Bakırköy'de Alice isimli sokak köpeğine cinsel istismarda bulunmaktan tutuklanan ardından adli kontrolle serbest bırakılan P.T’nin yargılandığı dava, Bakırköy 38. Asliye Mahkemesi'nde görüldü. Bakırköy Belediyesi’nin de müdahil olduğu davada kararını açıklayan mahkeme, sanık hakkında 1 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine ve 30 bin lira adli para cezası uygulanmasına hükmetti
İSTANBUL (İGFA) - Bakırköy Belediyesi, ülkede yaşanan olumsuz olayların hukuksal boyutta takipçisi olmaya devam ediyor. Haziran ayında yaşanan olayda, P.T. isimli şahsın, Bakırköy Florya’da Alice isimli köpeği ormanlık alana götürdüğünü gören vatandaşlar durumdan şüphelenmiş, telefon kameralarıyla olayı kayda alarak şahıstan şikâyetçi olmuştu.
İhbar üzerine harekete geçen polis şüpheliyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Duruşmaya Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun talimatıyla Bakırköy Belediyesi müdahil olmuş, Belediyenin kendi tüzel kişiliğiyle ve mahkeme kararıyla 'katılan' sıfatıyla davaya dâhil olma talebi ve kabulü, hayvana yönelik suçlar açısından Türkiye'de emsal haline gelmişti. Gerçekleştirilen duruşmada üzerine atılı suçları kabul etmeyen P.T. tahliyesini talep etmiş, sanık serbest bırakılmıştı.
Bakırköy Belediyesi Veteriner İşleri Şefliği tarafından hazırlanan rapor ile istismar kanıtlandı
P.T’nin yargılandığı dava 9 Ocak 2025 tarihinde Bakırköy 38. Asliye Mahkemesi'nde tekrar görüldü.
Davaya katılan Bakırköy Belediye Başkanlığı, İstanbul Barosu ve müşteki vekilinin hazırlanan bilirkişi raporuna ilişkin beyanları üzerine Cumhuriyet Savcısı mütalaasını sunarak “Sanığın köpeğe tecavüz ettiği, köpeği sürüklediği, Bakırköy Belediyesi Veterinerlik İşleri Şefliği tarafından tecavüz hususunun tespit edilerek, sabit olduğu, bilirkişi raporu doğrultusunda sanığın atılı suçları işlediği anlaşılmakla, alt sınırdan uzak şekilde cezalandırılmasına karar verilmesini” talep etti. Mahkemece aynı gün verilen kararda, sanığın 1 yıl 6 ay hapis cezası ve 300 gün Adli Para Cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
“VERİLEN KARARI YETERLİ BULMADIK, GEREKEN ÇABAYI SARF EDECEĞİZ”
Bakırköy Belediye Başkanlığı adına davaya katılan Avukat Esin Karaoğlu davanın başından beri takipçisi olduklarını ve verilen cezayı yeterli bulmadıklarını belirterek, "Bakırköy Belediye Başkanımız Sayın Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu'nun bu konudaki hassasiyeti ve bizi yetkilendirmesi üzerine Bakırköy halkımızın da bu konudaki kamu vicdanından ötürü duruşmaya katıldık. Katılma talebimiz, mahkemece kabul edildiği için bu konuda ayrıca bir mutluluk duymuştuk. Savcı mütalaasında da rapor doğrultusunda suçun oluştuğuna dair bütün tespitler vardı esasında. Fakat mahkemece verilen kararı yeterli bulmadık; tabii ki üst sınırdan verilmediği için. Bu konuda itirazlarımız devam edecek. Suçlunun gereken cezayı alması için gereken çabayı sarf edeceğiz" diye konuştu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar Belediyesi, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini tüm ilçeye yaymak için hazırlıklarını tamamladı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçe halkının toprakla olan bağını kuvvetlendirmek ve komşuluk hukukunu canlandırmak adına hayata geçirilen Hobi Bahçeleri’nde 7. dönem kura heyecanı yaşandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii, restorasyonun ardından arafe günü ikindi namazıyla yeniden ibadete açıldı; vatandaşlar hasretle camiye akın etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar olarak Ramazan ayı öncesinde temel gıda ürünlerindeki fiyat hareketlerini yakından inceledik.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Manisa Vakfı Başkanı Ercan Oğuz, Başkan Vekili Önder Güzelarslan ve beraberindeki vakıf yöneticileri, Esenyurt’ta görev yapan Manisalı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.