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde saat 14.00’te çalan alarm sonrası kırmızı kod tatbikatı yapıldı. Habersiz gerçekleştirilen tatbikatta, personelin acil duruma müdahale süresi ölçüldü.
Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Orhan Tıraşoğlu, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tıraşoğlu, 2026 yılının Beylikdüzü’ne, İstanbul’a ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
İstanbul ve Esenyurt’un tanınmış siyasetçi ve iş insanı Engin Doğru, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Doğru, 2026 yılının demokrasi, adalet ve sosyal dayanışmanın güçlendiği bir yıl olması temennisinde bulundu.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Dağ, 2026 yılının Esenyurt’a, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.