Manisa Büyükşehir Belediyesi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda görme ve işitme engelli bireylere yönelik betimlemeli belgesel gösterimi gerçekleştirdi.
MANİSA (İGFA) - Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi ile Herkes için Turizm Derneği iş birliğiyle Kültür Merkezi Lale Salonu’nda yapılan gösterimde sesli betimleme ve işaret dili çevirisi ile tam erişilebilir şekilde hazırlanan “Efes’ten Bergama’ya” adlı belgesel engelli vatandaşlarla buluştu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği engelsiz etkinliklerle toplumun tüm kesimlerinin kültürel hayata katımını destekliyor. Bu kapsamda Büyükşehir, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı katkılarıyla Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen “Efes’ten Bergama’ya” erişilebilir belgesel gösterimi, Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi ve Herkes İçin Turizm Derneği iş birliğiyle düzenlendi.
Efes ve Pergamon Anlatıldı
Gösterimde, İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ve Bergama’daki Pergamon Antik Kenti’ne dair tarihi bilgiler sunularak, engelli bireylerin bu antik kentlere yaptığı yolculuk hikayesi anlatıldı. Hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik hazırlanan belgesel, antik dünyanın büyüleyici atmosferini katılımcılara hissettirdi.
Manisa’da yaşayan engelli bireyler ve çocukların ilgi gösterdiği sesli betimleme ve işaret dili çevirisi ile tam erişilebilir gösterim toplumun tüm kesimlerinin kültürel mirasımıza daha yakından tanıklık etmesini sağladı.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 takvim yılında ücret geliri elde eden gerçek kişilerin vergilendirilmesine yönelik hazırlanan “Ücret Geliri Elde Edenler İçin Vergi Rehberi” güncellenerek kamuoyunun kullanımına sunuldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN - İstanbul Aksaray’daki merkezinde geleneksel iftar programını bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştiren Manisa Vakfı, hemşerilerini aynı sofrada buluşturdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Karate Yıldızlar Ligi’nde önemli dereceler elde eden Beylikdüzü Diyanet Gençler Spor Kulübü sporcuları, antrenörleriyle birlikte Beylikdüzü İlçe Müftüsü Selami Sayın’ı makamında ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, Ramazan etkinlikleri kapsamında Kavaklı Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Seyithan İzsiz, Esenyurt’ta düzenlenen “STK Temsilcilerimiz ile Büyük Aile Sofrası” iftar programında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İsrail ordusunda görev aldığı öne sürülen vatandaşlara ilişkin iddiaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın milli ve manevi değerlerle iç içe büyümesi, bir toplumun köklerine sadık kalarak yükselmesinin en temel şartıdır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.