Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl "merdiven altı" faaliyet gösterdiğini tespit ettiği birçok ruhsatsız kursu kapattı ve bu yerlere kestiği ceza miktarı yaklaşık 250 milyon lira oldu.
ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığınca, geçen yıl "merdiven altı" kurumlarla mevcut mücadele uygulamalarına ek olarak çevrim içi ihbar hattı kurulmuş ve bütün özel öğretim kurumlarına karekod kimlik tanımlaması yapılarak velilerin bu kodları okutup kurumların izinli olup olmadıklarının görülebilmesine imkân sağlayan çalışmaları içeren bir dizi yenilik de hayata geçirilmişti.
Bakanlık, devletin millî güvenliğine tehdit oluşturan, ekonomik ve sosyal problemleri de beraberinde getiren, "merdiven altı" olarak tabir edilen kurslarla ilgili mücadeleye İçişleri Bakanlığı iş birliğinde devam ediyor.
Bu kapsamda Bakanlık, bu yıl konuya ilişkin gelen bilgi ve ihbarları düzenli değerlendirerek izinsiz faaliyet gösteren yerlerin bulunduğu illerde yapılması gereken işlemler hususunda valiliklerle güçlü irtibatını da sürdürdü.
VALİLİKLERE 2 BİN 325 YERLE İLGİLİ SORUŞTURMA YAZISI GÖNDERİLDİ
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Ocak'tan bugüne "merdiven altı" eğitim faaliyeti yaptığı belirtilen 79 ildeki 2 bin 325 yerle ilgili inceleme/soruşturma yapılması için valiliklere yazı gönderdi, Bin 243 yerle ilgili de Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı devreye girdi. Gerekli işlemlerin ardından 2024'te yaklaşık bin izinsiz kurs kapatıldı. Ayrıca bazı yerlerin kapatma işlemleri de devam ediyor.
İzinsiz eğitim öğretim faaliyeti yaptığı belirlenen bu kurslara bu yıl yaklaşık 250 milyon lira idari para cezası uygulandı.
Gelecek yıl da izinsiz faaliyette bulunan eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, kariyer rehberliği, eğitim koçluğu, koçluk merkezi, ödev merkezi veya testevi, eğitim rehberliği, dil konuşma bozuklukları merkezi, etüt merkezi ve matematik kulübü gibi yerlere hem valilik hem de Bakanlık müfettişlerince yürütülen denetimler, artarak devam edeceği öğrenildi.
AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Esenyurt Bölge Sorumlusu İlker Gürbüz, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve 3. Bölge Başkanı Ahmet Ali Aydın, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İstanbul Erzurumlular Federasyonu Başkanı Ahmet Yanık, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, berat kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek zamanların toplumsal sorumluluk, gönül birliği ve dayanışma bilincini güçlendirdiğini vurguladı.
AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Togay Çoban, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin affa yönelme, gönülleri arındırma ve kardeşliği pekiştirme vesilesi olduğunu vurguladı.
Siyasetçi ve iş insanı Gürbüz Süleymanoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin milletçe arınma, affa yönelme ve kardeşliği güçlendirme vesilesi olduğunu ifade etti.
Siyasetçi ve iş insanı Muharrem Yıldız, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında birlik, kardeşlik ve manevi arınmanın önemine dikkat çekti.
Eski Gürpınar Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Velittin Küçük, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda bu mübarek gecenin affın ve arınmanın kapısı olduğunu vurguladı.
Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyüp Günay, Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak hemşerilerinin ve tüm İslam aleminin kandilini kutladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Biz piyasalar olarak son günlerde alışık olmadığımız bir dalgalanma yaşıyoruz.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.