Memurluk Hayali Güçleniyor
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS Türkiye genelinde yapılan bir ankete göre, çalışanların yüzde 76’sı çocuklarının devlet memuru olmasını istiyor. Velilerin çoğu masa başı, garantili işlerin peşinde.
Masa Başı Güvenceli İş
Çocuklarının geleceği için en iyi yolu arayan ailelerin tercihi netleşti. Türkiye genelinde binlerce çalışanın katıldığı bir anket, anne ve babaların çocukları için nasıl bir eğitim ve kariyer planladığını ortaya koydu. Ankete göre katılımcıların büyük bir kısmı, çocuklarının devlet memuru olmasını tercih ediyor.
Üniversite Eğitimi Hala Zirvede
"Çocuğunuz için nasıl bir eğitim yolunu daha uygun görüyorsunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 51’i “Üniversite okuyup ardından iş hayatına atılsın” cevabını verirken, yüzde 38’i meslek lisesi tercihini sundu. Yüzde 11’lik kesim ise kararsız olduğunu belirtti.
Devlet Memurluğu Ailelerin Ortak Arzusu
Ankette dikkat çeken bir diğer sonuç ise devlet memurluğu üzerineydi. Katılımcıların yüzde 76’sı, çocuklarının devlet memuru olmasını istediğini söylerken, sadece yüzde 24’ü bu fikre sıcak bakmadığını belirtti. Bu durum, ekonomik istikrarsızlık dönemlerinde sabit gelire sahip mesleklerin aileler tarafından ne kadar kıymetli görüldüğünü gösteriyor.
Çocuklar Ofiste Olsun, Sahada Değil
Ankete katılanların yüzde 63’ü çocuklarının masa başı işlerde çalışmasını isterken, yüzde 37’lik kesim ise el becerisi isteyen meslekleri tercih etti. Yönetici, muhasebeci ya da mühendis gibi ofis işleri; teknisyenlik, kuaförlük ve aşçılığın önünde yer aldı.
Meslek Lisesine Destek Var, Ama Şartlı
“Çocuğunuzun bir meslek lisesine gitmesine nasıl bakarsınız?” sorusuna ise yüzde 61 “Olumlu bakarım ama üniversite şansı da olsun isterim” dedi. Bu oran, toplumda mesleki eğitime verilen önemin arttığını, ancak üniversite eğitiminin hâlâ prestijli görüldüğünü ortaya koyuyor.
Çoğunluk Türkiye’de Kalsın İstiyor
Katılımcıların yüzde 57’si çocuklarının Türkiye’de çalışmasını isterken, yüzde 43’lük kayda değer bir kesim ise yurt dışında çalışmasını tercih edeceğini ifade etti. Bu oran, globalleşen dünyada gençlerin yurt dışına açılma isteğiyle ailelerin güvenli bir gelecek arayışı arasında bir denge arandığını gösteriyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Memurlara verilen 8.043 TL’lik seyyanen zammın emeklilere yansıtılmaması yargıya taşındı. Yargıtay emekli hâkimi Seyfettin Çilesiz’in açtığı davada Memur-Sen yöneticileri ve avukatları duruşmada yer aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, öğrencilerin temiz ve sağlıklı içme suyuna ücretsiz erişimini sağlamak amacıyla okullara su sebili yerleştirme uygulamasını hayata geçirdi.
Büyükçekmece İş Adamları Derneği BİAD ve İktisadi ve Kültürel Kalkınma Platformu İKAP Genel Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Muhammed Mustafa Karayün, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen ve TOKİ ile Emlak Konut iş birliğiyle hayata geçirilecek Gürpınar Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtım programı yoğun katılım.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt Siteler Ortaokulu Müdürü Ferdi Altın, uzun yıllara dayanan eğitim yöneticiliği tecrübesiyle ilçede örnek gösterilen isimler arasında yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şehit Öğretmenler Anısına Öğretmenler Arası Voleybol Turnuvası,
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen Beylikdüzü Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi ile Beylikdüzü Planetaryumu, çocukları ve gençleri bilim, sanat ve uzayla buluşturmaya devam ediyo
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, okul ziyaretleri yaptı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt, büyük düşünür ve mutasavvıf Hz. Mevlana’nın vuslatının yıl dönümünde anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğiyle Afetlere Karşı Kentsel Dirençlilik Çalıştayı düzenledi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ESENLER - Esenler Belediyesi Futbol Gelişim Merkezi, Türk futbolunun geleceğine katkı sağlayacak önemli bir eğitime ev sahipliği yapıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Bilim Sanat Merkezi Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sınavı kapsamında Esenyurt Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.