Bakırköy'de Alice isimli sokak köpeğine cinsel istismarda bulunmaktan tutuklanan ardından adli kontrolle serbest bırakılan P.T’nin yargılandığı dava, Bakırköy 38. Asliye Mahkemesi'nde görüldü. Bakırköy Belediyesi’nin de müdahil olduğu davada kararını açıklayan mahkeme, sanık hakkında 1 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine ve 30 bin lira adli para cezası uygulanmasına hükmetti
İSTANBUL (İGFA) - Bakırköy Belediyesi, ülkede yaşanan olumsuz olayların hukuksal boyutta takipçisi olmaya devam ediyor. Haziran ayında yaşanan olayda, P.T. isimli şahsın, Bakırköy Florya’da Alice isimli köpeği ormanlık alana götürdüğünü gören vatandaşlar durumdan şüphelenmiş, telefon kameralarıyla olayı kayda alarak şahıstan şikâyetçi olmuştu.
İhbar üzerine harekete geçen polis şüpheliyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Duruşmaya Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun talimatıyla Bakırköy Belediyesi müdahil olmuş, Belediyenin kendi tüzel kişiliğiyle ve mahkeme kararıyla 'katılan' sıfatıyla davaya dâhil olma talebi ve kabulü, hayvana yönelik suçlar açısından Türkiye'de emsal haline gelmişti. Gerçekleştirilen duruşmada üzerine atılı suçları kabul etmeyen P.T. tahliyesini talep etmiş, sanık serbest bırakılmıştı.
Bakırköy Belediyesi Veteriner İşleri Şefliği tarafından hazırlanan rapor ile istismar kanıtlandı
P.T’nin yargılandığı dava 9 Ocak 2025 tarihinde Bakırköy 38. Asliye Mahkemesi'nde tekrar görüldü.
Davaya katılan Bakırköy Belediye Başkanlığı, İstanbul Barosu ve müşteki vekilinin hazırlanan bilirkişi raporuna ilişkin beyanları üzerine Cumhuriyet Savcısı mütalaasını sunarak “Sanığın köpeğe tecavüz ettiği, köpeği sürüklediği, Bakırköy Belediyesi Veterinerlik İşleri Şefliği tarafından tecavüz hususunun tespit edilerek, sabit olduğu, bilirkişi raporu doğrultusunda sanığın atılı suçları işlediği anlaşılmakla, alt sınırdan uzak şekilde cezalandırılmasına karar verilmesini” talep etti. Mahkemece aynı gün verilen kararda, sanığın 1 yıl 6 ay hapis cezası ve 300 gün Adli Para Cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
“VERİLEN KARARI YETERLİ BULMADIK, GEREKEN ÇABAYI SARF EDECEĞİZ”
Bakırköy Belediye Başkanlığı adına davaya katılan Avukat Esin Karaoğlu davanın başından beri takipçisi olduklarını ve verilen cezayı yeterli bulmadıklarını belirterek, "Bakırköy Belediye Başkanımız Sayın Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu'nun bu konudaki hassasiyeti ve bizi yetkilendirmesi üzerine Bakırköy halkımızın da bu konudaki kamu vicdanından ötürü duruşmaya katıldık. Katılma talebimiz, mahkemece kabul edildiği için bu konuda ayrıca bir mutluluk duymuştuk. Savcı mütalaasında da rapor doğrultusunda suçun oluştuğuna dair bütün tespitler vardı esasında. Fakat mahkemece verilen kararı yeterli bulmadık; tabii ki üst sınırdan verilmediği için. Bu konuda itirazlarımız devam edecek. Suçlunun gereken cezayı alması için gereken çabayı sarf edeceğiz" diye konuştu.
İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
AK Parti Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Birim Başkanı Mustafa Gevrek, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gevrek, 2026 yılının birlik, kardeşlik ve manevi değerlerin daha da güçlendiği bir yıl olması temenni etti.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından yaptığı açıklamalarda hem Türkiye’nin yeni yıla güçlü bir şekilde girdiğini vurguladı.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanan siyasi parti üye sayılarını değerlendirdi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nün kamera çalışmalarıyla Karaağaç Mahallesi’nde yol kenarına hafriyat döken sürücü suçüstü yakalandı. Toplam 63.592 TL idari para cezası uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Türkmen Köyü’nde 52 mahalle ve köy muhtarı ile vatandaşlarla bir araya gelerek devam eden ve planlanan yatırımları değerlendirdi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZ - Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Av. Önder Serkan Çebi, yılın son gününde ilçeyi adım adım dolaşarak kamu kurumları, belediye çalışanları ve esnafla bir araya geldi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT- Esenyurt Belediye Tiyatrosu, 2025 tiyatro sezonunda sergilediği performansla büyük bir başarıya imza attı.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı İncekum Mahallesi’nde yapılan yol ve kavşak düzenlemesi, bölgedeki esnafı zor durumda bıraktı.
2025’in en çok aranan oyuncuları ve yapımları belli oldu
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Araştırmacı Yazar Ersin Şenerler, yılın son gününde Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.