Konya Selçuklu'da SAGEM'den 'ergenlik' semineri

Konya Selçuklu'da SAGEM'den 'ergenlik' semineri

YAŞAM 3.03.2025 14:33:00 0
Konya Selçuklu

Aile yapısının güçlenmesine katkı sağlayan Selçuklu Aile Gelişim Merkezi’nde (SAGEM) ailelere yönelik “Ergenlik Dönemini Anlamak” semineri düzenlendi.

 - Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve açıldığı günden bu yana önemli çalışmalara imza atan SAGEM, aile içi ilişkileri desteklemek ve sağlıklı, bilinçli, mutlu ve huzurlu bir aile kurumunun oluşmasını sağlamak amacıyla eğitim seminerleri düzenlemeye devam ediyor.

Bu kapsamda çocukların ergenlik dönemini daha bilinçli ve doğru yönetebilmek amacıyla “Ergenlik Dönemini Anlamak” konulu seminer düzenledi.

Ergenlik döneminde fiziksel, duygusal ve bilişsel değişimleri daha iyi anlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak adına gerçekleştirilen seminerde “Ergenlik Döneminde Yaşanan Değişimler, Kimlik Gelişimi ve Bağımsızlık Arayışı, Ergen Beyninin Çalışma Yapısı, Ergenlerle Sağlıklı Bir İletişim Kurmak, Dijital Dünyanın ve Sosyal Çevrenin Etkisi” konuları uzman danışmanlar tarafından ailelere anlatıldı. Etkinlikte ergenlik döneminde gençlerin hem fiziksel hem duygusal hem de zihinsel olarak büyük değişimler yaşadıkları, kendilerini keşfetmeye başladıkları, ergenlik sürecinin getirdiği değişimlerin zaman zaman iletişim kopukluklarına, çatışmalara,  anlaşmazlıklara yol açabildiği ve ergenleri anlamanın, onların dünyasına doğru bir bakış açısıyla yaklaşmanın büyük bir önem taşıdığı bilgileri de aktarıldı.

Seminerin ardından SAGEM’den faydalanan aileler memnuniyetlerini dile getirerek Selçuklu Belediyesi Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya ve SAGEM’in uzman ekibine teşekkür etti.

Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

Özdemir, "Çanakkale Hakikatleri" Konferansında Yoğun İlgi Gördü

HABER / NEZİR KARAYÜN - Eğitimci ve yazar Ulaş Salih Özdemir, Çanakkale Savaşları'nın 110. yılı kapsamında 15 Temmuz Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "Çanakkale Hakikatleri" konferansında öğrenciler, öğretmenler ve davetli idi.

Alanya Belediyesi, Demirtaş Mahallesi'nde Asfalt Çalışmalarına Devam Ediyor

Alanya Belediyesi, kent genelinde yürüttüğü yol yapım ve asfaltlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Manavgat’ta Şoför Kapısı Olmayan Araç Trafiğe Çıktı!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.

Edirne'de Yurt Dışına Kaçmaya Çalışan 25 Şüpheli Yakalandı

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne’de son bir hafta içinde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla, yurt dışına kaçmaya çalışan 25 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Edirne Valisi Yunus Sezer'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Bolat’tan Milli Boksörlere Tebrik

HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda madalya kazanan milli sporcuları tebrik etti.

Edirne'de Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Uzunköprü ilçesinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonla yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi. 2 şüpheli tutuklandı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Velilere Eğitim Desteği

HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA – Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Maarif Modeli Ebeveyn Okulu" kursları, velilerin eğitim süreçlerine daha aktif katılımını sağlamak amacıyla 81 ilde uygulanmaya başlandı.

Karacan, Gönül Sofrasında Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan, 15 Mart Yetimler Günü kapsamında ilçedeki yetim çocuklar ve aileleriyle iftar programında bir araya geldi.

Tuna, Yetim Çocuklar ve Aileleri İle Gönül Sofrasında Buluştular

HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Büyükçekmece Kaymakamlığı, Ramazan ayında yetim çocuklar ve aileleri için anlamlı bir iftar programı düzenledi. Kaymakam Ali İkram Tuna, çocuklarla yakından ilgilenerek onların hayatlarına dokundu.

Bakan Bayraktar'ın Irak'la enerji diplomasisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak’ta petrolden doğal gaza elektrikten Kalkınma Yolu Projesi’ne kadar birçok farklı başlıkta görüşmeler gerçekleştirdi.

Teknolojinin öncü ismi 5. kez uluslararası arenada

Türk mühendislik dünyasının önde gelen isimlerinden Burak Yaka, uluslararası arenada yeni bir ödülle adını bir kez daha duyurdu.

Halk Oyunları kulüpler arası il yarışması

Türk mühendislik dünyasının önde gelen isimlerinden Burak Yaka, uluslararası arenada yeni bir ödülle adını bir kez daha duyurdu.

KEMANKEŞ 1'den başarılı bir seyir testi daha

Stratejik hedeflere karşı kullanılmak üzere Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar KEMANKEŞ 1'in yapay zeka tabanlı mini seyir füzesi testini başarıyla tamamladı.

nilTyum'DAN SANAT DOLU BİR YIL!

HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / YEHA - Edebiyatın büyüsü, müziğin tınısıyla buluştu. 2025 yılına damga vuran sanatçı nilTyum, kaleme aldığı eserleriyle müziği bir araya getirerek sanatseverleri büyüledi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.