Market Denetimleri
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İl Ticaret Müdürlüğü, kent genelindeki marketlerde fiyat etiketi, gramaj ve son kullanma tarihlerini içeren geniş kapsamlı denetimlerini sürdürüyor. Tüketici haklarını koruma amacıyla yapılan bu denetimlerde, raf fiyatlarıyla kasada alınan ücretlerin uyumu da inceleniyor.
FİYAT UYUŞMAZLIKLARI VE GRAMAJ KONTROLLERİ
Denetim ekipleri, marketlerde farklı ürünlerin fiyatlarını kontrol etmek için alışveriş sepetlerine çeşitli ürünler ekleyerek kasaya yöneliyor ve raf fiyatıyla kasada ödenen fiyatları karşılaştırıyor. Etiketsiz ürünler ve fiyat farkı olan ürünler detaylı olarak incelenirken, gramajların doğru olup olmadığı ve raf ömrü dolan ürünlerin kontrolü de sağlanıyor. Özellikle gıda ürünlerinde son kullanma tarihinin geçmemiş olması, tüketici sağlığını korumak için önemle üzerinde durulan bir kriter olarak vurgulanıyor.
USULSÜZLÜK TESPİTİNDE YASAL İŞLEM YAPILIYOR
Yapılan denetimlerde usulsüz durumlarla karşılaşılması halinde, Zabıta ekipleri ve İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri gerekli tutanakları hazırlayarak yasal işlem başlatıyor. Market işletmecilerine yasalara uygun hareket etmeleri konusunda uyarılar yapılırken, tüketiciler de alışverişlerinde dikkatli olmaya davet ediliyor.
VATANDAŞLARDAN DESTEK
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ve İl Ticaret Müdürlüğü, piyasanın adil ve şeffaf bir şekilde işlemesi, tüketici güvenliğinin sağlanması için bu denetimlerin devam edeceğini belirtti. Vatandaşların büyük destek verdiği bu denetim faaliyetleri, haksız rekabetin önüne geçilmesini sağlarken, marketlerde etik ve yasal kuralların uygulanmasını teşvik ediyor.
Haber: Mehmet Ünal
Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda hamsi fiyatları adeta dibe vurdu. Hamsinin kilogramı 60 liradan, 4 kilosu ise 200 liradan satılmaya başlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, son bir yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla ilçeye adeta yeni bir kimlik kazandırdı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin çatısında renkli görüntüler oluştu. Genel Merkez binasının terasında yetiştirilen safranlar hasat edildi.
AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanının görevden alınmasının ardından ilçede yeni ilçe başkanının kim olacağı merak konusu haline geldi. Parti kulislerinde ise dikkat çeken bir isim öne çıkıyor.
Büyükçekmece Genç Girişimci İş Adamları Derneği (BÜYGİAD) Başkanı İlhan Yıldız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Son günlerde balık tezgahlarında hareketlilik arttı. Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda hamsinin kilosu 89 liraya, 4 kilosu ise 300 liraya kadar düştü.
Büyükçekmece İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şenol Saygılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında,
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet’in Türk milletinin en büyük ortak değeri ve bağımsızlığın sembolü olduğunu vurguladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükçekmece İlçe Başkanı Nesri Hacı, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında,
MHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Grup Başkan Vekili Mehmet Tuvalak, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda,
Marmara Nakliyecileri Derneği Başkanı Halil Kanat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
AK Parti Büyükçekmece eski ilçe başkanlarından, belediye başkan adayı, siyasetçi, iş insanı ve mali müşavir Recep Erol, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda,
Eski Gürpınar Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Velittin Küçük, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet’in milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en büyük eseri olduğunu belirtti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.