Memur Olmayanlar Artık Yararlanamayacak
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ek ders uygulamasında önemli bir değişiklik yaptı. Yeni karara göre, artık yalnızca kamu görevlileri ek ders ücreti alabilecek. Memur olmayan kişilere bu ücret verilmeyecek. Düzenleme 16 Mayıs 2025 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
"KAMU DIŞINDAN GÖREVLENDİRMEYE SON VERİLDİ"
Eskiden sosyal hizmet merkezlerinde ya da diğer bağlı eğitim birimlerinde memur olmayan kişiler de ek ders karşılığında çalıştırılabiliyordu. Ancak bu uygulama artık sona erdi. Bakanlık, sadece belirli gruplardan kişileri görevlendirecek.
"KİMLER GÖREV ALABİLECEK"
Yeni düzenlemeye göre eğitim görevlisi olarak görevlendirilebilecek kişiler şunlar:
"MEMUR OLMAYANLAR ARTIK GÖREV ALAMAYACAK"
Bu değişiklikle birlikte, memur olmayan kişiler artık sosyal hizmet merkezlerinde veya bakanlığa bağlı diğer eğitim birimlerinde ek ders ücretiyle görevlendirilemeyecek. Bu karar, hem kamu personel sistemine uyum sağlamak hem de bütçe disiplini açısından atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı heyeti, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’ı makamında ziyaret ederek yeni dönemde başarı temennilerini iletti.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan açık hava aktiviteleri, beraberinde önemli bir sağlık riskini de gündeme getiriyor:
HABER / NEZİR KARAYÜN – ADOM AJANS - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda merakla beklenen değişim gerçekleşti. İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, yeni yürütme kurulu üyelerini ve görev dağılımlarını kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 2024 yılı içinde elde edilen gelirlere ilişkin Gelir Vergisi 2’nci taksit ödeme dönemi başladı. Mükellefler, 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirebilecek.
İstanbul'da düzenlenen operasyonda 1 ton kaçak et ele geçirildi. Etlerin mühürsüz ve sağlıksız koşullarda saklandığı tespit edilirken, uzmanlar halk sağlığına dair kritik uyarılarda bulundu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortaklığıyla faaliyet gösteren Akçansa, 2024 yılına ait Entegre Faaliyet Raporu’nu engelsiz biçimde yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığında kullanılan 5 akıllı ilacın SGK kapsamına alındığını duyurdu. Bu adım, 48 bin hastanın hayatına doğrudan katkı sağlayacak.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Yesevi Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Cömert, Edirne'yi Balkanlar'a yönelik stratejilerinin merkez üssü olarak belirlediklerini duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 28 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çatalca’ya atanan Kaymakam Yasin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk siyasetinde iz bırakan isimlerden biri olan Eski Kumburgaz Belediye Başkanı Hayri Erçağ, dualarla ve gözyaşlarıyla ebediyete uğurlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, ilçenin sorunlarını tüm yönleriyle ortaya koyan kapsamlı raporun ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Yangınlar doğayı ve hayatı tehdit ediyor. Tarım arazileri küle döndü, uçuşlar iptal edildi, vatandaşlar zor durumda. Saha röportajlarıyla olayın gerçek yüzü haberimizde.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.