Kurallara Uymak Dinimizin Emri

Nur Haktan’ın sunumuyla Şehir Ekranı TV’de izleyiciyle buluşan ‘Esenler’de Ramazan’ programının konuğu ilahiyatçı- akademisyen Prof.Dr. M. Cevat Akşit oldu. Covid-19 sürecinde herkesin dikkatli olması gerektiğini belirten Akşit, ku

İSTANBUL 26.04.2021 10:00:01 2238 0
Kurallara Uymak Dinimizin Emri

Kurallara Uymak Dinimizin Emri

Nur Haktan’ın sunumuyla Şehir Ekranı TV’de izleyiciyle buluşan ‘Esenler’de Ramazan’ programının konuğu ilahiyatçı- akademisyen Prof.Dr. M. Cevat Akşit oldu. Covid-19 sürecinde herkesin dikkatli olması gerektiğini belirten Akşit, kurallara uymanın dinimizin bir emri olduğunu söyledi.

Şehir Ekranı TV ekranlarında izleyiciyle buluşan ‘Esenler’de Ramazan’ programı, her akşam birbirinden değerli isimleri evlerinize konuk etmeye devam ediyor. Hafız Fatih Turgut’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ‘Anadolu Erenleri’nden Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin yaşantısını konu alan bir film de izleyiciyle buluştu. Programa video konferans ile katılan ilahiyatçı-akademisyen Prof. Dr. Cevat Akşit ise Covid-19 sürecinde herkesin dikkatli davranarak üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Tedbir Bizden Takdir Allah’tan

Kurallara uymanın dinimizin bir emri olduğunu söyleyen Akşit, “Peygamber Efendimiz (S.A.V.), ‘Bir yerde salgın hastalık varsa oradan dışarı çıkmayın, başka yerdeyseniz oraya girmeyin’ buyuruyor. Kurallara uymayanlar dinimizin emrini çiğniyor. Tedbir bizden, takdir Allah’tan” dedi.

Ramazan ayında sağlıklı olan ve herhangi bir özrü bulunmayan kimselerin oruç tutması gerektiğini belirten Akşit, şunları kaydetti:

“Recep Allah’ın ayı, Şaban Peygamberin, Ramazan ise Müslümanlara tahsis edilmiş bir aydır. Ramazan’ın her gecesi Kadir Gecesi olabilir. Kadir Gecesi ise bin aydan daha hayırlıdır. Bir mümin Ramazan gecelerini ihya ederse bin aydan hayırlı bir iş yapmış olur. Efendimiz (S.A.V.) bu ayı tefekkür ile geçirmiş” şeklinde konuştu.

Dost Meclisi’nden Konser

Ramazan’ın manevi atmosferini ekranlara taşıyan Şehir Ekranı TV’de her akşam izleyiciyle buluşan ‘Esenler’de Ramazan’ programının konuğu olan ESEV Dost Meclisi ekibi, pek çok eser seslendirerek kulakların pasını sildi.

Programda ayrıca sunucu Nur Haktan’ın sorduğu soruya en hızlı yanıtı vererek ödül almaya hak kazanan izleyici açıklandı.

 


Uğur Yücel ile hâlâ evliyiz, boşanamadık

Gazeteci Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk olan usta oyuncu Derya Alabora, 1983’de evlendiği Uğur Yücel ile 30 yıl önce evleri ayırdıklarını ama hâlâ boşanmadıklarını itiraf etti.

Vinç Belediyeyi Harekete Geçirdi..!

Çakmaklı Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu bitişiğindeki inşaat çalışmasında kullanılan kule vinç öğrenciler açısından risk oluşturunca Büyükçekmece Belediyesi harekete geçti.

BAŞKAN ÖZER MUHTARLARLA BULUŞTU

Özer, muhtarların talep ve önerilerini dinleyerek, “Birlikte kamusal yararı gözetecek, halkı esas alacak işler yapmalıyız. Çünkü amacımız halka hizmet. Halk olduğu için bizler varız. Bu anlayışla çalışmalıyız” dedi.

Maarif Platformundan Müfredat Çağrısı

.

Çalık: Gençlerimize Hak Ettikleri Değeri Vermeye Kararlıyız

Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak, gençlerimize hak ettikleri değeri vermeye kararlıyız. Onların umutlarını, hayallerini başka memleketlerde aramalarını istemiyoruz. 19 Mayıs ruhu, her yaptığımız işte bize ilham oluyor” ifadele

Yanardağ, Okurlarıyla Buluştu

Konuşmasında geçmişten günümüze uzanan bir alanda din-devlet-toplum ilişkisini de değerlendiren Yanardağ, söyleşisinin ardından BAKSM’de kitaplarını Beylikdüzülü okurları için imzaladı.

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?

Kamu – Özel İşbirliği (KÖİ) modeli, hayata geçirdiği mega projelerle Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Ülke kalkınırken projelere yönelik eleştiriler de vergi kaybının yanı sıra bütçe ve Hazine’ye verdiği yük, kamu borçlanması,

Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Tüm dünyada büyük bir okur kitlesi tarafından gün geçtikçe daha da yakından takip edilen yazar, bu kitapta “Barış Psikolojisi” konusunu bütün detaylarıyla, kapsamlı bir biçimde ele alıyor. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitapta barış,

Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği

Sabahın ilk saatlerinde göreve başlayan Avcılar Belediyesi ekipleri mahalleyi sokak sokak gezerek çalışmalarını gerçekleştirdi . Avcılar’ın genç ve dinamik başkanı Utku Caner Çaykara da çalışmaları yerinde takip etti.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.