Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl "merdiven altı" faaliyet gösterdiğini tespit ettiği birçok ruhsatsız kursu kapattı ve bu yerlere kestiği ceza miktarı yaklaşık 250 milyon lira oldu.
ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığınca, geçen yıl "merdiven altı" kurumlarla mevcut mücadele uygulamalarına ek olarak çevrim içi ihbar hattı kurulmuş ve bütün özel öğretim kurumlarına karekod kimlik tanımlaması yapılarak velilerin bu kodları okutup kurumların izinli olup olmadıklarının görülebilmesine imkân sağlayan çalışmaları içeren bir dizi yenilik de hayata geçirilmişti.
Bakanlık, devletin millî güvenliğine tehdit oluşturan, ekonomik ve sosyal problemleri de beraberinde getiren, "merdiven altı" olarak tabir edilen kurslarla ilgili mücadeleye İçişleri Bakanlığı iş birliğinde devam ediyor.
Bu kapsamda Bakanlık, bu yıl konuya ilişkin gelen bilgi ve ihbarları düzenli değerlendirerek izinsiz faaliyet gösteren yerlerin bulunduğu illerde yapılması gereken işlemler hususunda valiliklerle güçlü irtibatını da sürdürdü.
VALİLİKLERE 2 BİN 325 YERLE İLGİLİ SORUŞTURMA YAZISI GÖNDERİLDİ
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Ocak'tan bugüne "merdiven altı" eğitim faaliyeti yaptığı belirtilen 79 ildeki 2 bin 325 yerle ilgili inceleme/soruşturma yapılması için valiliklere yazı gönderdi, Bin 243 yerle ilgili de Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı devreye girdi. Gerekli işlemlerin ardından 2024'te yaklaşık bin izinsiz kurs kapatıldı. Ayrıca bazı yerlerin kapatma işlemleri de devam ediyor.
İzinsiz eğitim öğretim faaliyeti yaptığı belirlenen bu kurslara bu yıl yaklaşık 250 milyon lira idari para cezası uygulandı.
Gelecek yıl da izinsiz faaliyette bulunan eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, kariyer rehberliği, eğitim koçluğu, koçluk merkezi, ödev merkezi veya testevi, eğitim rehberliği, dil konuşma bozuklukları merkezi, etüt merkezi ve matematik kulübü gibi yerlere hem valilik hem de Bakanlık müfettişlerince yürütülen denetimler, artarak devam edeceği öğrenildi.
Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Hayrullah Can, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Büyükçekmece Dr. Sadık Ahmet İlkokulu Müdürü Süleyman Topsakal, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayımladı.
Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ceylan, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Büyükçekmece Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Mevlüd Kemal Okumuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Esenyurt Yusuf Özvatan Ortaokulu Müdürü Özkan Dağ, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı. Dağ, mesajında öğretmenliğin toplumun geleceğini inşa eden en değerli görevlerden biri olduğunu vurguladı.
İstanbul Büyükçekmece Şehit Batuhan Ergin Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Baydemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü Abidin Nesimi Fatinoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Özer Öztop, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alper Bayram, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayımlandı.
Büyükçekmece İş Adamları Derneği (BİAD) ve İktisadi ve Kültürel Kalkınma Platformu (İKAP) Genel Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Muhammed Mustafa Karayün, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Temel Başalan, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şenol Saygılı, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.