Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gönüllü üniversite öğrencileri tarafından kurulan Kudüs Çalışma Grubu, Gazze başta olmak üzere, Filistin’deki insan hakları ihlallerine yönelik tarihsel ve güncel analizler sunan “Hafıza” sergisini Konyalılarla buluşturuyor.
KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Kudüs Çalışma Grubu, Gazze başta olmak üzere, Filistin’deki insan hakları ihlallerine yönelik tarihsel ve güncel analizler sunmayı amaçlayan “Hafıza” sergisi düzenliyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ın ev sahipliğinde düzenlenen sergiyi ziyaret etti.
Ziyaret sonrası sergi hakkında görüşlerini paylaşan Başkan Altay, “Bugünlerde İslam dünyasının en önemli gündemi Filistin ve Kudüs’te yaşanan acı. Aksa Tufanı ile başlayan İsrail’in zulmünü arkadaşlarımız bir nebze de olsa anlatmakla ilgili çok önemli bir çalışma yürüttüler. Buradaki bütün çalışma, emek, tasarım dahil olmak üzere Kudüs Çalışma Grubu’ndaki gençlerimize ait. Biz sadece onlara mekan ve imkan sunduk. Acılar unutuldukça tekrar yaşanmaya mahkumdur. Onun için tüm Konyalıların, Filistinli kardeşlerimizin acısını unutmamak, hafızalarını tazelemek ve boykot düşüncesini diri tutmak adına bu önemli sergiyi ziyaret etmelerini bekliyorum” değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise, “İnsanlar zaman içinde olup bitenleri unutur. Onu unutturmayacak tek şey yaşananların zihinlerde taze tutulabilmesidir. Bu noktada gençlerimize teşekkür ediyoruz, Büyükşehir Belediyemize özellikle teşekkür ediyoruz. Bu tür organizasyonlarda her zaman salonlarını açıyor. Duyarlılık söz konusu olduğu zaman Konya’mızın farklı bir yeri var” dedi.
“Hafıza” sergisi Ramazan ayı boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta ziyarete açık olacak.
ERCAN KUTLU / EĞİTİMDEN HABERLER - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer alan Olympos Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları, tarihe ışık tutan yeni bulgularla dikkat çekiyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Temel Başalan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, beklenen yoğun kar yağışı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak sahaya indi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Hakimler ve Savcılar Kurulu kararnamesiyle Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Hikmet Fazıl Balcı atandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumuna ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapıldı.
HABER / NEZİR KATAYÜN / ESENYURT - Esenyurt AK Parti Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda ilçede ve çevre ilçelerde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Selimiye Camii restorasyonunun aslına uygun şekilde yürütülmesi için sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Valiliği, 12 Ocak 2026 Pazartesi günü kent genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm resmi ve özel okullarda eğitime ara verildimi?
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Soğuk havaya rağmen Üreten Kadınlar Pazarı’nda gözleme ve lokma kokuları vatandaşları çekerken, anne lezzetleri ilgi görüyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesine,
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Beylikdüzü ilçe genelinde ortaokul kademesinde görev yapan müzik öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminer.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.