Minikler Mumya Balıklarını Yerinde İnceledi
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Merkez’de bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, her geçen gün artan ziyaretçi ilgisiyle özellikle öğrencilerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Türkiye’nin deniz yaşamını tanıtmayı amaçlayan müze, bu hafta Bil Koleji Anaokulu öğrencilerini ağırlayarak hem eğitici hem de keyifli bir güne ev sahipliği yaptı.
Minik öğrenciler, öğretmenleri ve rehberler eşliğinde müzeyi gezerek denizlerin gizemli dünyasıyla tanıştı. Daha önce yalnızca kitaplarda ve televizyon ekranlarında gördükleri balıkları gerçek boyutlarıyla karşılarında bulan çocuklar, yaşadıkları heyecanı gizleyemedi. Dev mumya balıklar karşısında şaşkınlık yaşayan minikler, farklı türdeki balıkları yakından inceleme ve dokunarak gözlemleme imkânı buldu.

"MÜZEDE BİNLERCE ÇEŞİT BALIK BULUNUYOR"
Ziyaret sırasında öğrencilerle bir araya gelen müze kurucusu ve ünlü balıkçı Balıkçı Kenan Balcı, çocuklara özel bir anlatım yaptı. Denizlerin Türkiye için yalnızca doğal değil aynı zamanda kültürel bir zenginlik olduğunu ifade eden Balcı, denizlerde yaşayan balık türlerini çocukların anlayabileceği bir dille anlattı. Deniz canlılarının korunmasının önemine değinen Balcı, sağlıklı büyüme çağındaki çocuklar için balık tüketiminin büyük fayda sağladığını vurguladı. Balık yemenin hem beden hem de zihin gelişimini desteklediğini belirten Balcı, erken yaşta kazanılan bu alışkanlığın ileriki yıllar için çok değerli olduğunu söyledi.
Mumya balıklar hakkında merak edilen soruları da yanıtlayan Balcı, müzede bin beş yüz farklı balık türünün bulunduğunu ve bu balıkların tamamının Türk karasularında yakalandığını ifade etti. Çocuklara denizleri korumanın ve sürdürülebilir balıkçılığın önemini hatırlatan Balcı, doğaya sahip çıkmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

"MİNİKLERE BALIK EKMEK İKRAM EDİLDİ"
Dünyada benzeri olmayan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni gezen minikler için ziyaretin sonunda balık ekmek ikramı yapıldı. Öğrenciler ikramdan büyük mutluluk duyarken, öğretmenler bu tür etkinliklerin çocuklara hem sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırdığını hem de öğrenmeyi eğlenceli hale getirdiğini ifade etti. Öğretmenler, katkılarından dolayı Balıkçı Kenan Balcı’ya teşekkür etti.
"ÇOCUKLAR İÇİN UNUTULMAZ BİR DENEYİM"
Bil Koleji öğretmenleri, müze ziyaretinin öğrencilerin sosyal ve bilişsel gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirtti. Deniz canlılarının çeşitliliğini yerinde görmenin çocukların merak duygusunu artırdığını dile getiren öğretmenler, bu tür gezilerin okul dışı öğrenme açısından çok değerli olduğunu vurguladı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi gezisi, minikler için hem öğretici hem de hafızalarda yer edecek bir deneyim olarak tamamlandı.
Türkiye Deniz Canlıları Müzesi nerede, Balıkçı Kenan Balcı kimdir, mumya balıklar gerçek mi, çocuklar için deniz müzesi faydalı mı, Bil Koleji anaokulu etkinliği nedir,
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, sanat dolu bir konserle izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Merkez’de bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, her geçen gün artan ziyaretçi ilgisiyle özellikle öğrencilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS-Edirne Meriç ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, cenaze aracıyla taşındığı iddia edilen 10 kilo kokain ve 95 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de masaj salonlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, fuhuş yapıldığı ve aracılık edildiği iddiasıyla 5 işletmeye baskın yapıldı, 15 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Meriç Nehri’nden Çakmak Barajı’na su verilmeye başlandı; 164 bin 530 dekar tarım arazisi modern sulama ile buluşacak.
Mardin’in 100’ü” Kitabı Küçükçekmece’de Tanıtıldı Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.
HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.