Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gönüllü üniversite öğrencileri tarafından kurulan Kudüs Çalışma Grubu, Gazze başta olmak üzere, Filistin’deki insan hakları ihlallerine yönelik tarihsel ve güncel analizler sunan “Hafıza” sergisini Konyalılarla buluşturuyor.
KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Kudüs Çalışma Grubu, Gazze başta olmak üzere, Filistin’deki insan hakları ihlallerine yönelik tarihsel ve güncel analizler sunmayı amaçlayan “Hafıza” sergisi düzenliyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ın ev sahipliğinde düzenlenen sergiyi ziyaret etti.
Ziyaret sonrası sergi hakkında görüşlerini paylaşan Başkan Altay, “Bugünlerde İslam dünyasının en önemli gündemi Filistin ve Kudüs’te yaşanan acı. Aksa Tufanı ile başlayan İsrail’in zulmünü arkadaşlarımız bir nebze de olsa anlatmakla ilgili çok önemli bir çalışma yürüttüler. Buradaki bütün çalışma, emek, tasarım dahil olmak üzere Kudüs Çalışma Grubu’ndaki gençlerimize ait. Biz sadece onlara mekan ve imkan sunduk. Acılar unutuldukça tekrar yaşanmaya mahkumdur. Onun için tüm Konyalıların, Filistinli kardeşlerimizin acısını unutmamak, hafızalarını tazelemek ve boykot düşüncesini diri tutmak adına bu önemli sergiyi ziyaret etmelerini bekliyorum” değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise, “İnsanlar zaman içinde olup bitenleri unutur. Onu unutturmayacak tek şey yaşananların zihinlerde taze tutulabilmesidir. Bu noktada gençlerimize teşekkür ediyoruz, Büyükşehir Belediyemize özellikle teşekkür ediyoruz. Bu tür organizasyonlarda her zaman salonlarını açıyor. Duyarlılık söz konusu olduğu zaman Konya’mızın farklı bir yeri var” dedi.
“Hafıza” sergisi Ramazan ayı boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta ziyarete açık olacak.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ESENYURT- Esenyurt Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda beklenen kar yağışına karşı ilçenin dört bir yanında hazırlıklarını tamamladı.
HABER/ NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - Altın, dünya genelinde yaşanan gelişmelerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Uzun süredir yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın, dolar bazında değer kazanmaya devam ederken tarihi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), aralarında Ali Palabıyık’ın da bulunduğu 9 hakemi PFDK'ya sevk etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda gençlerde yerli üretim bilincini ve millî teknoloji farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen Yerli ve Millî Teknoloji Ürünleri.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri için okul sıraları adeta birer sektörel mutfağa dönüştü.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra ilçesine bağlı Özdil Mahallesi’nde kurulmak istenen taş ocağına karşı çıkan mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla birlikte bazı bakanlık ve kamu kurumlarında önemli görev değişiklikleri yapıldı.
İçimden geleni yaptım, sokakta ne duyuyorsam onu söyledim. Şarkılarım insanların duygusuna dokunduysa ne mutlu bana. İki bin yirmi beş yılına damga vuran bu yolculukta adımın zirveyle anılması benim için büyük bir gurur oldu.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü Belediyesi, ilçede daha temiz, daha düzenli ve daha sağlıklı bir yaşam için çevre kirliliğine karşı yeni bir dönemi başlattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen devir teslim töreni, sadece bir görev değişimi değil; vefa, emanet ve dava bilincinin güçlü şekilde hissedildi.
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenol Saygılı, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Saygılı, bu mübarek gecenin gönüllerin arınmasına, birlik ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını temenni etti.
Beylikdüzü’nün Yakuplu Mahallesi’nde yer alan Ahi Evran Parkı’nda yaşanan yangının ardından hem hukuki süreç hem de yenileme çalışmaları kısa sürede tamamlandı. Park, yeniden düzenlenerek mahalle sakinlerinin kullanımına açıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.