Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl "merdiven altı" faaliyet gösterdiğini tespit ettiği birçok ruhsatsız kursu kapattı ve bu yerlere kestiği ceza miktarı yaklaşık 250 milyon lira oldu.
ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığınca, geçen yıl "merdiven altı" kurumlarla mevcut mücadele uygulamalarına ek olarak çevrim içi ihbar hattı kurulmuş ve bütün özel öğretim kurumlarına karekod kimlik tanımlaması yapılarak velilerin bu kodları okutup kurumların izinli olup olmadıklarının görülebilmesine imkân sağlayan çalışmaları içeren bir dizi yenilik de hayata geçirilmişti.
Bakanlık, devletin millî güvenliğine tehdit oluşturan, ekonomik ve sosyal problemleri de beraberinde getiren, "merdiven altı" olarak tabir edilen kurslarla ilgili mücadeleye İçişleri Bakanlığı iş birliğinde devam ediyor.
Bu kapsamda Bakanlık, bu yıl konuya ilişkin gelen bilgi ve ihbarları düzenli değerlendirerek izinsiz faaliyet gösteren yerlerin bulunduğu illerde yapılması gereken işlemler hususunda valiliklerle güçlü irtibatını da sürdürdü.
VALİLİKLERE 2 BİN 325 YERLE İLGİLİ SORUŞTURMA YAZISI GÖNDERİLDİ
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Ocak'tan bugüne "merdiven altı" eğitim faaliyeti yaptığı belirtilen 79 ildeki 2 bin 325 yerle ilgili inceleme/soruşturma yapılması için valiliklere yazı gönderdi, Bin 243 yerle ilgili de Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı devreye girdi. Gerekli işlemlerin ardından 2024'te yaklaşık bin izinsiz kurs kapatıldı. Ayrıca bazı yerlerin kapatma işlemleri de devam ediyor.
İzinsiz eğitim öğretim faaliyeti yaptığı belirlenen bu kurslara bu yıl yaklaşık 250 milyon lira idari para cezası uygulandı.
Gelecek yıl da izinsiz faaliyette bulunan eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, kariyer rehberliği, eğitim koçluğu, koçluk merkezi, ödev merkezi veya testevi, eğitim rehberliği, dil konuşma bozuklukları merkezi, etüt merkezi ve matematik kulübü gibi yerlere hem valilik hem de Bakanlık müfettişlerince yürütülen denetimler, artarak devam edeceği öğrenildi.
AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.
İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
AK Parti Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Birim Başkanı Mustafa Gevrek, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gevrek, 2026 yılının birlik, kardeşlik ve manevi değerlerin daha da güçlendiği bir yıl olması temenni etti.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından yaptığı açıklamalarda hem Türkiye’nin yeni yıla güçlü bir şekilde girdiğini vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.